Екс-голова Печерського суду Києва погрожував журналістці з Рожища

10 Серпня 2017, 21:12
4546

Екс-голова Печерського суду Києва, а нині  захисник Микола Замковенко зробив зауваження волинській журналістці Оксані Петрук щодо вибору його фото, яке вона розмістила на своїй сторінці у Facеbook.

При цьому він згадав у розмові про вбитого журналіста Олеся Бузину. Дивний натяк Замковенко зробив 9 серпня у Луцькому міськрайонному суді. Про це журналістка написала у Facebook і підтвердила представниці ІМІ у Волинській області, - повідомляє Інститут масової інформації.

Оксана Петрук наразі працює з командою незалежних журналістів над створенням Центру журналістських розслідувань “Сила правди”. Микола Замковенко зараз є захисником обвинувачуваного в хабарництві волинського податківця Руслана Вандьо.

«Микола Замковенко зробив мені досить неоднозначний натяк. Раніше він заявляв про тиск громадськості на суд. А сьогодні, 9 серпня, перед початком засідання він у присутності прокурора  (Волинської області – ред.) Володимира Бущака сказав, що на його думку, фото, яке я розмістила у дописі про суд, невдале. Що в мережі є інше фото, де він на своїй дачі.

«Один журналіст сфотографував мене і написав, що Ботанічний сад відпочиває порівняно з моєю дачею. Його вже нема в живих. Завалили як кабана під під’їздом», – сказав Микола Замковенко. Згодом він уточнив, що йдеться про Олеся Бузину”, – написала Оксана Петрук у соцмережі.

Ні фото, ні публікації Олеся Бузини про дачу Миколи Замковенка в інтернеті журналістка так і не знайшла. Нагадаємо, журналіста, письменника Олеся Бузину застрелили у Києві 16 квітня 2015 року.

У коментарях під постом Петрук журналісти та громадські активісти пишуть, що це погроза з боку Замковенка.

У коментарі для ІМІ Оксана Петрук розповіла, що слова Миколи Замковенка чули ще троє людей. Вони перепитали, що він мав на увазі. А у відповідь Замковенко засміявся. Мовляв, це жарт.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний розповів, що у даному випадку погроз чи залякувань не бачить в контексті кримінально караного правопорушення. “Проте таку фразу не можна залишити без уваги, оскільки тут, як мінімум, два негідних моменти. По перше, явна неповага до покійного. По-друге, дивна та незрозуміла паралель та зауваження щодо вибору фото”, – сказав юрист.

У попередньому пості у Facebook 8 серпня Оксана Петрук писала, що Микола Замковенко вважає присутність слухачів у залі суду тиском на суд. До тексту в соцмережі журналістка додала фото, яке не сподобалось Замковенку.


Другого серпня мало відбутись судове засідання у справі щодо підозри у хабарництві двох посадовців волинської податкової, а саме заступника начальника ГУ ДФС в області Руслана Вандьо та начальника відділу управління податкового та митного аудиту Віктора Полюховича.

Як пише журналістка, тоді головуючий у справі суддя Ігор Ясельський попросив захисників обвинувачуваного заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області надати довідку від лікаря про те, що один з адвокатів справді почувався погано.

Тоді захисник обвинувачуваного в хабарництві волинського податківця Руслана Вандьо Микола Замковенко висловився щодо присутніх так: “Ваша честь, хто ці люди в залі? Вони не представники податкової, вони не юристи… Що вони тут роблять?Я розумію, що наше засідання відкрите, але вони не мають права просити щось у суду. Я розцінюю це як тиск на суд. І на це є відповідна стаття Кримінального кодексу. Якщо так далі буде продовжуватися, то я звернуся до суду з клопотанням, про заборону присутності цих людей у судовому засіданні”.

Микола Замковенко був головою Печерського районного суду м. Києва з 1998 по 2001 роки.

