Представник ТОВ «Патріот Агро»: «Ми маємо повне право зібрати врожай, адже закон на нашій стороні»

17 Серпня 2017, 18:47
9841 Джерело: unian.net

Співзасновник ТОВ «Патріот Агро» заперечує той факт, що товариство вчинило рейдерське захоплення.

В редакцію Район.Рожище надійшло повідомлення від Володимира Єгорова. Він повідомив, що це його фірму «Патріот Агро» звинуватили в рейдерському захопленні 170-ти посівів гектарів вівса, що нібито належить СГПП «Вишеньки». Пан Володимир зазначив, що насправді рейдерами є Володимир Безверхий і Антон Богдан.

«Цей овес по закону належить ТОВ «Патріот Агро», адже він посіяний на землях, які належать нам. Серед засновників «Патріот Агро» був Антон Богдан. Через певний проміжок часу, Антон Васильович вирішив наші землі віддати в користування Володимиру Безверхому, який є співзасновником СГПП «Вишеньки», – розповів юрист і співзасновник ТОВ «Патріот Агро» Володимир Єгоров.

«В минулому році я подзвонив до Володимира Степановича і запитав його, чи він, дійсно, хоче взяти в оренду земельні ділянки. На що він відповів, що так. Я Безверхому надав копію договору щодо оренди землі, тобто він знав, що в нас є не витребувані земельні ділянки. Я скинув йому дані про вісім паїв, які ми зареєстрували. Потім запропонував йому заключити договір суборенди, адже ми мали вже на той момент пайовика», – додав він.

«Але Володимир Степанович відмовився, він сказав, що не встигає в цьому 2016 році нічого зробити, що не входить в посівну, так що він цьогоріч нічого на землях Літогощанської сільської ради, які ми орендуємо, садити не буде. І тут на початку червня я побачив, як на наших землях росте зернова культура – овес. Виявилося, що десь 167 гектарів землі засіяли «Вишеньки». При тому всьому, в Безверхого на той момент була зареєстрована тільки одна земельна ділянка, і то вона знаходилась в іншому місці, а не там, де він був посіяний овес», – прокоментував ситуацію Володимир Єгоров.

1

Володимир Єгоров зазначив, що після такої ситуації ТОВ «Патріот Агро» написало офіційну заяву в Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. Вони провели перевірку, склали акт, тобто підтвердили, що земельну ділянку засіяли без документів, але встановити особу не змогли.

Оскільки законні власники згідно ст. 189 ч. 2 Цивільного кодексу України мають право на плоди і доходи, які отримані на його майні, то ТОВ «Патріот Агро» вирішило абсолютно законно зібрати той овес, який знаходився виключно на земельних ділянках, що перебувають в оренді товариства з обмеженою відповідальністю, і за які воно сплачує гроші державі.

«У нас є договір оренди землі, який ми уклали з Рожищенською РДА. Це договір від 1 грудня 2015 року № 105/15. У нас є технічна документація по цій земельній ділянці. Тобто в нас з 2015 року абсолютно нормальний законний процес користування земельними ділянками.

Ми їх готували, боронували, частково переорали. Весною 2017 року прийшов Безверхий, засіяв 167 гектарів, не маючи жодного документа на правокористування тією земельною ділянкою. Він засіяв ті витребувані паї, які перебувають у нас в оренді згідно договору з адміністрацією. То оскільки Володимир Степанович спровокував таку конфліктну ситуацію, і оскільки в даному випадку закон на нашій стороні, то ми маємо повне право зібрати цей врожай», – підкреслив Володимир Єгоров.

До слова, 15 серпня відбулася зустріч в Управлінні АПК Волинської ОДА, на якій розібралися в створеному конфлікті. СГПП «Вишеньки» визнало, що засіяло землі, які на законних підставах використовуються ТОВ «Патріот Агро».

