У Вишеньках назріває бунт через посаду керівника сільським клубом

10 Серпня 2017, 09:13
7000

Мешканці Вишеньок вимагають від начальника відділу культури РДА погодити їх кандидатуру на посаду завідуючого клубом.

У середу, 9 серпня, люди прийшли до відділу культури РДА, аби отримати відповідь, чому начальник Тетяна Новосад досі не погодила кандидатуру Ірини Юфімюк на посаду директора сільського клубу.


Два місяці тому завідуючий клубом села Вишеньки подав заяву на звільнення. Ірина Юфімюк, почувши про його намір та можливу вакантну посаду, звернулася в сільську раду з проханням прийняти її на роботу.  Однак, в сільській раді відразу дали зрозуміти, що на разі не мають наміру  брати когось на цю посаду та відмовилися реєструвати заяву.

«Коли директор сільського клубу звільнився офіційно, дівчина вдруге навідалася до сільської ради. Цього разу, а саме 3 липня, її заяву прийняли, але за умови, що поки сільський голова у відпустці - її питання не вирішуватиметься. Лише секретар сільської ради зазначила, що швидше за все треба буде їхати до начальника відділу культури РДА на погодження, - розповідає мешканка Вишеньок. - Коли ж очільник громади вийшов на роботу, через два дні Ірині сказали їхати у Рожищенський відділ культури РДА на так зване погодження. Що й зробила Ірина Юфімюк 5 липня. Щоправда самого керівника на місці не застала, але заяву прийняли працівники відділу культури. Проте  начальник Тетяня Новосад з 5 липня до 15 липня так і не встигла  погодити, чи не погодити та й пішла у відпустку».


«Якось дивно, що Тетяна Петрівна за 12 днів не знайшла часу прийняти рішення щодо Ірини Юфімюк, - зауважують односельчани. – Ірина неодноразово зверталася в сільську раду, однак відповіді довго не було, лише  нещодавно – відписали: «заяву не можемо задовольнити, оскільки немає погодження з відділу культури».

Сельчани зазначають, що наразі у Вишеньках жителькою села Єлизаветин проводиться неофіційна агітація по залученню кандидатів на посаду завклубом, аби витіснити кандидатуру Ірини.

«Зараз комунальний заклад перебуває без завідуючого, а там знаходиться апаратури на кільканадцять тисяч гривень, за збереження якої на разі ніхто не несе відповідальності. І ми цим дуже стурбовані, оскільки це власність громади. Сільський голова зайняв невизначену позицію. Сьогодні ми його запитали, чому він чекає на те погодження, бо добре розуміємо, що це просто затягується час, на що він не дав чіткої відповіді. Словом він не знає, як відбувається процес призначення: чи це погодження є обов’язковим. Через те ми сьогодні тут, аби отримати відповідь на ці питання. Але, на жаль, виконуюча обов’язки  начальника відділу культури Лариса Кучмук відповіді нам теж не дала», - зазначають люди.


Варто зазначити, що Ірина Юфімюк - постійна учасниця художньої самодіяльності. Мама дівчини входить до Ради клубу, брат грає у (єдиному в районі!)  вокально-інструментальному ансамблі, що діє при сільському закладі культури. Бабуся претендентки 35 років пропрацювала в клубі. А коли реставрувався цей заклад, то саме сім’я Юфімюків активно  працювала над його відновленням.

«Районне керівництво не знає наших проблем. Вони не беруть участі в концертах, не беруть участь в ремонтах, не цікавляться проблемами, але через свої амбіції хочуть керувати закладом сьогодні», - наостанок додають ті, хто приїхав підтримати Ірину.

За словами Лариси Кучмук, зазвичай заяви на заміщення вакантних посад  клубних працівників пишуться на ім’я голови сільської ради. Далі сільський голова,  за наявності кількох претендентів, скликає виконком, депутати, після розгляду заяв, шляхом голосування, приймають рішення щодо прийняття на роботу тієї  чи іншої особи, кандидатуру якої, після співбесіди,  погоджує начальник відділу культури.


Лариса Миколаївна зазначила, що окрім Ірининої – жодних інших заяв  не надходило. Чому Тетяна Петрівна за стільки часу не погодили дану кандидатуру,  Лариса Миколаївна не знає. Але підкреслила, що дане питання виключно в компетенції керівника.

«17 серпня Тетяна Петрівна вийде з відпустки і буде вирішувати питання погодження, чи не погодження працівника», - додала в.о. начальника відділу культури Рожищенської РДА.

