Іванівка: відсвяткували День села

20 Серпня 2017, 19:18
8035

Тиждень минув, як в Іванівці День села відгуляли. Але свято вдалося настільки, що і сьогодні його згадують із приємністю.

Отож,  13 серпня Іванівка скликала до себе гостей: близьких і далеких, тих хто народився тут, виріс, тих хто в цьому селі живе й працює, і тих, кого доля, звивистими шляхами, завела далеко від рідного порогу, адже День села – це свято спільне для всіх, хто називає це село рідним домом.

Гостей, що поспішали відвідати захід, зустрічав народний аматорський духовий оркестр Рожищенського РД «Просвіта» під керівництвом Валентина Чербаджі, відразу налаштовуючи на урочистий лад.

3

3

3

4

Щоб свято стало незабутнім, багато праці і старань доклали до його організації працівники культури  сіл Іванівка й Літогоще Ірина Осіюк і Галина Дудар. І можна з певністю сказати: усе, що того дня відбувалося в клубі і біля нього,  починаючи від зустрічі гостей до прощальних слів,  захоплювало глядачів і не відпускало увагу ні на мить.

Найперше свою маленьку батьківщину славили маленькі жителі. Після вдалого старту, святковий концерт вирував: пісні, музика, вірші, вітання – доброті, щирості й таланту, що зі сцени, теплою хвилею огортали зал, не було меж.

3

3

4

3

3

Жіночий вокальний ансамбль, дуети, квартет, солісти – разом, або змінюючи одна одну на сцену виходили Світлана Ухачевич, Галина Дудар, Маргарита Банковська, Антоніна Поручнік, Юлія Іщук, Аліна Кропива, Дарина Осіюк, Аня Березовська, Тетяна Вітковська.

Теплими словами привітав присутніх голова Літогощанської  сільської ради Петро Радчук, адже не секрет, що окраса будь-якого села, головне багатство та найбільша гордість – це його люди. І саме людям, простим, здавалося, звичайним, але водночас мудрим, сильним, добрим, працьовитим,  цього дня була найбільша шана і приємні подарунки.

Найперше віншували багатодітних матерів, найбагатших на внуків  дідуся й бабусю, а також наймолодших дідуся й бабусю. Кланялися найстаршій жительці і вітали найменшу, приділили увагу іменинникам, особливо золотим і срібним  ювілярам.  Словами не передати тієї вдячності, яку разом з подарунками адресували героям сьогодення – воїнам АТО.

3

3

4

3

3

3

3

Завжди приємно, коли в селі є на кого рівнятися, хто своїм прикладом заохочує інших – переможці номінацій «зразкова сім’я» та «найкращий двір» також отримали винагороди.

Нестандартно підійшли організатори дійства до вибору ведучих:  Людмила Луцюк – Іванівська невістка, що живе і вчителює в Мильську та Володимир Дячук – народився в Іванівці, а в  даний час працює начальником відділу культури Любомльської РДА.

Не міг пан Володимир приїхати в на свято в рідне село з порожніми руками і, в якості подарунка, глядачі мали змогу насолодитися виступами аматорських колективів Любомльського Будинку культури, який очолює  Людмила Хомік.

3

3

4

3

3

Своє мистецтво іванівцям дарували чоловічий вокальний ансамбль,  народний аматорський вокально-естрадний ансамбль «Голос любові», народний аматорський ансамбль «Любава», солісти Надія Шоцька, Сергій Шафран, Андрій Климович, Любов Гамайлюк.

Дітлахи отримали море радощів від стрибання на батутах, а коли вечір сповивав село сірим серпанком, молодь збиралася на безкоштовну «живу музику» від Олександра Назаренка з Ковельського району.

Тож вражень та приємних емоцій вистачить ще на довго,  а приємні спогади спонукатимуть до того, щоб наступного року День села в Іванівці організувати ще краще.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024