Копачівська громада отримає гроші на сортування сміття

10 Серпня 2021, 09:30
Сортування сміття 1702
Сортування сміття

Волинським громадам з обласного фонду охорони навколишнього середовища перерахували 5,7 мільйона гривень на природоохоронні заходи. 

Серед громад Рожищенщини гроші отримає лише Копачівська. Про це йдеться у матеріалі видання Еко.Район «Гроші на природу: що мають зробити волинські громади для екології».

Гроші дадуть на придбання спеціального обладнання (контейнерів) для екологічно безпечного роздільного збирання твердих побутових відходів на території Копачівської сільської ради. 

Сума з обласного бюджету – 200 тисяч гривень. Копачівська сільська територіальна громада передбачила співфінансування в сумі 85,714 тисячі гривень.

«Однак, місцеве самоврядування не поспішає витрачати гроші на охорону природи. Лише одна громада — Луківська — освоїла кошти. А це менш як 1% від загальної суми субвенції. Тому постійна комісія Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів вирішила не пізніше вересня ще раз проаналізувати, як на місцях виконують заявлені природоохоронні заходи», – йдеться у статті.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024