У Рожищі поклали квіти до пам’ятника загиблим ліквідаторам-чорнобильцям

14 Грудня 2015, 20:57
2170

14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, які ціною власного життя та здоров’я подолали страшну трагедію ХХ ст., яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомці. Багатьох із тих, хто побував у радіаційному пеклі, вже нема в живих...

Щоб пошанувати пам’ять тих, хто боровся у радіоактивно забрудненій зоні з наслідками катастрофи, сьогодні, 14 грудня, до пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС прийшли безпосередні учасники її ліквідації, а також представники влади району – голова РДА Інна Гайворонська, керівник справ райради Анатолій Матвійчук, заступник мера Віталій Поліщук – і просто містяни, повідомляє прес-служба райдержадміністрації.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіального знака присутні пом’янули загиблих ліквідаторів. Благочинний Рожищенської округи УПЦ МП, настоятель Свято-Михайлівського храму м. Рожище отець Петро Іваничко відслужив панахиду за померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Після цього у приміщенні міського історико-краєзнавчого музею відбувся тематичний захід «Вклонімося і мертвим і живим». Присутнім ліквідаторам-чорнобильцям за героїзм, мужність дякували представники влади, бажали їм міцного здоров’я, благополуччя, оптимізму та миру. Слова вдячності. звернені до товаришів, пролунали і від голови районної благодійної організації «Спілка чорнобильців» Миколи Василюка.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Подяками Рожищенської районної державної адміністрації, районної ради та Грамотою міської ради було відзначено: Бориса Кузаву, Миколу Пашкова, Миколу Парфелюка, Миколу Васильєва, Василя Мартинюка та Руслана Огаркова.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024