Фото – Фейсбук Оксани Петрук

Коментарі
11 Серпня 2017, 01:08
Оксана Петрук пхає свого носа куди не треба, журналіст не який
11 Серпня 2017, 01:20
Всі не які журналісти пхають носа не туда куда треба. Як приклад Чорновол.
11 Серпня 2017, 01:32
Слово "ніякий" пишеться разом і через букву "і"!Грамотні такі)ти не можеш правильно речення сформувати...а судиш те,від чого далекий
11 Серпня 2017, 01:36
Перше, ніж писати ще й судити когось, ти "открой свойо лічіко". Видно аж обпісявся так боїшся себе видати.
11 Серпня 2017, 02:03
Ти зовсім ідіот??? Ти не розумієш, що відбувається??? Люди для них ніщо!!! Знищити, вбити - норма!!! І ти смієш своїми критими пальцями тут писати свій брєд!!! Та ти чмо яких пошукати. Завали хавальніка і лижи @пи всім підряд без зайвих букв та звуків. Ти шматок @на, який по життю є повний лузер!
11 Серпня 2017, 02:11
Підтримую попереднього коментатора!тільки ті хто нічого не досяг сміють критикувати інших!Оксана-чудова людина!<br/> Рожищанин-ти,реально,убоге і просто заздриш,що є люди які відкрито говорять правду і відстоюють свої права...бо ти ж сцикун.
11 Серпня 2017, 02:21
І я рахую, що Оксана завжди відкрито пише правду. Такі люди завжди заслуговують поваги.
11 Серпня 2017, 10:04
бред...журналісти пишуть брехню ...
11 Серпня 2017, 11:06
Наразі тільки журналісти і пишуть правду. Просто потрібно відрізняти правду від замовної &quot;правди&quot;. Хоча сьогодні кожен має змогу писати, якщо не &quot;сцикун&quot;
11 Серпня 2017, 12:02
Дуже мало журналістів пишуть правду.
11 Серпня 2017, 12:36
Підтримую. Навіть не мало пишуть правду. А можна сказати що в основному пишуть не правду. така зараз конкуренція, боротьба за сенсації і.т.д.
11 Серпня 2017, 12:47
Ну тут ви праві журналіст вона &quot;ніякий&quot;. І матеріалїї в фейсбуці так собі на трієчку. І не розумію в чому знайшла сенсацію у всіх процесуальних Кодексах присутні в судовому засіданні не мають права робити зауважень, клопотань, заяв до суду, крім сторін справи і тут адвокат правий. навіть якщо він і екс глава якогось суду.
11 Серпня 2017, 18:23
Да. Треба охорону виділити. Це пряма погроза, а зважаючи на те які &quot;резонансні теми&quot; піднімає ця акула незалежної журналістики - дійсно страшно робиться. Одна лишень публікація про службове авто лісогосподарства вночі на АЗС чого варта - країна ще оговтатись не може від цього резонансу.
11 Серпня 2017, 18:47
Повністю згідний. Піарить Оксанка себе та й все. Хоче стати &quot;пАпулярною&quot;. <br/>Р.S. А ви візміть статтю про &quot;Рожищенську лікарню&quot;, то це взагалі, цілий &quot;бАєвік.
11 Серпня 2017, 23:19
Критика то страшна штука. Критику можна слухати лише від тих людей, що досягли вищого рівня аніж ти. Люди, які не досягли навіть твого рівня, вони тобі завидують, а не критикують. То є нормальна природня реакція людини.-Андрій Кузьменко<br/>не є його прихильником,але казав чоловік правду)бачу просто,що тут всі такі &quot;спеціалісти&quot; зібрались...аж нудить від тих заздрощів))))<br/>Оксанко,ти крута!
12 Серпня 2017, 12:09
От я одного не зрозумів, чого такий акцент ставиться на тому що адвокат щей колишній екс голова суду. Це що діагноз в нього чи вирок? Ну панятно що папулятність треба собі підняти це ж аж самого Печерського суду. А видно дядько молодець Кодекси знає. І любого &quot;незалежного журналіста))&quot; може в рамки вставити як і суддю які не знають процесуального законодавства. Журналістці треба в слідуючий раз сісти перед екс генеральним прокурором, от то піар заробить це більша бомба буде коли сам колишній екс генеральний прокурор на х пошле, а то якийсь собі екс голова районного суду, хоч і Печерського.
