В Україні запустили національний тест на цифрову грамотність для медиків

11 Червня 2021, 11:27
Медики 1601
Медики

В умовах пандемії COVID-19 цифрові навички допоможуть медичним працівникам зробити щоденну роботу ефективнішою, а також полегшать взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі. 

Щобільше, в міжнародних стандартах охорони здоров’я є рекомендація медичним працівникам застосовувати цифрові технології. Про це пишуть на Урядовому порталі.

Медичні працівники відтепер можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності на порталі Дія.Цифрова освіта. Необхідно дати відповідь на 60 запитань, після чого кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити необхідні цифрові навички.

Під час презентації тесту заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що через пандемію медики вже понад рік перебувають у стресовій ситуації з надмірним навантаженням, і саме опанування цифрових технологій допоможе їм зробити щоденну роботу більш ефективною в ці складні часи.

«Перш ніж зануритися з головою в цифрову освіту та опанування цифрових технологій, потрібно визначити рівень цифрової грамотності, з чим є найбільші проблеми. Саме для цього ми запускаємо національний тест на цифрову грамотність, розрахований на медиків. На проходження тесту треба виділити буквально 30 хвилин», – заявила Валерія Іонан. 

Цифрограм для медиків втілений за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарією і реалізується Фондом Східна Європа. 

«Як часто ми отримували нерозбірливо написаний власноруч рецепт від лікаря? Завдяки цифровізації лікарі з пацієнтами можуть комунікувати значно простіше і бути на зв‘язку – навіть через месенджери. Легко опановувати цифрові інструменти і оперативно дізнаватися останні новини та дослідження у своїй галузі. Цифрограм для медиків допоможе їм виявити рівень цифрової грамотності та зрозуміти, де можна покращити свої знання», – зазначив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Цифрограм для медиків є складовим компонентом Цифрограму, технічний компонент якого реалізований за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Коментарі
11 Червня 2021, 10:09
День медпрацівника святкуємо без концертів і гнилих вітань влади ,вт.ч.брехуна мера ПОЛІЩУКА ! ПОЛІЩУК дбає не за медиків ,а за свій жирний карман!На зборах у лікарні він так і сказав ,що лікарні для ПОЛІЩУКА -обуза і нічим він допомагати лікарні не буде !! ПОЛІЩУКА не хочемо бачити у своєму колективі ,бо ПОЛІЩУК думає тільки за себе!!!
12 Червня 2021, 18:30
Лікарі,із-за комп'ютерів,навіть не дивляться на пацієнтів. Головне ввести дані у комп. Тоді будуть гроші. Але, мабуть,щось іде не так,бо відправляють всіх за свій рахунок. І зарплати не платять. Порозбігаються до нового року.
12 Червня 2021, 18:32
Щодо свята медиків,то нехай влада запхне ті грамоти собі, у ....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024