Козин: пісенно відзначили День незалежності

29 Серпня 2017, 08:11
5198

Урочистим концертом, який підготувала завклубом Олена Карпук, відзначили головне державне свято в Козині. Розпочався захід до Дня Незалежності  піснею «Помолюсь за Україну» у виконанні Яни Бесараб, Дарини Мосійчук та Анастасії Кулюк.

У складних реаліях останніх років змінилася наша країна, змінилися люди, змінився світ.  За Незалежність, за прагнення зберегти національну  ідентичність заплачено ціною тисяч і тисяч життів. Навіть мимоволі думки наші й погляди спрямовані на схід – там, у кровопролитній боротьбі, вирішується майбутнє України. У вітальному слові голова Рудко-Козинської сільської ради Микола Яцюк зазначив, що в усі часи на цій території національно-визвольна боротьба та протистояння усім можливим загарбникам було особливо гострим. Достойні нащадки гордих і сміливих  прадідів живуть і зараз в Козині – це новітні герої нашого часу, учасники бойових дій в зоні АТО – Ігор Степанюк, Віктор Бобрович, Іван Ткачук, а Володимир Миколайчук і досі перебувають на сході.

Тисячі матерів, навіть у цю мить, своїми молитвами наближають перемогу. Вони моляться і чекають, щоб їхні кровиночки повернулися додому живими і неушкодженими, а ще подумки розмовляють зі своїми дітьми. Силу материнської любові та синівської відданості вклали в свою пісенну «Розмову з мамою» Олена та Вадим Карпуки.

Далі складалося враження, що  все неосяжне пісенне багатство аматори сцени вихлюпнули в зал, відбулося дивовижне єднання артистів та глядачів. Хоча воно й не дивно – пісні це історія народу, його жива, яскрава, багатогранна душа.  Своє мистецтво дарували солісти Володимир Архипчук, Інна Стащук, дуети у складі Іванни Кулюк та Павла Карпука, Христини Мосійчук та Богдани Бесараб. Вокальне тріо молодих хлопців у складі Володимира Архипчука, Дениса Архипчука та Юрія Бондарука піснею «За Україну», без перебільшення, зірвали шквал аплодисментів. Патріотичні вірші проникливо, з розумінням  декламували Соломія та Дмитро Стременюки. Прикрасив і збагатив свято запальний танець у виконанні хореографічного колективу під композицію Гайтани «Україно, будьмо!» Актуально прозвучав уривок з поеми Тараса Шевченка «Сон», що прочитала Іванна Кулюк, і це вкотре доводить – геніальність поезії Кобзаря  співзвучна часу і водночас є літописом нашої вічно-споконвічної боротьби за волю і за долю. 

Родзинкою заходу стала сатирична сценка «Як наші депутати екзамени здавали», яку підготували учасники театрального колективу. Дивилися, від душі сміялися, позитивна енергетика била через край, аплодисменти не вщухали, переходили в овації. Щасливі артисти проводжали своїх відданих шанувальників-односельчан пісенним побажанням «Щастя, добра і любові».















 

Коментарі
29 Серпня 2017, 12:36
Молодці)))))))))
29 Серпня 2017, 14:51
Дуже гарно!!!
29 Серпня 2017, 17:00
Чому не сцені немає жодного дорослого виконавця. Це що уонцерт зробила школа.
29 Серпня 2017, 17:16
В Козині є школа? По перше. По друге, а де написано, що в клубі не займаються діти?
29 Серпня 2017, 17:18
І ще одне, ви будь кого в Козині запитайте, хто діток навчив співати до цього свята, а тоді будете писати свої глибокодумні висновки.
29 Серпня 2017, 17:59
Відповім Світлані - школа в селі Козин закрита і не працює взагалі кілька років, тому підготувати захід не могла ((( А діти і юнацтво, це завжди найактивніші учасники заходів у всіх селах. Приємно, що молодь має бажання танцювати, співати, а не тільки грати в комп.ютерні ігри.
29 Серпня 2017, 18:01
КЛАСНИЙ ТАНЕЦЬ. МАЮ ВІДЕО. ЗАГРУЗИТИ?
29 Серпня 2017, 18:02
Дякую, сонце. В мого Павла теж є відео. Сьогодні викладе в мережу )))
29 Серпня 2017, 18:06
Щиро вдячна автору за публікацію і артистам за завзятість і старання. Село наше маленьке, школа не працює, але ми намагаємось не відставати від інших закладів культури....тому....не судіть строго....таланти всі з народу...)))))
29 Серпня 2017, 18:12
Я в клубі був останій раз на концерті ше в роки своєі молодості, скажу чесно тепер набагото лучше. Син мій виступав, було приятно подивитись потішитись. і клуб став хоріщим набагото. так і працюйте дальше. кличте - поможемо шо треба.
29 Серпня 2017, 18:38
Миколаївна, кличте ще мою Танюшку, дуже хоче дитина на сцену.
29 Серпня 2017, 20:59
КУЛЮЧКА СУПЕРОВА
31 Серпня 2017, 02:44
Я НЕ БУВ. БУЛА МАМА. КАЗАЛА-ЦІКАВО
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024