30 вересня: гортаючи рожищенський календар

30 Вересня 2017, 07:30
3133

30 вересня день народження святкує демобілізований військовослужбовець, який пережив пекло війни Сергій Меріда (на фото з дружиною та донькою).

За рік мобілізації, який припав на 2014-2015 роки він побачив багато, не в одному запеклому бої довелося просити в Бога допомоги. Дачне, Оленівка, Курахове, Донецьк, Амвросіївна, Старобєльськ – населенні пункти добре відомі з телевізійних сюжетів про бойові дії на сході України. Хоч сам Сергій Олександрович називав себе щасливчиком. Чому? Та тому, що всі його дев’ятеро побратимів повернулись цілими і неушкодженими до рідних домівок; що поталанило йому із взводним, який, беручи відповідальність на себе, задля збереження їх життя щоразу змінював дороги, якими пролягали їхні маршрути; професіоналом військової справи, зі слів Сергія Меріди, виявився і командир дивізіону, який віддавав зважені та обдумані накази.

Сьогодні щиро вітаючи  мужнього чоловіка зі святом, бажаємо міцного здоров’я, довголіття, мирного неба над головою та щастя. Нехай Господь загоїть рани, які лишила на серці війна. 

День Ангела святкують: Віра, Надія, Любов, Софія.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії; Мучениць Феодотії та Агафоклії; Мучеників 156: Пелія і Нила, єпископів Єгипетських, Зинона, Патермуфія, Ілії та інших; Цареградської і Макарьєвської ікон Божої Матері. 

В Україні святкують: Всеукраїнський День бібліотек; День усиновлення.

Погода: Сьогодні очікується плюс 5—14 °C, без опадів, легкий вітер. 

Народний прогноз погоди: 30 вересня відзначається день пам'яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Люди цього дня спостерігали за журавлями: якщо вони полетять, то на Покрову (14 жовтня) буде мороз, а ні, то зима буде пізньою. З цього часу можна чекати перші заморозки у повітрі нижче -2 градусів. У цей день може бути як дощова і холодна погода, так і ясна, сонячна.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром