На Рожищенщині – найкращі показники вакцинації проти туберкульозу

23 Липня 2021, 13:33
На Рожищенщині найкращі показники вакцинації проти туберкульозу 1477
На Рожищенщині найкращі показники вакцинації проти туберкульозу

У п'ятьох колишніх районах Волині найкращі показники вакцинації проти туберкульозу.

Про це Район.Ратне повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Питання імунопрофілактики, особливо в час пандемії COVID-19, і надалі є одним з пріоритетних завдань системи громадського здоров’я. Особлива увага приділяється щепленню проти туберкульозу, котре виконується ще в пологовому будинку.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, на сьогодні всі регіони повністю забезпечені вакциною БЦЖ, котра була відсутня на весні цього року. Тому, сімейні лікарі працюють з цими родинами та запрошують на щеплення, котрі не отримали БЦЖ в пологових будинках.

За даними статистичної звітності про виконання профілактичних щеплень, за 6 місяців 2021 року на Волині народилося 5 022 дітей, з котрих щепили проти туберкульозу 3 197, що складає 63,7 %. Діти, котрі не отримали це щеплення в акушерських стаціонарах, вакциновані в закладах первинної ланки тільки на 9,2%.

Найкращих показників охоплення щепленням проти туберкульозу досягнули в Ківерцівському (60,6%), Рожищенському (49,6%), Старовижівському (48,6%), Ратнівському (48,4%), Володимир-Волинському районах.

Наразі кількість вакцини БЦЖ повністю забезпечує потребу області у рутинному щепленні до наступного року.

Першочерговим завданням для лікарів сімейної медицини є забезпечити вакцинацію дітей, котрі не були щеплені порти туберкульозу в пологовому стаціонарі на початку року та активно запрошувати на щеплення батьків з новонародженими дітьми.

Читайте також: Ратнівська лікарня тимчасово закриває інфекційне відділення

Коментарі
23 Липня 2021, 14:48
Найгірші сімейні лікарі : ЛАСКАВА,ВЕНЕДІІКТОВА, КМЕТЮК,ПЕТРОВСЬКА
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024