Польська делегація ділилась досвідом у сфері адміністративної реформи з рожищанами

29 Серпня 2017, 07:00
1892

23 серпня 2017 року у Рожищенському районному Центрі зайнятості відбулася зустріч присвячена Дню міжнародного партнерства.

В ній взяли участь представники Слупського повіту Поморського воєводства Республіки Польща, керівництво Рожищенської районної державної адміністрації, представники районної, міської, селищної, сільських рад та інших органів виконавчої влади району.

Темою обговорення стала: «Адміністративно - територіальна реформа в Польщі: досвід для України». Дана тема обрана не випадково, адже в Україні на даний час впроваджується адміністративно - територіальна реформа.

Безумовно, всім присутнім було цікаво почути «з перших вуст», яким чином пройшла реформа в республіці Польща та перейняти їх досвід у створенні громад, дізнатися з якими труднощами вони стикнулись та якими шляхами їх усували, адже адміністративна реформа – це достатньо складна і трудоємка процедура для країни, що потребує неабияких зусиль та коштів.

В зв’язку з цим, вкрай важливо оцінити пріоритети, з’ясувати що може принести прибуток громаді і куди вкладати майбутні інвестиції, крім цього, не слід залишати поза увагою і економічну спроможність громади, не допускати щоб вона залишалась із своїми проблемами наодинці.

Зустріч відбулася у форматі жвавого обговорення нагальних питань. Представники польської делегації розповіли про досвід впровадження адміністративної реформи в Республіці Польща, а саме з яких доходів формуються місцеві бюджети, залучення інвестицій та зайнятість місцевого населення, а це і створення робочих місць.

Особливий акцент поставлено на те, що поточні витрати громади не повинні перевищувати поточні доходи.

В свою чергу місцеві учасники зустрічі поставили конкретні запитання щодо раціонального проведення адміністративної реформи, на що поляки дали вичерпні відповіді, отримані ними із власного досвіду.

Коментарі
30 Серпня 2017, 01:05
піарщики
30 Серпня 2017, 11:42
явився
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024