Жителі Кобче підтримали закриття школи і дитсадка у селі

01 Травня 2021, 13:00
Жителі Кобче підтримали закриття школи і дитсадка у селі 5547
Жителі Кобче підтримали закриття школи і дитсадка у селі

У Кобченській початковій школі здобувають освіту дев’ять учнів, яких навчають два педагоги.

У дитсадку взагалі нема ні дітей, ні працівників. Про це інформують на сайті Рожищенської громади.

На території населеного пункту функціонує два заклади освіти: КЗЗСО «Кобченська початкова школа» та КЗ «Дошкільний навчальний заклад с. Кобче». У школі здобувають освіту дев’ять учнів: по два – у першому і другому класах та п’ять – у четвертому. Працює два педагогічних працівника.

У наступному навчальному році у школі залишиться 4 учні. У закладі дошкільної освіти взагалі нема дітей та працівників. За останні п’ять років лише у 2016-му народилася одна дитина.

У зв’язку з невтішною демографічною ситуацією за ініціативи гуманітарного відділу Рожищенської міської ради в приміщенні початкової школи відбулися громадські слухання. Участь у заході взяли жителі села, депутати міської ради, члени робочої групи з організації та проведення консультацій з громадськістю.

Кожен із 15 учасників зборів мав змогу висловити свої міркування та поставити питання. Після обговорення присутні одноголосно погодили припинити шляхом ліквідації комунального закладу загальної середньої освіти «Кобченська початкова школа» і комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад с. Кобче».

Підвіз учнів з села Кобче до закладів загальної середньої освіти в Оленівку та Топільне здійснюватиме новий шкільний автобус. Вчителям, які мають основне місце роботи у Кобченській початковій школі, мають запропонувати педагогічне навантаження у закладах освіти суміжних населених пунктів.

До початку нового навчального року гуманітарний відділ Рожищенської міської ради та КЗЗСО «Топільненський ліцей» повинні відкоригувати маршрут руху шкільного автобуса. А в КЗЗСО «Оленівська гімназія» мають змінити час початку занять.

 



 

 

Коментарі
01 Травня 2021, 19:58
Така сумна доля чекає школи всіх сіл, окрім центрів ОТГ. Це станеться за 5 - 7 років.
02 Травня 2021, 01:11
Все котиться в прірву, зникнуть школи, садіки і на черзі села, а далі, що....
02 Травня 2021, 02:03
Нестогніть. Поїдуть цейевропейці до країн Європи і не лише, та будуть там батрачити. Країнам Євросоюзу потрібні різноробочі, а не академіки хахли. Дехто, з хитріших, зуміє і в Цейевропі на місці зайнятись успішним гендельом. Якщо хтось має стати академіком, той стане. Ломоносов пішкарусом йшов з Архангельська до Санкт-Петербургу, щоб здобути освіту та стати вченим світового рівня.
02 Травня 2021, 11:48
А нагадайте скільки витратили на підведення Інтернету до цієї школи?
02 Травня 2021, 16:17
Що ти як Андронович, йому ж все не так де був начальник, бо сам хотів бути начальником а зараз взагалі він в шоці, тобто без юмору вже, АТО був за великої думки за себе і мав все і з всіх
03 Травня 2021, 12:48
Дивитися як вгодований хряк сидить в чистенькій охайній школі, хай навіть вона і старенька, на яку і гроша не витратив, і розказує як вам добре буде без школи... А на зиму все нема грошей на автобус- в школу ножками.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром