У 35 річницю Чорнобильської трагедії у Рожищі вшанували жертв аварії

26 Квітня 2021, 21:54
У 35 річницю Чорнобильської трагедії у Рожищі вшанували жертв аварії 3198
У 35 річницю Чорнобильської трагедії у Рожищі вшанували жертв аварії

Щороку 26 квітня у багатьох країнах світу вшановують пам'ять ліквідаторів вибуху 4-го енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це інформують на сайті Рожищенської громади.

У день 35-річчя трагедії у Рожищі біля пам’ятного знаку героям-ліквідаторам «Жертвам Чорнобиля» представники духовенства УПЦ відслужили громадську панахиду. Разом зі священиками молилися чорнобильці, представники місцевої влади та небайдужі рожищани.

У своєму виступі настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, благочинний Рожищенської округи, протоієрей Василь Шняк наголосив, що наслідки Чорнобильської катастрофи пожинаємо і сьогодні. Ми повинні про це пам’ятати і з особливою шаною ставитися до ліквідаторів аварії. Отець Василь побажав, аби Господь упокоїв душі тих, хто в цій трагедії віддав найцінніше – власне життя, а тих, хто залишився жити, укріпив у здоров’ї та дарував многії літа.

«У ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи брали участь люди найрізноманітніших спеціальностей: пожежники, військовослужбовці, енергетики-атомники, інженери-конструктори, будівельники, прості працівники і селяни… Низький уклін і щире спасибі всім, хто проявив мужність, самовідданість та високий професіоналізм. Щиро зичу кожному з вас і вашим родинам здоров'я, щастя, благополуччя та мирного неба над головою», – подякував Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Пам’ять загиблих присутні вшанували покладанням квітів до меморіального знаку.

Опісля панахиди всі охочі переглянули у «Просвіті» захід-реквієм «Неначе привид у вікні, стоїть Чорнобиль перед нами…», який підготували працівники культури.

 

 
















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024