В об’єднаних громадах Рожищенського району пропонують зробити рокіровку

05 Вересня 2017, 13:53
3158

Пропонуються зміни до проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області загалом, у Рожищенському районі зокрема.

Відповідний проект рішення, внесений ОДА, розглянула сьогодні постійна комісія облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, – повідомляє сайт Волиньради.

Зі слів заступника голови ОДА Сергія Кошарука, запропоновані зміни стосуватимуться Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Любомльського, Рожищенського та Турійського районів Волинської області:

у Рожищенському районі запропоновано створити:

Копачівськусільську обʼєднану територіальну громаду, долучивши до неї Любченськутериторіальну громаду та вилучивши Іванчицівську територіальну громаду;

Переспівську сільську об’єднану територіальну громаду, вилучивши з її складу Любченську територіальну громаду.

Ініціатори внесення проекту рішення стверджують, що внесення змін до Перспективного плану розроблено з метою уточнення процесу формування моделі ефективного територіального устрою області на базовому рівні. Йдеться про дотримання принципу спроможності громад.

Голова постійної комісії Анатолій Вітів заявив, що для депутатів облради важливо знати, чи дотриманий і принцип добровільності об'єднання громад, гарантований українським законодавством.

Фахівець департаменту фінансів ОДА Володимир Горщар наполягає, що , згідно з дослідженнями результатів діяльності ОТГ, випливає, що чим більша громада, тим  вона фінансово спроможніша. «Можна й дві сільські ради об'єднати в ОТГ, а потім позакривати там садки, школи, ФАПи, залишивши левову частку невеликих доходів на утримання апарату ОТГ», – міркує пан Горщар.

Депутат облради Василь Столяр закликав спеціалістів ОДА та обласного Центру розвитку місцевого самоврядування провести активну просвітницьку роботу в окремих сільських радах Рожищенського району, які наразі не бажають об'єднуватися в Рожищенську ОТГ.

Загалом же на Волині є ряд сільських рад, які знаходяться в так званому статусі «за межами ОТГ».

Комісія рекомендувала сесії підтримати запропоновані зміни до Перспективного плану.

Коментарі
05 Вересня 2017, 22:35
Слово незакінчена,до речі,пишеться разом,тому що це дієприкметник!
06 Вересня 2017, 10:06
Це не добровільне об'єднання бо судячи по словах Столяра це пресування і цькування сільських голів до обєднання. Як колись в колгоспи зганяли.
06 Вересня 2017, 15:11
Солтиса замінити на Хведчака
07 Вересня 2017, 00:48
ти Савчук О.А. скоро до-дишся з тим Хведчаком. Вже тобі залишилося недовго.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024