Екоінспекція виграла суд у Копачівської сільської ради

05 Серпня 2021, 15:24
Сільський голова Олександр Совтис повинен буде сплатити штраф 2515
Сільський голова Олександр Совтис повинен буде сплатити штраф

Восьмий апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Державної екологічної інспекції у Волинській області щодо перевірки на території Копачівської сільської ради.

Про це повідомили у пресслужбі екоінспекції.

У квітні екоінспекторів не допустили до планової перевірки у Копачівській сільській раді. Це єдиний орган місцевого самоврядування у Волинській області, який кілька років не допускає працівників екоінспекції до перевірки. На сільського голову Олександра Совтиса склали протокол та виписали штраф за недопуск до перевірки.

Сільський голова звернувся до Рожищенського районного суду та аргументував, що не допустив інспекторів, тому що Копачівська сільська рада не включена до річного плану перевірок, адже зараз вже існує Копачівська територіальна громада. Суд скасував постанову екоінспекції про накладення штрафу на голову сільради, але підтримав законність проведення перевірки екоінспекторами.

Проте екоінспекція подала апеляцію до Восьмого апеляційного суду і виграла справу. 

Суд погодився з позицією інспекції, що Копачівська сільська рада є представницьким органом Копачівської об'єднаної територіальної громади, у зв'язку з чим були відсутні підстави для недопуску до перевірки.

Також, за рішенням суду, сільський голова Олександр Совтис повинен буде сплатити штраф за недопуск до перевірки згідно зі статтею 188-5 Адміністративного кодексу.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024