12 Серпня 2017, 16:44
Чи ви зовсім ідіоти?!Невже неясно...ми,прості люди,для цих чиновників,суддів,прокурорів і т.д. просто ніщо!!!!Вони себе богами уявляють...думають,що можуть долі людські вирішувати,коли їм хтось заважає...захотів-вбив,покалічив чи ще щось!про який нах@р піар мова?!Чи ви зовсім дебіли?!От як з такими долб@бами разом в країні жити?!Це жах якийсь просто!Які ви гнилі всі і заздрісні!І ще скажу,для тих хто писав про піар...Кожен судить по собі-і це істина!Оксана скільки добра робить!Старається щось змінити...один проект про діток сонця чого вартує!(але ж гнильйо вважає,що це теж піар,бо судить кончане по собі,і як би воно поступало)...Людина старається висвітлити проблеми країни...проблеми простих людей...мені дуже прикро,що в нашому рідному місті живе такий зброд,який оце пише<br/>Оксана,ти прекрасна людина,молодчинка,ЧУДОВИЙ журналіст!Не вважай на цих &quot;людей&quot;,яких нічого не колише,так ще й сміють таке писати...Знай,що тебе люблять,поважають і чекають від тебе нових ПРАВДИВИХ новин:)
12 Серпня 2017, 19:05
що нас усіх обізвав &quot;рожищенським збродом, ідіотами&quot;. Не хочеться відповідати вам (умисно &quot;вам&quot; не пишу з великої літери) такими ж словами, хоча, швидше за все, саме ви на них і заслуговуєте. І вже тільки за те, що так &quot;паскудите&quot; рідну мову безграмотністю та нецензурщиною. Ну, а щодо предмету жвавої дискусії, то знаючи Петрук особисто, хочу сказати, що рідко &quot;яка птиця&quot; так високо задере свого носа. І все лише заради піару (хоча не дуже полюбляю це слово, але тут місце саме йому).
12 Серпня 2017, 21:23
Лише Богові відомо на що я заслуговую! Не тобі вирішувати! І совість моя чиста! Мій текст був не до ВСІХ, а до тих хто писав бруд на Петрук! Оксани ти не знаєш...Бо хто добре її знає-абсолютно протилежної думки)...Оксана-це людина з великої букви! Такі люди на моєму життєвому шляху зустрічались рідко (а він не малий). Можливо, в моєму тексті і десь була помилка, але мова зараз про інше...та я хоча би не наводжу наклеп через те, що мені там щось здається або хтось не подобається (через заздрощі)<br/>Люди (маю на увазі тих хто писав на Оксану різну гидоту...бо зараз знову хтось напише, що я всіх обзиваю), не судіть по собі! Не всі такі як ви! Є добрі, безкорисливі люди, які працюють в благо, щоб комусь допомогти! Будьте добріші! І не пишіть всяку фігню на хорошу людину! Вона скільки добра робить, що вам і не снилось!
13 Серпня 2017, 02:43
що крім Оксани Петрук більше ніхто не контролює, що тут ще про неї напишуть, бо з'явилися вже свіжіші та більш актуальні новини. А я повернувся, щоб побачити, чи Оксана моніторить коментарі. Таки да! Відгук є... Журналісти мають шанувати мову в частині грамотного писання, sorry. ну дуже багато помилок, а не &quot;десь була одна помилка&quot;, та ще й пару матюків?....
13 Серпня 2017, 12:17
Оксана молодець. Юра не нервуйся.
13 Серпня 2017, 13:06
до відома - замковенко член партії батьківщина і друг-рятівник юлії тимошенко...
13 Серпня 2017, 23:20
Взагалі,до чого тут це?!Для чого про це говорити? Тим більше норм написано. Ненавиджу, коли умнічають.<br/>Прочитав коментарі... дуже здивувався. Думаю, Оксані далеко наплювати, що ви тут пишете. В неї робота, родина, діти...Оксана молодець! Підтримую Ломаченка)<br/>Підтримую людей, що писали про доброту. Будьте кращі
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром