Луцька районна рада хоче хазяйнувати в Уляниках: шукають інвестора на військову базу

13 Травня 2021, 09:15
3391

Військова база в селі Уляники Копачівської громади розграбована та перебуває у стані розрухи. Таку картину побачили депутати Луцької районної ради, побувавши на території колишнього військового містечка.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

У радянські часи це була територія ракетної військової частини із пусковими майданчиками для ракет Р-12.  На ній розташовувались три- та п'ятиповерхові адміністративні, житлові та обслуговуючі приміщення, від яких вже і сліду не лишилося – їх розібрали на будівельні матеріали. Пускові майданчики демонтовані, в лісі багато траншей та окопів, що свідчить про активне викопування кабелю.

Читайте також: Військове містечко в Уляниках виставлять на аукціон

Відомо, що військове містечко в Уляниках з 1993 року безуспішно намагалися пристосувати під філіал Цуманської колонії-поселення, але фінансові труднощі призвели до того, що споруди знищені, а з доріг навіть зняті бетонні плити.

«У спадок Луцькій районній раді дістався один із об’єктів районної комунальної власності – військова база в Уляниках загальною площею 240 гектарів. База втратила свою привабливість повністю, за останні роки її розікрали… Постало питання, що з цим робити? Наше завдання, як районної ради, знайти інвестора на цей об’єкт», – розповів радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Читайте також: «Сюди вже шукають інвестора». Як рожищенське майно втрапило до сумнівної схеми

Такої ж думки і сам голова райради Олександр Омельчук.

«Зважаючи на те, що на сході ведуться військові дії, ця територія ідеально підходить для реабілітація військових, як відпочинкова чи тренувальна база, а можливо і під дитячий табір чи центр військово-патріотичного виховання… Поки ж ми маємо жахіття посеред лісу. Тому Луцька районна рада оголошує про пошук інвестора, який зголоситься і запропонує свій варіант відновлення території колишнього військового містечка», – зазначив посадовець.

Читайте також: У Малинівці хочуть облаштувати центр реабілітації атовців





Коментарі
13 Травня 2021, 13:31
Роздерибанене військове містечко - символ мудрості сонцесяйного хахляцького народу. Більшість промислових об'єктів також в ненайкращому стані.
13 Травня 2021, 18:22
Чому мовчить Кучмук Р.(нинішній депутат Луцької рай.ради),колишня заст.голови Рож.райради,колишня нач.обл.центру зайнятості? Кучмук Р. все знає,але роки вже не ті...Вона звикла бути при владі,хоч і колишня постійно!! Постійно хоче собою хизуватися і самовозвеличитувася!! Отака чудо - депутат,якій люди дозволили бути депутатом !! Вона -тільки за себе ,а не за людей ,хоч і постаріла ,а ще надіється !!!!!!!!!!
13 Травня 2021, 18:46
Редакція,чому видалили коментар про вічно колишню владолюбцю КУЧМУК РАЇСУ,яка за 30 років ,крім самопіару ,для людей в районі нічого не зробила ! Редакція боїться та видаляє справедливі коментарі !!!!!
13 Травня 2021, 21:14
А при чому тут Кучмук? Що за особиста неприязнь? Якась заказуха....
13 Травня 2021, 23:06
а гайворонська що зробила
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024