Винуватцю смертельної аварії у Копачівці збільшили термін за ґратами

20 Травня 2021, 13:15
4413

Прокурори домоглися справедливого покарання для винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Копачівці.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Рівненський апеляційний суд, дослухавшись до доводів прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури, збільшив до 7 років строк перебування за ґратами для винуватця смертельної ДТП.

Нагадаємо, вечері 24 січня 2020 року 39-річний житель села Гішин Ковельського району, рухаючись автодорогою в селі Копачівка Рожищенського району автомобілем Peugeot Expert, на нерегульованому пішохідному переході наїхав на 23-річну дівчину та втік з місця ДТП, залишивши безпорадну травмовану потерпілу без допомоги

Через отримані травми жінка померла.

Рожищенський районний суд призначив водієві, визнаному винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої, та залишенні потерпілої в небезпеці (частина 2 статті 286, частина 1 статті 135 Кримінального кодексу України), покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, його оскаржили в апеляційному порядку прокурори, сторона захисту і потерпілі.

Апеляційний суд, приставши на позицію прокуратури, призначив водієві покарання у виді семи років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Окрім того, з нього стягнуть мільйон гривень моральної шкоди на користь потерпілих – батьків, чоловіка та брата загиблої. За рішенням суду першої інстанції ця сума становила 400 тисяч гривень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024