Можливий торг: як правильно торгуватися

28 Квітня 2021, 11:25
4781

Угода купівлі-продажу житлової нерухомості стане вигідною для обох сторін, якщо заздалегідь продумати всі нюанси. Продавцеві зазвичай легше: визначився з ціною і, якщо обставини дозволяють, може чекати, поки з’явиться клієнт, готовий сплатити необхідну суму.

А ось покупцеві майже завжди в нагоді стане вміння торгуватися. І хоча на такому популярному сервісі, як OLX, є сотні оголошень із пропозиціями на будь-який бюджет, опанувати мистецтво торгу також не буде зайвим.

Чи завжди торг доречний?

Грамотний торг допоможе купити квартиру в Луцьку чи будь-якому іншому місті України на 1-10% дешевше, ніж спершу просив продавець. Однак якщо у покупця досвід в укладенні таких угод відсутній, може виникнути думка: а чи доцільно торгуватися? Більш досвідчені в цій справі точно знають: спробувати завжди варто. Навіть невелика поступка з боку продавця – це завжди плюс.

Особливо не слід проґавити таку нагоду, якщо в самому оголошенні вказано, що торг доречний. Зазвичай таке може свідчити про декілька моментів:

  • сума вказана з можливою знижкою;
  • продавцю необхідно терміново продати об’єкт;
  • нерухомість потребує ремонту.

ТОП найефективніших аргументів для торгу

З-поміж найдієвіших аргументів торгу можна назвати такі:

  • акцентувати увагу на недоліках квартири (не надто якісний ремонт, невдале планування, перший чи останній поверх, невідремонтований під’їзд тощо);
  • дати зрозуміти продавцеві, що його пропозиція непогана, однак вона не єдина – є й інші варіанти;
  • проаналізувати інші повідомлення про продаж нерухомості у вашому місті (наприклад, є багато цікавих варіантів на OLX), щоб розуміти цінову політику в районі і мати змогу повідомити власнику, що аналогічне житло в інших продавців дешевше;
  • якщо наявна в квартирі побутова техніка непотрібна, можна запропонувати власнику забрати її за рахунок знижки.

А ось чого точно не варто робити в час огляду нерухомості – давати завдаток готівкою і грубо спілкуватися з продавцем. Завжди можна домовитися, щоб угода була вигідною обом сторонам, якщо підійти до покупки виважено.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024