В Україні затвердять перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від коронавірусу

24 Вересня 2021, 11:29
Щеплення 1447
Щеплення

У Міністерстві охорони здоров’я України затвердять чіткий перелік професій виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням від коронавірусної інфекції. 

Відповідне протокольне рішення прийняли на засіданні Уряду. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання Кабінету Міністрів, йдеться на Урядовому порталі.

До списку включать працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.

«Перші пріоритетні групи, ті хто вакцинувались на перших етапах кампанії, вже досягнули показників понад 80% охоплення – це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи з третього етапу – освітяни та держслужбовці – ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільне прийняти жорстке рішення для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади, особливо в частині надання адміністративних послуг, де відбувається тісний контакт зі споживачами», – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За оперативними даними, станом на 19 вересня хоча б одну дозу вакцини від COVID-19 отримали лише 49% працівників сфери освіти, повністю вакциновані – 39%. При цьому, для прикладу, хоча б однією дозою вакциновано 86% працівників екстренки, 91% складу ЗСУ та 85% сил МВС.

«Зараз в Україні наявні понад 11 мільйонів доз різних вакцин від COVID-19 – обирайте та вакцинуйтесь якомога швидше. Чим більше людей отримують щеплення, тим менша ймовірність настання червоного рівня епідемічної безпеки в Україні», – йдеться у повідомленні.

Більше про заходи протидії COVID-19 можна дізнатись за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень – за посиланням list.covid19.gov.ua

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024