Чому небезпечно куштувати розрізані кавуни та дині
15 Серпня 2017, 08:10
3263
Кавуни та дині часто накопичують шалену кількість нітратів, які є в ґрунті. Але навіть це не так сильно загрожує здоров'ю, як покупка нарізаних кавунів і динь.
Повідомляє Перший.
Ранні кавуни та дині через високий вміст хімічних речовин, здатні викликати сильне отруєння. Тому спеціалісти рекомендують дочекатися хоча б другої половини серпня для їх покупки. Але ще небезпечніші – розрізані кавуни.
За словами експертів, в кавунах, особливо на зрізах і м'якоті, можуть розвиватися небезпечні мікроорганізми – саме тому категорично не рекомендується купувати розрізані кавуни.
Лікарі також зазначають, що не можна бути на 100 % впевненими, що продавці розрізали ягоду чистим ножем і на стерильній поверхні. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці, хоч і захищають їх від пилу, але фактично створюють для бактерій ідеальні умови для швидкого поширення.
19/04/2024
П'ятниця
19.04.2024
09:12
06:19
18.04.2024
18:00
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт