В Україні прописку можна буде змінювати онлайн

02 Травня 2021, 16:00
1613

Починаючи з 17 травня українці зможуть змінювати реєстрацію місця проживання онлайн, через портал «Дія».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час прямого ефіру, – передає Українська правда

«У нас в країні дуже багато громад і хтось, – не буду називати, як я оцінюю цю людину, – дав правку до закону, що кожна громада створює власні реєстри, де фіксуються дані про прописку. Ці реєстри між собою не взаємодіють. І нам треба було вирішити це питання і налагодити взаємодію. Ми запускаємо прописку онлайн 17 травня на Дія Саміт – І вже після цього можна буде змінювати місце реєстрації онлайн».

Федоров додав, що зареєструватися онлайн можна буде як у власному, так і в орендованому помешканні.

«Якщо я хочу прописатися в іншої людини, то цій людині приходить сповіщення, що у неї хтось хоче прописатися. Ви зможете ввести адресу – і власник квартири просто підтвердить це електронним підписом на порталі Дія», – сказав міністр. 

«Електронний підпис ми запускаємо також з 17 травня. Я думаю, що ми побачимо цікаву картину – як і де насправді проживають люди в Україні», – додав він.

За словами міністра, наразі кожен третій українець проживає не за місцем своєї реєстрації, а мільйон українців взагалі не мають місця реєстрації. 

Федоров також зазначив, що починаючи з 17 травня, молоді люди, котрі змінюють місце реєстрації, не зобов’язані приходити до військкоматів. Військкомати автоматично отримуватимуть інформацію про зміну місця реєстрації громадянина.

До слова, 17 травня відбудеться Дія Саміт – публічна подія, на якій Мінцифри має презентувати нові онлайн-сервіси.

Читайте також: Верховна рада ухвалила ключовий закон земельної реформи

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024