Волинська єпархія УПЦ МП «відреклася» від священника в жіночому одязі

07 Червня 2021, 11:25
Волинська єпархія УПЦ МП «відреклася» від священника в жіночому одязі 12594
Волинська єпархія УПЦ МП «відреклася» від священника в жіночому одязі

У Волинській єпархії Української православної церкви Московського патріархату кажуть, що священник у жіночому одязі, якого зазнімкувала боді-камера поліцейського, не є настоятелем жодного храму у Копачівській громаді. Мовляв, він вже давно заштатний священник.

Про це у коментарі Район.Рожище розповів прессекретар єпархії, протоієрей Віктор Аніпко.

За словами Віктора Аніпка, священник вже давно є заштатним отцем через психічне захворювання. 

З етичних міркувань редакція не може назвати імені священнослужителя, про якого йдеться. Однак ми перевірили його причетність до храму у Копачівській громаді.

На офіційному сайті Волинської єпархії УПЦ МП є публікація за травень 2021 року, де священника, про якого йдеться, називають очільником храму в одному із сіл Копачівської громади.

На уточнювальне запитання про те, хто нині є настоятелем цього храму, прессекретар не зміг дати відповіді, пославшись на те, що лише недавно виконує обов'язки на посаді. Це також неправда: Віктора Аніпка призначили прессекретарем два роки тому – у травні 2019 року.

Нагадаємо, поблизу Рожища поліцейські затримали священника у жіночому одязі. Його пояснення записала нагрудна камера правоохоронця.

Читайте також: Із сайту Волинської єпархії УПЦ МП видалили повідомлення про нагородження священника-перебиранця

Коментарі
07 Червня 2021, 11:32
Протоієрей Сергій нещодавно получив Митру, за особливі заслуги перед церквою, тому він не є за штатним священиком. Йго зняли лише декілька днів назад після цього відео.
07 Червня 2021, 13:39
Єпархія не відрікається від священика. Говориться лише про те, що він на данний момент не є служащим кліриком єпархії, і перебуває за штатом. Впасти може кожна людина, йому треба допомога і психологічна і молитовна. У людини завжди є шанс піднятися. Не треба роздувати хворобу людини на весь світ, йому треба допомогти.
07 Червня 2021, 14:35
У вашій сталінській секті всі такіж ненормальні. як цей біснуватий персонаж))
07 Червня 2021, 20:19
Він наркотиками торгує, ви про яке захворювання говорите??? Як ваші діти почнуть шукати ті закладки, то ви тоді теж будете його захищати???
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024