Третє місце на міжнародному конкурсі здобув третьокласник із Рожища

22 Грудня 2015, 16:01
3356

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, започаткований відомим меценатом і українським патріотом, давно перетворився на справді народний рух, що утверджує безсмертя рідної мови, творчості, добра. Цьогоріч захід стартував у коледжі Луцького національного технічного університету 12 грудня.  

Як ми вже інформували раніше, з району на престижне змагання мовознавців відправилося дев’ять школяриків на чолі з керівником групи, вчителем української мови та літератури НВК № 4 Вітою Царюченко. Але лише один повернувся додому із заслуженою перемогою. Третьокласник Ілля Лемещук (ЗОШ № 1) посів почесне третє місце.

Завдання було не з легких, тому не всі змогли з ним упоратися, а от юний талант із Рожища зумів не тільки опанувати своє хвилювання, а й гідно представити наш район на міжнародному конкурсі. Ілля каже, що хоча завдання були не такі легкі, як на районному етапі (у районі обдарований школяр посів перше місце! – Авт.), але й не такі важкі. Тому в майбутньому має намір ще не раз відстоювати район на таких конкурсах. Щоправда, як зізнався нам хлопчик, йому більше до вподоби математика, але «українську мову потрібно добре знати, адже це мова, країни в якій ми живемо». Ось так...

Тож вітаємо Іллю Лемещука з перемогою! Ти наша гордість! 

4

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024