22 вересня: гортаючи рожищенський календар

22 Вересня 2017, 11:00
Під час відкриття меморіального знаку «Борцям за волю України. Жертвам комуністичного терору села Квітневе» (22 вересня 2015 року). 2629
Під час відкриття меморіального знаку «Борцям за волю України. Жертвам комуністичного терору села Квітневе» (22 вересня 2015 року).

22 вересня 2015 року в селі Квітневе Рожищенського району відкрили й освятили меморіальний знак «Борцям за волю України. Жертвам комуністичного терору села Квітневе» (фото).

Його виготовлено з ініціативи громадського діяча та учасника Євромайдану Миколи Ревука, родина якого постраждала під час комуністичного терору.

День Ангела святкують: Анна, Йосип.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

На Україні відзначають:  День партизанської слави України.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Післясвято Різдва Пресвятої Богородиці; Праведних богоотців Іоакима і Анни; Мученика Северіана; Преподобного Іосифа Волоцького; Святого Феодосія, архієпископа Чернігівського.

Погода: Сьогодні очікується плюс 13—16 °C, зливовий дощ, туман, помірний вітер. 

Народний прогноз погоди: 22 вересня вшановується пам'ять правовірних Іоакима і Ганни, батьків Діви Марії. 22 вересня визнають днем осіннього рівнодення – ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день і довшають вечори. Це явище вважається астрономічний початком осені. Також наші пращури спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то це на ясну осінь і сніг передбачався нескоро.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024