Підлітки з рожищенського притулку поспілкувалися з ровесниками з Луцького правознавчого ліцею

12 Грудня 2015, 15:32
2492

Співробітники сектору ювенальної поліції у Волинській області разом із курсантами Луцького правознавчого ліцею відвідали Волинський обласний притулок для дітей, що у місті Рожище. В ігровій формі правоохоронці провели з вихованцями закладу урок «Права людини», повідомляє сектор комунікації ГУНП у Волинській області.

Підлітки давали визначення юридичним і правовим термінам, пригадували основні права та обов’язки громадян, ознаки державності тощо.

Усі розмістилися за великим столом і колективно відповідали на поставлені запитання. Коли вихованці дитбудинку вагалися з відповідями, на допомогу їм приходили курсанти правознавчого ліцею. Оскільки практично всі учасники акції ровесники, то і вікторина проходила жваво та цікаво.

– Ми вирішили для наших дітей зробити День права, – розповідає заступник директора обласного притулку для дітей Неля Прокопчук. – До проведення заходу долучилися співробітники ювенальної поліції разом із курсантами правознавчого ліцею. Такі зустрічі є дуже важливими, адже у притулку перебувають діти, які закинули навчання, не тримаються домівки, і таке спілкування з працівниками поліції та однолітками-ліцеїстами їм просто необхідне.

Інспектор Луцького відділення поліції Марина Ярошук провела з дітьми інтелектуальну гру – «Фотофішка». Гра розроблена в рамках проекту Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» і сприяє обговоренню актуальних питань щодо здоров’я і наслідків ризикованої поведінки та проблеми ВІЛ-інфікування, які постають перед сучасною молодою людиною. Також поліцейський нагадала присутнім про верховенство права і недопустимість порушення норм закону.

– В Україні проходить Тиждень права, тож ми долучилися до цих заходів і відвідали дитячий притулок у Рожищі. Головне наше завдання – допомогти дітям, які опинились у складних життєвих ситуаціях, – окреслює мету інспектор Марина Ярошук.

Такі заходи – це можливість для молоді дізнатися про свої права та гарантії захисту. Тому їх проведення повинно мати системний характер. А коли для діалогу з дітьми правоохоронці застосовують ігри, вікторини тощо, профілактичні заняття стають ще більш цікавими та корисними.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024