Із правової точки зору, відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування», саме сільський голова призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

То чому ж в даному випадку чекають на погодження начальника відділу культури, не відомо. Мабуть, про це вже розкаже сама керівник коли вийде з відпустки.

Бо люди налаштовані рішуче! 

Коментарі
10 Серпня 2017, 12:30
Тетяна не може без інтриг і скандалів.
10 Серпня 2017, 12:50
Дурістіка. Голова просто не хоче і новосадиха теж
10 Серпня 2017, 12:52
То чого просто не сказати, а за спиною надсилати своїх людей агітувати? нащо ті інтриги?
10 Серпня 2017, 13:32
Новосад прийшла на посаду за погодженням регіонала Горбача , та й намагається авторитарно управляти районом і до речі сама придумала якесь погодження. А хорошого керівника " з'їла"
10 Серпня 2017, 13:35
Це не відділ культури , а зміїне кодло.
10 Серпня 2017, 14:12
Думаю, що голова не те, що не хоче, він просто не знає, що може приймати на роботу завклуба без Новосадихиноі думки. Ця інтригантка переконала нових голів, що вона властителька, самодержиця і "вєршитєльніца судєб". Голови, які працюють не перше скликання мають глибоко десь і її саму, і її погодження. Вже в Переспі докерувався, всіх працівників БК розігнав, аби Тані догодити.
10 Серпня 2017, 14:31
Саме цікаве попереду: Будинок дитячої творчості зараз уже без керівника і на це місце пхається Тарас Войтович. В рупор кричить, що буде директором. Цікаво, громадськість це пропустить? Сподвижники Януковича повертаються??? Невже люди забули його агітацію за Януковича в 2004 році? Тоді ще Бурулю за "каруселі" судили, а Тарасика батько відмазав, "жовту картку виробив"! Невже забули за молодіжний кредит? Невже забули за дорогу за державні кошти до хати, тільки до хати? Невже забули як він Янику служив при Масалову, невже забули за відкати на соціальній сфері? Невже це все буде пробачено і такого нездару, хапугу, пяницю. брехуна допустять до керівництва будинком дитячої творчості??? І взагалі, хто його туди взяв методистом? Що він доброго може навчити дітей, постійно або пяний або з будуна, перегаром тхне за кілометр!
10 Серпня 2017, 14:40
Танюшці зовсім не до погодження відмила декілька тисяч за Конституцію і гайда в Желізний порт з Сірожкою.
10 Серпня 2017, 15:00
А я думаю, що мешканцям села треба жалітись на пані Новосад до вищого керівництва культури.
10 Серпня 2017, 15:19
Новосад вже давно пора показати її місце і трохи спустити на землю. Вона позорить всю адміністрацію.
10 Серпня 2017, 15:38
А хто оте миле дівча, що скормно так стоїть, на останньому фото? Це часом не претендент на завклуба?
10 Серпня 2017, 15:44
А чого Кучмук не погоджує , а тягає кота за хвоста коли зараз виконує обовязки началькика. Дивіться новий серіал за участю цих державний службовців.
10 Серпня 2017, 16:02
СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА ПРИЗНАЧАЄ завідуючого клубом. ЇЇ ПОГОДЖЕННЯ РІВНОЗНАЧНЕ З РОЗТЕРТИМ ПЛЮВКОМ ХАЙ ПОК4АЖЕ ДОКУМЕНТ ДЕ НАПИСАНО ПРО ЇЇ ПОГОДЖЕННЯ? ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПРИЗНАЧЕНИМ ПРАЦІВНИКОМ - ЦЕ ТАК. І НЕ БІЛЬШЕ. КОЛИ БУЛИ ПРЕДСТАВНИКИ З Вешеньок цим процесом керував шофер, який інформував НОВОСАДИХУ ВІН ПРИ КОМУНІСТАХ БУВ СТУКАЧЕМ В МІЛІЦІЇ ТУТ СВОГО ПРОМИСЛУ НЕ ПОКИДАЄ..
