Як рожищенські школярі пізнавали Європу

04 Вересня 2017, 12:18
2907

У День знань після святкової лінійки у всіх класах Рожищенської ЗОШ №2 був проведений перший урок, присвячений незалежності України, державним символам нашої країни та Європі.

Насиченим та цікавим не тільки для учнів, а й батьків, був урок у 5-Б класі. Класний керівник Алла Новосад, у формі бесіди та презентації розкрила цікаву тему «Пізнаємо Європу разом».  

На уроці були використані національна символіка України, символіка Євросоюзу, плакати «Європа – це наш спільний дім, ми господарі у нім», «Будуємо Європу у власному домі», політична  карта  Європи, прапори  Європейського Союзу, малюнки  краєвидів  України.

Все це додало насиченості та цікавості. Діти намагалися чим побільше розповісти те, що знають самі та з цікавістю слухали педагога.


Приємно, коли педагог відразу намагається розширити кругозір та знання учнів про країни Євро­пейського Союзу, дати уявлення про переваги євроінтеграції для України, підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів, виховувати повагу до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, створити умови для ефективної роботи в команді, розвивати  у дітей прагнення  бути  свідомим  громадянином  України та пробудити у школярів патріотичні почуття.

«Дорогі учні, бажаю вам добре вчитися, аби згодом свої знання віддати нашій рідній Україні. Я переконана, що наша держава може з впевненістю просуватися до єдиного європейського простору, бо здатна зробити вагомий внесок у розбудову нової Об’єднаної Європи. Наше місце — в Європейському Союзі. Наша мета — Україна в Об’єднаній Європі.

У Європі — історичний шанс України розкрити свої можливості. Кожен крок до Європи — це нові можливості для мільйонів українців.  Ми — вже не «узбіччя» Європи. Ми знаходимося у центрі Європи, і  лише в єдності сила Європи», - такими словами завершила свій відкритий урок Алла Олексіївна.

Ми, батьки, щиро дякуємо класному керівникові за таку цікаву подорож країнами Європи. Віримо, що завзяття та наполегливість педагога зародять в серцях наших діток любов до рідного краю, прагнення добре вчитися, аби не тільки читати про країни, а й подорожувати ними.

Батьки учнів 5-Б класу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024