Така ситуація трапилася, зауважив Володимир Єгоров, через недосконалість сервісу Реєстру речових прав на Публічній кадастровій карті та окремих недоліків чинного законодавства. СГПП «Вишеньки» зобов'язалося компенсувати шкоду заподіяну ТОВ «Патріот Агро» і СГПП «Вишеньки» вже приступило до збору врожаю.

 

Коментарі
17 Серпня 2017, 22:41
мафія бесмертна!!!!!!!!..граб награблене.........капіталісти херові.....
17 Серпня 2017, 22:52
Богдан кинув патріот-агро то скоро кине і вишеньки, є така професія "аферист"
17 Серпня 2017, 23:06
Фурор не вдався. Правда Арсентійович?? Йдіть вже на пенсію, совкові показухи вже віджили своє, а з віяннями сучасності ви не справитесь в силу того ж совкового підходу до справ.
17 Серпня 2017, 23:39
а Гайворонська який відкат отримала
18 Серпня 2017, 00:37
шановна редакціє прошу посприяти у питанні димової завіси над містом. Вдень пече Сонце, смерть сирзавод, ввечері димова завіса. Куди дивляться служби. Лише в селах бабусь штрафують які палять картоплиння, а тут всі свої, немає ніякої управи. Дякую.
18 Серпня 2017, 00:51
ало ви в рожищі
18 Серпня 2017, 01:20
Так, причому вчора палили і сьогодні теж.
18 Серпня 2017, 14:55
Всім рабам присвячюється. Тьфу ти, вибачте, до уваги шановних простих громадян. Як сказав класик: "Пани чубляться, а з мужиків пір'я летить, ну або чуби тріщать". Так от тут та ж ситуація. Основний рожищенський олігарх вирішив кинути по тихому нікому не відомих, на його думку, лохів, а не вийшло... Бо представник так званих лохів, пан Єгоров, кадровий офіцер СБУ, хоча й колишній. Випускник академії СБУ за економічним напрямком. З хорошими зв'язками. Та ще й до того ж "професійний рейдер", проте на законних підставах. Завжди використовує або прогалини чинного законодавства, або звичайні прорахунки конкурентів. Тут якраз така ситуація. Але я не про це. Ділки між собою вже домовилися. А хто заплатить простим людям і якому обсязі - це питання риторичне....
18 Серпня 2017, 16:24
А чому ви самі не хочете собі посприяти, звернувшись у відповідні служби? А щодо сонця, то й вони вам наряд чи допоможуть.
18 Серпня 2017, 20:03
фіга сє
18 Серпня 2017, 21:47
Богдан де бачить ,що можна нагріти" руки" він тут як тут. Егорову помагав ,мабуть розкусили, до Безверхого пробився, може й там вірве.....а потім, ще жерту знайде, землею вже не займається???
18 Серпня 2017, 21:47
Богдан де бачить ,що можна нагріти" руки" він тут як тут. Егорову помагав ,мабуть розкусили, до Безверхого пробився, може й там вірве.....а потім, ще жерту знайде, землею вже не займається???
18 Серпня 2017, 22:59
капіталісти херові..дивіться щоб 1917 рік невернувся...історія любить повторятись..
19 Серпня 2017, 09:52
Рішення кабміну з 1 листопада про спадок і дарування війде в силу то заберуть всю землю і не тільки. Редакція надрукуйте закон щоб люди поматюжились.
19 Серпня 2017, 22:16
єгоров не порядна людина
22 Вересня 2017, 17:27
Невже Єгоров думає, що ніхто не розуміє його бандитськоі схеми? через таких в Украіні ніколи не буде ладу, закон,що дишло........а грошики зароблені на чужому горбі до кишені легко прийшли. бідненькій- весною, коли треба було орати ,сіяти він, тіпа,не знав, і як сказала його мати **нам Бог засіяв**. ось де сволота- ні встида ні совісті!!!! невже і це зійде з рук цім мошенікам?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024