10 Серпня 2017, 16:11
А коли ми поїдемо у Львів ?????? В листопаді ще гроші віддали начальнику і ні слуху ні духу ????
10 Серпня 2017, 16:46
<p>А Кучмук, Нічого вона не знає. Ага, зараз. Все вона знає, але викручується, як вуж на пательні. Вони там брехнею дихають.</p>
10 Серпня 2017, 16:49
Такого працівника до якого вони приїхали на погодження ніколи на роботі не застануть.
10 Серпня 2017, 17:11
КОГО ВОНА ТІЛЬКИ НАПОГОДЖУВАЛА - ТАКИХ ЯК САМА. ЛІЛЬКА - ДІЛОВОД З ВІДІЛУ КУЛЬТУРИ ТИМЧАСОВО ПІДТРИМУВАЛА ПРЕДСТАВНИКІВ З СЕЛА І ПОГЛЯДАЛА НА ДВЕРІ ЧИ БУВА НЕ ЗАСКОЧИТЬ НОВОСАДИХА. КУДИ БІГТИ ПРИЙДЕТЬСЯ. ТІСНЕНЬКО ТРИМАЛА КЛУЮЧА ВІД ТУАЛЕТУ ТАМ НАДІЙНА СХОВАНКА.
10 Серпня 2017, 17:28
Гроші які були на поїздку на Львів Новосадиха вже проголяла, зараз в неї за державні кошти вставляються батареї тобто роблять опалення в дома. Новосадиха все гребе собі а не людям. Скоро народ буде звертатися до Києва бо вже дістала та гультяйка Новосад
10 Серпня 2017, 17:29
В КУЧМУК ЛАРИСИ МИКОЛАЇВНИ ВЖЕ НАСТАВ СТАРЧЕСКИЙ МАРЗМ.
10 Серпня 2017, 18:09
отака влада в селі та в місці
10 Серпня 2017, 18:12
Антонівна знову пхає , то свого сина бездаря географа то свою племінницю без освіти це ще та хітра листя , але Танька після всього що вона їй зробила вже на це не поведеться.
10 Серпня 2017, 18:24
Що ви там знаєте?... кажете дівчина без освіти?? А в Ясенівці завклубша - технік штучного осеменіння!!! То само освіта для працівника культури! А скільки серед завклубів взагалі ветеринарів? То вже мабуть Танька й сама забула. А сама вона, начальниця з освітою?
10 Серпня 2017, 18:51
Бачу сімейка Кметюків готується до протистояння з Тарасом Войтовичем. Не знають де б написати про конкурента. Марія Кметюк теж пхається до посади в БДТ.Це дружина укропівця Ореста Кметюка, що торгує Вівасаном(біодобавками) в ЦРЛ.Буде цікаво!!!
10 Серпня 2017, 18:57
корнійчук та новосад регіонали і громаді робити висновки
10 Серпня 2017, 19:18
хай там ніяк але при регіонах ще побожиські жилося...хотя я ніяки партії непідтримую..всі вони одинакові...а зараз ви що краще живете??????7 через отакіх націоналістів як оці горе писакі ми в повній жопі...голову полікуйте дебіли
10 Серпня 2017, 19:24
так земляки мої хороші!!!!!!! несваріться!!!!! колись разом жили працювали..небуло ніяких скандалів...воду мутять націоналісти різних мастей...
10 Серпня 2017, 19:45
Не знаю я ніяких Кметюків, але знаю Тараса Войтовича! Так само знаю, як знає його все місто! Невже на таку посаду отаких пяниць-пройдисвітів треба??? <br/><br/>http://www.volynpost.com/news/27371-syn-golovy-volynrady-vlashtuvav-avariyu-svobodivec<br/><br/>http://www.volynpost.com/news/11571-syn-golovy-volynskoi-oblrady-buduie-sobi-dorogu-do-haty<br/><br/>http://www.volynpost.com/articles/33-iabluko-vid-iabluni-de-pracyuyut-dity-volynskyh-vladciv<br/><br/>Як вам таке??? Память коротка??? Цинізму не має меж!!! Цитата: &quot;Як розповів Войтович, його син свого часу працював керівником апарату Рожищенкої РДА. &quot;Але коли мене направили знову очолювати районну адміністрацію, я не міг дозволити, щоб мені підпорядковувався син. Тому я запропонував йому йти на іншу роботу. Він працевлаштувався на посаду начальника районного управління пенсійного фонду...&quot; Багато хто зможе просто так влаштуватись начальником в державну структуру?<br/><br/>Отут і глянемо - чи то акція проти Новосад із цією статтею, чи дійсно громада за нових, чесних людей! Кого нам потрібно в БДТ - пянь і невігластво???
