У Рожищі змагалися найкращі газовики

01 Вересня 2017, 07:47
4401

У Рожищі, на спеціальному навчально-тренувальному полігоні ПАТ «Волиньгаз» (єдиний в Західному регіоні, - авт.), завершився останній день регіональної частини Всеукраїнських змагань газових аварійних служб «Наша майстерність – Ваша безпека».

Змагалися між собою найкращі бригади аварійно-диспетчерських служб семи компаній: «Волиньгаз», «Закарпатгаз», ПАТ «Тисменницягаз», «Івано-Франківсьгаз», «Львівгаз», «Рівнегаз» і «Чернівцігаз».  

31 серпня, в Рожищі проводився третій, західний регіональний етап, яких всього було три: окрім західного, ще центральний та східний.

1

Газовики змагалися у вмінні з п’яти дисциплін, серед яких пошук та усунення витоків газу, вміння працювати в екстремальних ситуаціях з використанням засобів захисту, навички першої медичної допомоги. Кожна з команд мала у своєму складі п’ять учасників: майстра, диспетчера, два слюсаря та водія. Оцінювала команди спеціальна незалежна комісія, що складалася з представників підприємств Регіональної газової компанії та профспілки.

Нагороди переможців регіональних конкурсів стимулюють: 10 тис. гривень за перше (кожному членові команді), 7,5 тис. гривень за друге та 5 тис. гривень за третє місця. За перемогу ж у всеукраїнському фіналі отримають аварійну машину. Фінансують такий захід усі підприємства Регіональної газової компанії,  а також профспілка.

1

В останній день проведення змагань свої навички демонстрували учасники команди «Волиньгаз» та «Рівнегаз». Усі бажаючі могли побачити імпровізований виклик газової служби на місце витоку газу, що включав в себе пошук місця витоку (а таких було вісім), ліквідацію полум’я витоку, надання першої допомоги потерпілому. Усі свої дії рятувальники фахово коментували для комісії та глядачів. За словами представників комісії, критичних помилок чи порушень під час роботи не було.

Думич Микола, майстер АДС з Нововолинська: «Наша служба нелегка. Заступаємо на цілодобове чергування. Команда забезпечена приладами для пошуку траси, пошуку витоків газу, тобто маємо з чим працювати. Були й екстремальні ситуації, коли концентрація газу була більше 1%, а при таких показниках вже потрібно евакуйовувати людей. Дуже добре, що ми зустрічаємося на таких оглядах-конкурсах. Ми хоч і дотримуємося усіх правил, але кожна команда має свої навички та секрети. Під час таких змагань спілкуємося, обмінюємось досвідом, ділимося навичками. Я з радістю приймаю участь у таких заходах».

Сергій Галянт, технічний директор ПАТ «Волиньгаз»: «Постійно працюємо над рівнем знань, постійно проводимо навчання, виїзні семінари, наради, проводимо і нічні перевірки злагодженості і правильності дій, адже це запорука нашої безпеки і іміджу підприємства».

За словами Голови профспілки газових господарств України Сергія Копанічука, усі команди демонструють високий професіоналізм, а на результат впливає 1-2 бали.  

До слова, місця на третьому етапі конкурсу розподілили так:

1 місце – ПАТ «Львівгаз», 2 місце – ПАТ «Рівнегаз», 3 місце - ПАТ «Івано-Франківськгаз», 4 місце – ПАТ «Волиньгаз», 5 місце – ПАТ «Чернівцігаз», 6 місце – ПАТ «Тисменицягаз», 7 місце – ПАТ «Закарпаттягаз».

Уже 7 вересня, на полігоні в місті Марганці, Дніпропетровської області, відбудеться фінал всеукраїнських змагань газових аварійних служб.

Західний регіон представлятиме команда «Львівгаз», а їхніми опонентами будуть переможці Центрального етапу «Чернігівгаз» та Східного – «Дніпропетровськгаз».

1

1

1

1

1

 

Коментарі
02 Вересня 2017, 10:35
Непоняв. А де то цей полігон?
04 Вересня 2017, 12:18
В карєрі де газова.там все було серйозно.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024