Будуєшся? Давай кошти на розвиток Рожища!

07 Грудня 2015, 12:21
2411

За інформацією від міської ради, власникам новобудов нежитлового призначення і житлових будинків площею 300 кв. м відтепер не позаздриш. А все тому, що наприкінці жовтня депутатський корпус встановив для них одноразовий пайовий внесок у розвиток інфраструктури міста. Розмір пайової участі визначатиметься договором і ґрунтуватиметься на документах, що підтверджують кошторисну вартість будівництва об’єкта.

Встановили й розміри цього внеску для різних об’єктів:

- виробничого призначення промислових підприємств – 2% кошторисної вартості;

- фінансових, страхових компаній, нотаріальних контор, агентств нерухомості й інших адміністративних приміщень – 10%;

- індивідуальні житлові будинки і квартири площею понад 300 кв. м – 3%;

- багатоповерхові житлові будинки – 1,5%;

- будівлі АЗС усіх типів – 10%;

- інші, що не ввійшли до зазначеного переліку, – 4%.

Цей внесок буде зараховуватись до спеціального фонду місцевого бюджету і спрямовуватись виключно на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Рожища.

Що таке пайовий внесок у розвиток інфраструктури міста і з «чим його їдять», ми запитали у першого заступника Рожищенського міського голови Віталія Поліщука.

– Насправді новацій тут нема і це не наша забаганка встановлювати нові платежі, - коментує держслужбовець. – У 2011 році був прийнятий Закон «Про врегулювання містобудівної діяльності», і там є стаття 40, в якій чітко зазначено: «Замовник, який має намір забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури населеного пункту». Ця норма була і раніше, але тепер у декларації про готовність об’єкта до експлуатації, що її здає забудовник, увели графу про сплату цього пайового внеску. Тому ми змушені були врегулювати це питання.

Також, як зазначив Віталій Поліщук, цим законом обумовлено, що сума внеску визначається у договорі з органом місцевого самоврядування. Законом встановлено тільки граничні норми: 10% загальної кошторисної вартості для нежитлових і 4% для житлових об’єктів. Скориставшись цим правом і рішенням сесії від 22 жовтня 2015 року, обранці громади встановили розміри цих внесків для різних видів будівництва у місті. Як бачимо, в нас у Рожищі вони значно лояльніші, ніж запропоновані законодавством. 

Коментарі
07 Грудня 2015, 15:56
А чому новації приймаються після того, як вже побудувалися більшість депутатів міської ради??? Чи будуть вони сплачувати, адже закон з 2011 року??? А ваші лояльні ставки знову ж депутатів, тому що пересічному рожищанину будуватися в центрі міста - "зась"!!! Зверніть увагу і не обурюйте ще більше народ. Я впевнений що всі розуміють про яких депутатів йде мова.
07 Грудня 2015, 23:41
Цікаво, про яких?
07 Грудня 2015, 23:47
Міський голова - не держслужбовець, а посадова особа місцевго самоврядування.<br/>Положення Закону які згадуються набули чинності 01.01.2013 року.<br/>Кажуть, що деякі депутати минулого скликання, вони ж пройшли у міську раду і 7-го скликання, вважаючи себе супер-патріотами міста були дуже проти ухвалення цього рішення...
08 Грудня 2015, 22:17
до чого тут міський голова? мова йде про депутатів, адже<br/> більшість мають будівлі, або будуються. все для людей. це щира українська натура. і взагалі вони тільки те і вміють робити, що казки про свій патріотизм розказувати.
08 Грудня 2015, 23:59
А ти, що зробив для громади? Чи в тебе душа не щира українська?
09 Грудня 2015, 13:15
В першу чергу земельними ділянками мають бути забезпечені депутати.Вони,щирі душі, хочуть добра громаді. А вже потім учасники АТО, багатодітні сім ї і т.д і т.п.
27 Травня 2018, 19:16
А хто скаже який розмір податку на нерухомість у місті Рожище, Луцьку і Києві для порівняння?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024