10 Серпня 2017, 21:41
ДІЙСНО ЦЕ В КОМПЕТЕНТНОСТІ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ. А ВІН ТЕЖ РЕГІОНАЛ, СКРІЗЬ ШВИДКО ПРИСТОСОВУЄТЬСЯ, ЗНАЧИТЬ НЕ ХОЧЕ ВІН ЦЬОГО ЗАВКЛУБА, БО НА ЛАПУ НЕ ДАЛА... КАЖУТЬ ТИХА ВОДА ГРЕБЛЮ РВЕ, ТАК І КОРНІЙЧУК, ЗНАЄ КОМУ ВЧАСНО ЛИЗНУТИ І ВСЕ СХОДИТЬ З РУК....А ЛЮДИ Ж ЗА НИМ ГОРОЮ, НУ І МОСКВА .............ПРИКРИВАЄТЬСЯ НАБОЖНІСТЮ, А САМ ЗЛОДІЙ!
10 Серпня 2017, 22:13
ти напевно непохмелилася? бред сумашедшою...через таких як ти дебілів ми вже домайданились до ручкі...
10 Серпня 2017, 22:40
Тонька воду каламутить,вона не може без склок.Стали її забувати то вона й тут себе показала.хоче головою бути.Сиди,бабо в своіх Вишеньках,на фермі в безверхого , отам твоє місце,дякуй що взяв тебе.Бо за тобою скрізь золоті верби ростуть.
10 Серпня 2017, 22:45
Не знаю, що ти за яйце, але мова йде про те, що Танька перебрала на себе зайві повноваження! І не перекладай з слабоі голови на здорову.
11 Серпня 2017, 01:04
сам дибіл і сумашедший! регіонів захищаєш? рильце в пушку?
11 Серпня 2017, 01:05
Мені головне дуже зрання, ну приблизно о 6 год. ранку заспівати цю пісеньку в Підлісках на день народження для мого екс. і закріпити все гімном . І всі .......................................................... пішли
11 Серпня 2017, 01:09
Читаю я це все і думаю, які ж ми всі злі. Ніяка влада нам не допоможе, якщо нас буде давити зелена ЖАБА. В людях бачимо тільки погане, а треба навпаки. Не можу зрозуміти, чому молодій дівчині не довірити цю посаду, адже молодь - це рушійна сила скрізь і завжди.
11 Серпня 2017, 01:11
Не пересмикуй червоне то любов , а чорне то журба
11 Серпня 2017, 01:16
а тому що сільський голова не хоче. може тримає місце для когось свого..............
11 Серпня 2017, 01:23
От!!!! Все правильно!!!! Ми всі (за виключенням окремих екзкмлярів, які хочуть перевести тему) тут говоримо про те, що молодій дівчині, яка хоче працювати, треба дати шанс це робити! Але начальниця відділу культури хоче щоб на посадах завклубів були її блазні, а те, що вони нічого не роблять, то цю мадам не хвилює. Головне, щоб були ті, які її фаворита підтримуватимуть, який рветься на посаду директора РД&quot;Просвіта&quot;.
11 Серпня 2017, 01:24
кметючка меле що має крутого чоловіка , та й отець греко - католицький вже на поготові на підтримку.
11 Серпня 2017, 01:43
От ніколи не думала, що буду висловлюватися проти священника, але греко-католицький багато пхає носа у справи далеко не церковні: то Горбача підтримує, то Кметюка.
11 Серпня 2017, 14:46
Кметюки розпоясалися і почаи не чуствують, але час і люди поставлять все на місце
11 Серпня 2017, 16:23
Стара Добровольчька вже наектризована. Вилізла на електричний стовп і посилає свою дявольську енергію на всіх і вся.Скоро впаде і кістки розлетяться. Тримайся стара.
11 Серпня 2017, 16:38
давайте безверхого зробим завклубом...і всі проблеми...ато обсираете людей всіх...
11 Серпня 2017, 20:01
