Рожище: відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

28 Серпня 2017, 18:22
3997

28 серпня у РД «Просвіта» відбулася щорічна серпнева конференція районних педагогів.

Окрім педагогів, цьогоріч запросили і голів сільських та селищних рад, бо ж представники місцевої влади як ніхто дотичний до проблем освіти на місцях.

У ході конференції відзначили, що за сприяння декотрих сільських рад зроблено чимало роботи із забезпечення функціонування освітніх закладів.

На початку заходу своїми творчими здібностями привітали педагогів з початком навчального року учнівські колективи.

Вітальні слова звучали від голови Рожищенської райдержадміністрації Інни Гайворонської, а також від декана педагогічного факультету Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки Анни Володимирівни Лякішевої.

Такі заходи дають змогу прослідкувати тенденції розвитку освітньої галузі в краї, підбити підсумки роботи за попередній навчальний рік та намітити перспективи року наступного.

На конференції акцент було зроблено на впроваджені освітньої реформи на місцях, викликам і проблемам сучасної освіти. Йшлося про те, як підвищити якість освітніх послуг, як впровадити вимоги центральної влади на місцях, покращення допоміжної інвентарної складової тощо.

Очільник районного відділу освіти Ігор Кузава детально розповів про роботу за попередній рік, статистику і плани подальшої роботи.

Про роль опорної школи у підвищенні якості освіти йшлося у виступі директора ЗОШ №3 Леонтія Миколайовича Ткачука, а вчителька початкових класів Лариса Іванівна Миронюк поділилася особливостями початкової освіти у концепції нової української школи.

Про дошкільний заклад села Доросині і його діяльність розповіла завідувачка Оксана Третяк.

Окрім того, не оминули згадати і вчительську зарплату, способи її нарахування та законодавчі особливості, зокрема і про нове освітнє законодавство. Про все вищезгадане ділився з присутніми вчителями голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський.

Завершилася щорічна педагогічна конференція врученням подяк найактивнішим педагогам, а також головам сільських рад, що активно сприяють розвитку освіти у своїх селах. 

Коментарі
28 Серпня 2017, 23:04
це все нагадує совдепівський період. яких голів нагородили
30 Серпня 2017, 00:34
Мабуть, якась ніяка була та конференція, що людей нічого не спонукало до обговорення актуальних проблем.
30 Серпня 2017, 12:11
А чому не має жодного фото???
30 Серпня 2017, 16:56
На початку коференції виступали колективи БДТ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024