Трилісці має свій «Лісапетний батальйон»

24 Серпня 2017, 12:40
Вокальний гурт «Берегиня» 7594
Вокальний гурт «Берегиня»

Уже тридцять років село Трилісці Рожищенського району гордиться своєю родзинкою – вокальним ансамблем «Берегиня».

Цей творчий гурт довгий час був відомий лише у себе в районі. Нині ж його добре знають і в Луцьку.

Бо їздить «Берегиня» на різні заходи, вражаючи своїми колоритними голосами та репертуаром, - пише Наталія Кравчук у Вісник&К.

Власне «Берегинею» творчий гурт став недавно. Офіційно назви не мав із часів заснування – 1987 року. Спочатку це була просто хорланка при колгоспі, яка налічувала 10 учасниць. Пізніше безліч грамот та дипломів він отримав просто як вокальний ансамбль. З часом люди між собою стали називати колектив то «Трилісцівською вісімкою» (бо ж останнім часом тут закріпилося вісім співачок), то «Забавою». Аж врешті визріла «Берегиня».

Селяни завжди з нетерпінням чекають на святкові концерти, щоб насолодитися оригінальним виконанням своїх вокалісток. Ті у своєму репертуарі мають понад шість десятків різноманітних пісень. Значна частина – український фольклор, хоча переспівують на свій лад і композиції інших гуртів, зокрема й знаменитого «Лісапетного батальйону», який зробив фурор на популярному талант-шоу. Особливо всім до вподоби композиція «Секс-бомби».

На великі конкурси дівчата з Трилісців, зізнаються, поки не замахуються, але вже починають виступати в різних куточках Волині.

«Дорогу на гастролі нам відкрила наша матушка Ангеліна, – розповідає Зіновія Михайлівна Пархомчук, екс-голова сільської ради, а нині – продавчиня й учасниця колективу. – Вона запросила нас до себе на ювілей, який святкувала в Луцьку. Це був гастрольний дебют. А дорогою додому ми не втрималися і заспівали в автобусі. То люди записували наші номери телефонів і стали кликати то на весілля до родини, то на дні народження».

Своїми голосами гурт заробляє кошти і на церкву, що у сусідньому селі Переспа (бо своєї не мають). Цьогоріч завдяки колядкам, зізнаються співачки, виручили немало. Касир додала «заробіток» церковних колядників, пожертви благодійників – і вийшли нові енергоощадні вікна на Свято-Миколаївський храм.

Колись дівчата співали під баян. Нині музику їм «крутить» «продюсер» (так між собою жартівливо називають свою помічницю Катерину Смаль). Благо, нинішній сільський голова постарався й надбав для своїх співачок хороший музичний центр. А костюми заробили самі, взявши участь у «депутатському» проекті й вигравши непогану премію.

«Завдячуємо Богу, що дав нам такий талант, тож з радістю відкриваємо його іншим, – говорить Галина Луцюк, керівник вокального ансамблю. – Дуже раді, що нас хочуть чути, це дає неймовірне душевне задоволення».

І дарма що вдома не раз сваряться чоловіки, коли їхні половинки біжать на репетиції, вимагаючи, аби то було «послідній раз»… Ті на подібні бурчання не зважають. Бо вдома гнів швидко міняється на милість, коли з вуст злітає: «А ми такі, ми такі кльові, А ми такі – баби фартові, Якщо гулять – то аж до ранку, Якщо кохать – то до останку!»

Фото автора

Коментарі
25 Серпня 2017, 10:58
ГАЛЯ ТИ МОЛОДЧИНКА ТАК ТРИМАТИ. А ІЖНОЧКИ КЛАСНІ
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024