Козин: пісенно відзначили День незалежності

29 Серпня 2017, 08:11

Урочистим концертом, який підготувала завклубом Олена Карпук, відзначили головне державне свято в Козині. Розпочався захід до Дня Незалежності  піснею «Помолюсь за Україну» у виконанні Яни Бесараб, Дарини Мосійчук та Анастасії Кулюк.

У складних реаліях останніх років змінилася наша країна, змінилися люди, змінився світ.  За Незалежність, за прагнення зберегти національну  ідентичність заплачено ціною тисяч і тисяч життів. Навіть мимоволі думки наші й погляди спрямовані на схід – там, у кровопролитній боротьбі, вирішується майбутнє України. У вітальному слові голова Рудко-Козинської сільської ради Микола Яцюк зазначив, що в усі часи на цій території національно-визвольна боротьба та протистояння усім можливим загарбникам було особливо гострим. Достойні нащадки гордих і сміливих  прадідів живуть і зараз в Козині – це новітні герої нашого часу, учасники бойових дій в зоні АТО – Ігор Степанюк, Віктор Бобрович, Іван Ткачук, а Володимир Миколайчук і досі перебувають на сході.

Тисячі матерів, навіть у цю мить, своїми молитвами наближають перемогу. Вони моляться і чекають, щоб їхні кровиночки повернулися додому живими і неушкодженими, а ще подумки розмовляють зі своїми дітьми. Силу материнської любові та синівської відданості вклали в свою пісенну «Розмову з мамою» Олена та Вадим Карпуки.

Далі складалося враження, що  все неосяжне пісенне багатство аматори сцени вихлюпнули в зал, відбулося дивовижне єднання артистів та глядачів. Хоча воно й не дивно – пісні це історія народу, його жива, яскрава, багатогранна душа.  Своє мистецтво дарували солісти Володимир Архипчук, Інна Стащук, дуети у складі Іванни Кулюк та Павла Карпука, Христини Мосійчук та Богдани Бесараб. Вокальне тріо молодих хлопців у складі Володимира Архипчука, Дениса Архипчука та Юрія Бондарука піснею «За Україну», без перебільшення, зірвали шквал аплодисментів. Патріотичні вірші проникливо, з розумінням  декламували Соломія та Дмитро Стременюки. Прикрасив і збагатив свято запальний танець у виконанні хореографічного колективу під композицію Гайтани «Україно, будьмо!» Актуально прозвучав уривок з поеми Тараса Шевченка «Сон», що прочитала Іванна Кулюк, і це вкотре доводить – геніальність поезії Кобзаря  співзвучна часу і водночас є літописом нашої вічно-споконвічної боротьби за волю і за долю. 

Родзинкою заходу стала сатирична сценка «Як наші депутати екзамени здавали», яку підготували учасники театрального колективу. Дивилися, від душі сміялися, позитивна енергетика била через край, аплодисменти не вщухали, переходили в овації. Щасливі артисти проводжали своїх відданих шанувальників-односельчан пісенним побажанням «Щастя, добра і любові».