ЗА СВОЄ ЦАРЮВАННЯ НА ПОСАДІ ЯКУ ЗДОБУЛА ЖИТТЯМ САВОЧКІНОЇ НІЧОГО НАМ НЕ ДОПОМОГЛА. МОЖЕ КОМУСЬ ВИДІЛИЛА КОШТИ НА РЕМОНТ ДОПОМОГЛА НАПИСАТИ ПРОЕКТ,ОПАЛЕННЯ ЗРОБИЛА,ВІКНА ВСТАВИЛА.- ТА НІ.СОРОМНО ЗА ТАКОГО НАЧАЛЬНИКА.ПОСТІЙНО ІНТРИГИ КОНФЛІКТИ. РОЗБОРКИ. ЗАЛЯКУВАННЯ ВСІ ВИШЕЗГАДАНІ ПИТАННЯ ВМІЛО ПЕРЕКЛАДАЄ НА СІЛЬСЬКИХ ГОЛІВ. А ОТ ПОГОДЖЕННЯ - ТО СТПАВА ЇЇ ЯКЕ САМА ПРИБУМАЛА
11 Серпня 2017, 20:13
ЗА СВОЄ ЦАРЮВАННЯ НА ПОСАДІ ЯКУ ЗДОБУЛА ЖИТТЯМ САВОЧКІНОЇ НІЧОГО НАМ НЕ ДОПОМОГЛА. МОЖЕ КОМУСЬ ВИДІЛИЛА КОШТИ НА РЕМОНТ ДОПОМОГЛА НАПИСАТИ ПРОЕКТ,ОПАЛЕННЯ ЗРОБИЛА,ВІКНА ВСТАВИЛА.- ТА НІ.СОРОМНО ЗА ТАКОГО НАЧАЛЬНИКА.ПОСТІЙНО ІНТРИГИ КОНФЛІКТИ. РОЗБОРКИ. ЗАЛЯКУВАННЯ ВСІ ВИШЕЗГАДАНІ ПИТАННЯ ВМІЛО ПЕРЕКЛАДАЄ НА СІЛЬСЬКИХ ГОЛІВ. А ОТ ПОГОДЖЕННЯ - ТО СТПАВА ЇЇ ЯКЕ САМА ПРИБУМАЛА
11 Серпня 2017, 21:30
безверхий так скоро окупує все село))) а Іру треба взяти на роботу, адже вона бере участь у всіх заходах, допомагає їх організовувати. ато корнічук зараз когось всуне і буде кришувати. і клуб буде відкритим тільки на Пасху.....може
12 Серпня 2017, 02:11
Напишу, бо прийшла муза... Ми звикли звинувачувати усіх, але забуваючи про себе....У країні хаос, бо винна влада, у області нашестя, то теж винні посадовці, в районі кодло править і всі біди лише на нього.... Але ви лише задумайтесь, що влада та народ це і є ми. Ми повинні бути ЛЮДЬМИ і на місці робити по-людські! не сратись ( вибачте) тут. Аговорити усе в очі, тим хто це заслуговує!!! Да, страшно...один у полі не воїн, Тому і сила наша у громаді. Все у наших руках! Влада голови та порядок у селі у наших руках, у руках простих селян. і нехай за ним буде крутий мафіозі стояти , він не спалить усе село!!! Зробіть збори і висловіть свою думку і поставте ту людину, яку хочете, яку потрібно. Це і стосується рожищенського кодла, люди не бійтесь, не сюсюкайте у очі, та не плюйте у спини. Виженіть ту новосадиху і добровольську і баста на тому. + горбача слідом. Ну, не буде порядку із-за лицемірства, страху і принципу &quot;моя хата з краю&quot;. Давайте на місці робити нашу країну кращу! (сорі за помилки)
12 Серпня 2017, 11:19
Олександре Віталійовичу, приймайте ту дівчину, яку хочуть люди а не новосадиха. Вам в селі жити вас люди обрали для того щоб ви вірішували їхні питання.ПОГОДЖЕННЯ НЕЗАКОННО НАДУМАНЕ ЇЇ САМОЮ ТУТ РОЛІ НЕ ВІДІГРАЄ ТІЛЬКИ ВИ ЗАКЛЮЧАЄТЕ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ З ПРАЦІВНИКОМ А НОВОСАДИХУ ПРОСТО ОЗНАЙОМИТЕ З ПРИЗНАЧЕНИМ . ЛЮДИ НАЛАШТОВАНІ РІШУЧЕ ВАМ ВИРІШУВАТИ. ВОНА РУКИ ВІДМИЄ.
13 Серпня 2017, 12:11
в 3 кварталі звітНовосадихі на сесії районної ради. Народ має надію що звіт не приймуть.
14 Серпня 2017, 02:00
то все васька рускій куркуль вишенецький бунтуе))
14 Серпня 2017, 03:25
Доки вже Новосадиха буде свіом круии?А Войьовича-до діьок?Боже упаси!Люди! Щось робіьь думайье!
14 Серпня 2017, 17:38
Тонька каламутить воду, а шоб відвести від себе увагу то пише гон то на Новосадиху то на Войтовичів
18 Серпня 2017, 01:39
Сільського голову медалями нагороджують, а він НІЧОГІСІНЬКОГО не робить для блага людей. Гнати такого голову в три шиї! Які питання він вирішує? Бла-бла і все. Все для себе.
28 Вересня 2017, 20:04
Очі розкрий, помий, полікуй!!!!!!!!!!!!А тоді побач його роботу!!!! І тобі до нього в ср...ся! Або завідуй молча!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024