У Доросинях відгуляли подвійне свято: День села і 570-річний ювілей

30 Серпня 2017, 07:55
6044

«Доросині мої Доросині – це найкраще село на Волині…», – так трепетно та з любов'ю оспівує мальовниче село український письменник Володимир Лучук в авторській пісні.

У суботу, 26 серпня, доросинівці та гості села відзначали пристойний ювілей села – 570 років. На святкування зібралося багато односельчан та гостей з різних сіл району.

Офіційна частина святкування розпочалася в післяобідню пору біля сільського Будинку культури.

Співи, вірші, гуморески, творчі мініатюри – все це та багато чого іншого було в репертуарі організаторів дійства.

«Таке свято потрібне для села, адже люди, котрі живуть в селах, важко працюють, а такі празникування допомагають відпочити морально від фізичної роботи. Необхідно організовувати подібні дійства у наш час, це сприятиме зміцненню та процвітанню села» – зазначив директор Будинку культури села Доросині Олександр Віннік.






Чоловічий народний аматорський колектив та жіноча вокальна група виконували українські народні та сучасні пісні – це, дійсно, справжні «соловейки» села.

Про здобутки та перемоги за останній рік розповів господар доросинівської сільради Віктор Косарик.

Хвилиною мовчання присутні вшанували односельчан, які загинули за незалежність та цілісність нашої держави. Благословив село місцевий настоятель храму св. Луки Євгеній Срібний та закликав усіх до спільної молитви. Також на свято завітав заслужений журналіст України – Василь Федчук.






Василь Володимирович, уродженець села Доросині, радо вітав односельчан із таким ювілеєм та подарував 3 книги про історію та розвиток села.

До організації свята долучилися і підприємці, завдяки яким охочі могли скуштувавши смачну рибну юшку, шашлик та бограч-страву, яку готують переважно на Закарпатті.

На території Будинку культури діяли виставки народного декоративно-прикладного мистецтва та спеціально облаштована фотозона.

Уже ввечері, в центрі села пролунав святковий феєрверк, а опісля охочі насолоджувалися «живою музикою».

Володимир Потрапелюк 












1






 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром