Жодна з громад Рожищенщини не подала заявки на «Інтернет-субвенцію»

27 Квітня 2021, 10:22
Інтернет у селі 5468
Інтернет у селі

Урядовий комітет з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров'я, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності підтримав проєкт постанови «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

Про це повідомили у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Загалом, за кошти «Інтернет-субвенція 2021» технічну можливість вперше підключитися до оптичного інтернету отримають 1,5 мільйона українців, 6000 навчальних, медичних, культурних закладів та 3000 українських сіл. 

Читайте також: Поліція розслідує кримінал: як школярів Рожищенського краю забезпечували інтернетом

Мінцифри передбачає чотири етапи реалізації проєкту: 

  • попередній відбір заявок; 
  • офіційний збір заявок; 
  • розподіл коштів; 
  • проведення закупівель.

На разі, за інформацією Мінцифри, попередні заявки подали 730 територіальні громади. 

Як поінформував консультант з бюджетних питань АМУ Василь Гром, який працює в межах проєкту USAID «ПУЛЬС», попередні заявки подали і 19 тергромад із Волинської області, де представлено 47 сіл і 45 соцзакладів у них. 

Зокрема, у цьому переліку, Шацька, Цуманська, Устилузька, Самарівська, Підгайцівська, Прилісненська, Поромівська, Поворська, Павлівська, Маневицька, Любешівська, Локачинська, Колківська, Зимнівська, Забродівська, Голобська, Вишнівська, Боратинська та Іваничівська територіальні громади.

Перевірити чи подано попередню заявку на отримання субвенції можна на дашборді Мінцифри.

Попередній збір заявок триває. Голови громад можуть подати їх тут.

Асоціація міст України, яка об’єднує понад 900 органів місцевого самоврядування зі всієї України, сподівається, що цю постанову приймуть уже на найближчому засіданні Кабміну України. В АМУ також звертають увагу, що після прийняття постанови буде лише 10 робочих днів для подачі заявок.

Читайте також: Громади можуть отримати гроші від держави на швидкісний інтернет

Коментарі
27 Квітня 2021, 14:10
бо голови думають тільки про свої сраки<br/>на людей їм наплювать
27 Квітня 2021, 14:32
Заявки не подавались, бо практично всі села вже покриті оптикою (деякі навіть з двома провайдерами).<br/>З дашборду видно, що буквально кілька лишаються непокритими. І ті дуже маленькі, де відсутні соціальні заклади, під які можна подати заявку.<br/>А якщо оте &amp;quot;селО&amp;quot; пише коменти, то значить інтернет має. Тільки потрандіти хоче)
27 Квітня 2021, 14:51
Проводжу інтернет, недорого
27 Квітня 2021, 14:54
є голови такі як в боратині<br/>де думають за кожнісіньке село!<br/>а є наші<br/>які тіки вміють відмазки шукати<br/>у всіх селах Доросинівської отг є мережі? не смішіть!!!
27 Квітня 2021, 14:55
Вибачаюсь. Дорого.
27 Квітня 2021, 14:59
Головною умовою отримання цієї субвенції була відсутність у населеному пункті провайдерів які б надавали послуги по оптиці, а інтернет заводився б для підключення об'єктів соціальної інфраструктури. У Рожищенській ТГ на даний момент не покритими послугами провайдерів залишаються населені пункти: Валер'янівка, Богушівська Мар'янівка й Олешковичі, по останньому можливо буде покритий. Ось тому заявка не подавалась.
27 Квітня 2021, 15:13
Ну Ви й порівняли... (За 2020 рік доходи загального фонду бюджету Боратинської об’єднаної територіальної<br/>громади (з урахуванням міжбюджетних трансфертів) склали 159470,2 тис.грн,) в Доросинях цю цифру треба ділити на 1000, якщо не більше...
27 Квітня 2021, 15:39
імінно шо найбагатша громада а не стісняється брати від держави все шо можна<br/>не то шо Доросині<br/>бідота і ним добре і нічо не тре
27 Квітня 2021, 16:25
Чи відомо Вам, що згідно з чинним законодавством,термін про оголошення конкурсу директорів шкіл минає<br/>минає у п&amp;quot;ятницю перед Великоднем?<br/>Вибачте, що турбую, Можливо, це не суттєво, У ВАС СВІЙ ЗАКОН???
27 Квітня 2021, 20:31
Ах ти ж розбійник іноваційний. Так тобі бабосів хочеця настригти на держбюджеті та на бюджеті сонцесяйної Рожищенської громади. Невже тобі не соромно, що через твої дії -- Рожищенську громаду можуть перейменувати в Запердяївську.
28 Квітня 2021, 00:19
В с.Валерянівка,Марянівка,Бортяхівка живуть такі ж люли,як в рожищі,наші діти також хочуть інтернет.Але отг байдуже до проблем сіл,головне щоб сонцесяйні в міській раді премії мали.
28 Квітня 2021, 01:43
Так то не ОТГ байдуже, а державі бо грошики дають для включення об'єктів такі як фап, клуби школи і ТД... Нема об'єктів нема і субвенцій, хочеться - то треба платити, хоча і з державними грошима платити треба, але ж то вже нікому не цікаво, головне новину класно оформити
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024