У шкіл Рожищенського району – різна готовність до нового навчального року

27 Серпня 2017, 09:29
4940

У районі завершуються останні приготування до нового навчального року. Невдовзі перший вересневий день відкриє двері шкіл учням. Як триває підготовка, розповів начальник відділу освіти та молоді РДА Ігор Кузава.

З позитивного – цього року кількість школярів зросла у порівнянні з минулим.

«На 1 вересня 2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах  району очікуємо, що будуть здобувати освіту 4939 школярів у 358 класах, що на 142 учні більше ніж минулого навчального року. До першого класу в цьому році піде 533 школярі.

Найбільша кількість учнів навчатиметься серед міських шкіл у НВК №4 м. Рожище – 659 учнів. Серед сільських ЗОШ І-ІІІ супенів у ЗОШ села Переспа – 300 учнів, ЗОШ І-ІІ ступенів у ЗОШ села Рудка-Козинська – 108 учнів. Найменша – серед ЗОШ І-ІІІ ступенів у ЗОШ села Береськ – 59 учнів, ЗОШ І-ІІ ступенів у ЗОШ села Квітневе – 29 учні, ЗОШ І ступенів у села Кобче (11 учнів)», – інформував Ігор Борисович.

«Рекордсменом» є НВК №4 міста Рожища, найчастіше батьки району та міста обирають саме цей навчальний заклад для своїх дітей. У цьому році у школі очікують 69 «першачків».

Триває підготовка самих освітніх закладів до навчального процесу.

«Вже замінено підлогу в класах та коридорі ЗОШ сіл Духче, Топільне, Навіз, зроблено ремонт даху спортивного залу в ЗОШ І-ІІІступенів  села Копачівка та ЗОШ І-ІІступенів села Тристень, провели ремонт внутрішніх санвузлів в НВК №4 міста Рожище, ЗОШ №3 міста Рожища, ЗОШ Топільне, Щурин, Навіз, Немир; придбали твердопаливний котел у ЗОШ села Сокіл, провели облаштування бетонної підлоги керамічною плиткою у допоміжних приміщеннях ЗОШ №1 м.Рожище, ЗОШ Навіз; зробили  підвісну стелю у коридорі ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Рожище, проведена ремонтні роботи з заміни підлоги сцени актової зали Рожищенського НВК № 4 м. Рожища, виготовлено навіс над ганком у ЗОШ №1 м.Рожища, замінено димосос котельні ЗОШ №1 м.Рожища. У ЗОШ району проведено ремонтних та зварювальних робіт систем опалення на суму 60 тис. грн., замінено застарілі електролічильники в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Топільне, здійснюється поточний ремонт шкільних автобусів», – звітував Ігор Кузава.

Також школи готуються до опалювального сезону. Тривають профілактичні та ремонтні роботи в котельнях: повірка манометрів, перевірка димовентиляційних каналів. Подекуди вдалося придбати нові котли та замінити їх, так як загальноосвітній школі села Пожарки. Ремонт котельні там само завершується. А от школа в селі Городині до нового опалювального сезону не готова. Ситуація з котлом у школі, зі слів начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації, – просто критична. Тож Ігор Кузава, поставивши керівництво району до відома, попросив максимально швидко та якісно вирішити проблему до настання опалювального сезону, ціна якій – понад 300 тисяч гривень.

Коментарі
27 Серпня 2017, 16:13
Оце начальник відділу чухався до початку навчального року і зробив такий висновок<br/> Кузава та Сергійчук заяви на звільнення.<br/>.Гайворонській сувору догану.
27 Серпня 2017, 20:11
скільки вже років перекривають Копачівський спортзал? хтось добре нагріває руки на ньому!!!
27 Серпня 2017, 23:14
Де мій коментар? По якій причині його було видалено? Є сумніви у його правдивості, чи сайт працює за вибірковістю в коректуванні та модеруванні коментарів?
28 Серпня 2017, 00:43
ти тямиш де той спортзал?
28 Серпня 2017, 00:44
прогрій мозгі
28 Серпня 2017, 17:51
Видалено, напевно, тому, що ваші здогадки, які ви наваяли в коментарі, відношення до підготовки нового навчального року не мають. А загальна ідея, яка в них прослідковувалась, буде цікава хіба що адептам секти &quot;кругомзрада&quot;, або спеціалістам з психіатрії. Тому звертайтесь у відповідні заклади, а не пишіть всяку ахінею під кожною новиною.
29 Серпня 2017, 15:09
Коротко. Відносно коротко.<br/>Пишучи &quot;напевно&quot; дописувач не впевнений у своїх словах. Це свідчить про необізнаність та некомпетентність.<br/>Ніяких здогадів про &quot;персонажа&quot; - це все правда, це його біографія, його стиль та спосіб життя.<br/>Є структурний підрозділ РДА, в якому є керівник, який в повній мірі відповідає за готовність шкіл до навчального року. Якщо думи керівника зайняті іншими &quot;завданнями&quot; - як може витримуватись графік підготовки шкіл? Чи Ви думаєте, що Тарасик прийшов працювати в БДТ методистом? Брєд!<br/>Адепти секти &quot;кругомзрада&quot; - це, в першу чергу, ті городяни та жителі району (обмежимось цією адміністративно-територіальною одиницею), які чіпляють ярлики і які сотворили собі ГО для самооборони. Від кого? Від противників секти &quot;кругомзрада&quot;?)) От цим би адептам і варто було б звернутись до спеціалістів з психіатрії.<br/>І наостанок - дивує інше: чому деякі мої публікації у співавторстві із однією моєю подругою - назвемо її умовно &quot;Оксана&quot; і в минулому була дотична до цього сайту - є на сайті, а тепер деякі мої коментарі видаляються? Що стало причиною такою упередженості до мене, до Василя Т.?
31 Серпня 2017, 00:19
Коментар був хороший і правдивий!!! Багато людей прочитало і передає із уст в уста, як легенду. Ще б усі змогли так сказати
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024