Потрібна допомога: у рожищенського АТОвця згорів будинок

27 Вересня 2017, 15:15
13832

Багатодітна сім'я з села Березолуки Рожищенського району, у якої згорів будинок, потребує допомоги небайдужих людей.

Кажуть, біда ніколи одинцем не ходить: завжди в парі. Саме такі слова прийшли на думку, коли ми побачили згорілий до тла будинок АТОвця Сергія Катеринюка.

Про нашого захисника ми вже писали на сторінках Район.Рожище. Лишивши вдома дружину та трійко маленьких діток, Сергій пішов служити на Схід. Але 18 грудня 2016 року міг бути трагічним днем для сім’ї Катеринюків. Сергій потрапив у засідку і був сильно пораненим.

«18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога чотири кулі… Хоча він був у бронежилеті, дві кулі пройшли на виліт в обох руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті, а друга застрягла в грудях», - писала тоді про Сергія київська волонтерка Наталія Попова.

Молодий чоловік смутно пам'ятає як стікаючого кров'ю з поля бою, з під обстрілу його витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд».

Перша операція одразу, в польовому шпиталі. Пощастило неймовірно - оперував більше 10 годин в польових умовах сам Хоменко Ігор Петрович – головний хірург Міністерства оборони.

Якби не він та команда військових медиків в польовому шпиталі – Сергія б вже не було б серед нас. Йому видалили селезінку і нирку… Прийшов до тями боєць вже в літаку на Київ 19 грудня.

«В Київському шпиталі Сергію другу кулю з хребта змогли витягти лише 29 грудня. В те, що він буде ходити майже ніхто не вірив. А наш Сергій встав на ноги і пішов через 2 тижні! За це боєць неймовірно вдячний своїм військовим лікарям Борису Віталійовичу Андронатію, Артуру Васильовичу Сотникову та Георгію Георгійовичу Макарову з відділення невідкладної хірургії Київського шпиталю. Це справжні професіонали, які роблять неймовірні речі задля здоров'я наших захисників. Честь їм і земний уклін!», - розповідала волонтерка.

Довго розповідати скільки часу та зусилля довелося прикласти, аби Сергій зміг повернутися до отчого дому, обійняти дружину Катерину, приголубити своїх ластів’яток-донечок.

Боєць мріяв тільки про одне: одужати та побудувати добротний будинок для своєї сім'ї, виховувати малечу в мирі та щасті. Адже, в Сергія є великий життєвий приклад – батько Катеринюк Віктор Васильович, який разом з дружиною виховав і поставив на ноги 8 своїх і прийомних дітей!

Віктор Васильович теж учасник бойових дій - воював в зоні АТО у складі 72 бригади. Сергій не втримався вдома, коли в країні війна. Підписав контракт і у складі 14 ОМБР вирушив на Схід захищати свою Україну і своїх дітей. І навіть після важкого поранення Сергій не втрачав віри і надії: «Я ні про що не жалкую,- казав Катеринюк, - життя продовжується. Ми переможемо! Будемо жити!».

Ми всі щиро надіялися, що Господь, після таких випробувань подарує нашому Герою життя сповнене сімейного щастя і здоров'я, благополуччя та злагоди.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Рожищенці вітають важкопораненого Сергія Катеринюка з ювілеєм!

Але, кого Господь любить, того Він карає. У суботу, 23 вересня, в Катеринюків згорів їх дерев’яний будинок. З вогнем пішло все, що було нажите протягом життя. Благо нікого не було вдома, якраз пішли всі в гості до батьків.

Нині Сергій та Катерина з дітками мешкають в батьківській хаті. Зрозуміло, що двом великим сім’ям важко вміщатися в будинку, але як батько, так і син щиро кажуть: «Головне, що всі живі…».

Очільниця села Лілія Коцюбайло пригадує, коли зайнявся будинок, то зробити вже нічого не могли: спалахнув, як сірник. То й не дивно, будинок дерев’яний, просмолений.

Лілія Миколаївна вже клопотала за Катеринюків і в адміністрації, і в районній раді. Та як би там не було, таких коштів щоб купити інший будинок, ніхто не виділить. Одна надія на допомогу небайдужих громадян. Адже разом ми – сила!

Закликаємо всіх, хто може допомогти сім’ї Катеринюків, не стояти осторонь. Пожертвувавши на будинок для постраждалої сім’ї, навіть невеликі кошти, ви зробите благе діло!

Кошти можна перерахувати на картковий рахунок Приватбанку 5168 7573 1558 5465, виданий на ім’я Катеринюк Сергій Вікторович.

1














 

Коментарі
27 Вересня 2017, 22:16
згідний потрібно згуртоватись і допомогти. А ДЕ БЛЯДЬ ДЕРЖАВА ЗА ЯКУ ВІН ВОЮВАВ???
27 Вересня 2017, 22:49
Держава - це МИ! А ті люди, що зараз на чолі стоять - це "приходящі-уходящі" особи, які в цьому житті отримають по своїм заслугам! А нам треба триматися один-одного, бо поки ми разом, то і є та могутня сила, яка здатна на все! Тому Володимиро, тримаємося разом і все буде Україна!
28 Вересня 2017, 01:38
то чиновникам збільшують зарплату а вони сукі так себе ведуть
30 Вересня 2017, 01:02
ВИ Є ЗАСОБОМ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ЯКИЙ ДРУКУЄ НЕЦЕНЗУРНУ ЛАЙКУ . ВАС ЧИТАЮТЬ ДІТИ! ЧИ РЕЙТИГ ГОЛОВНІШИЙ? ПРО ЗАКОНОДАВСТВО ПРОМОВЧУ.
04 Жовтня 2017, 14:33
<p>Цілком згідний..а де та держава?..яку він захищав.. хай ті капіталісти які розикрали державу дадуть грошей...</p>
27 Грудня 2017, 17:05
А чому не можна придбати житловий будинок для цієї сім'ї? Адже кошти виділялись на придбання житла для сімей загиблих в АТО. Можливо є така сім'я яка має де жити і може зараз потерпіти. То в першу чергу забезпечити житлом дану сім'ю. Нехай подумає держава за таких людей. Його брали в АТО не питали нікого з родини. То дайте йому тепер невідкладну допомогу.
24 Грудня 2018, 00:41
звісно світ не без добрих людей .такім людям треба допомагати тим більше що він без вагань пішов до війська .але помогли йому справжні добрі люди і патріоти. а не ті хто замість своіх синів відправили його .преміі то вони отримализате що мобілізували хай трохі з тих грошей дасть САЛЬТИСОН бувший голова сільради та його братія бо завдякі Григоруку багато атовців бухають безпробудно хай і ім допоможе.бо коли вони воювали то воно наідало свое рило і заливалось горілкою тількі не від горя а від жирку.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39