У Доросинівській громаді 70% ріллі орендують

22 Вересня 2021, 15:19
Село Доросині 2204
Село Доросині

Голова Доросинівської громади Микола Касянчук вважає, що орендувати землю аграрії повинні за ціною не менше, як 5 000 гривень за гектар. 

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

Зі слів очільника громади, у кожному селі є аграрії, фермери, які обробляють землю. Саме вони є чи не єдиними бюджетонаповнювачами, тим більше у небагатій Доросинівській громаді.

«За оренду паю вже давно треба аграріям платити мінімум 5 000 гривень за гектар. З деякими мені вдалося порозумітися і вони готові платити за пай у два гектари 13-14 тисяч гривень. Деякі не хочуть платити, кажуть, що дорого, то таким я вказав на двері. Не хочуть вони, знайдуться інші. Я не відступлю», – наголосив Микола Касянчук.

Загальна кількість сільськогосподарських угідь у громаді становить 20,2 тисячі гектара, з яких рілля – 12,5 тисяч га.

«Із 12 тисяч гектарів ріллі, 70% здані в оренду, решта – обробляється людьми в особистих господарствах», – розповів сільський голова.  

За його словами, оренду та обробіток сільськогосподарських земель на території Доросинівської громади здійснюють: СБЄ «Україна – Рівне», ТзОВ «Щурин Агро», ФГ «Приріст», ФГ «Юрагро», ФГ «Лебедія», ФГ Глинюка В.Ф., ПП Сергій Кулик, ПОСП ім. Івана Франка, ТзОВ «Агідель», ТзОВ «Лан Волинь».

«Якщо з усіма ми домовились про ціну, яка вигідна для бюджету громади, то із ПОСП ім. Івана Франка, «Агідель» та «Лан Волинь» спільної мови знайти не можемо. Вони хитрять і хочуть орендувати землю задешево», – сказав Микола Касянчук.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024