Гурт уродженки села Рудня посів друге місце на всеукраїнському фестивалі

07 Грудня 2015, 10:03
3731

Нещодавно колектив народного аматорського вокального ансамблю «Аколада» Луцького районного будинку культури, керівником якого є наша землячка, уродженка с. Рудня Вікторія Гурська, здобув ІІ місце на 16 Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв «Сурми звитяги». До складу гурту входять Вікторія Гурська (керівник, закінчила Київський національний університет культури і мистецтва, магістр музичного мистецтва), Тетяна Нечипорук, Ірина Матвійчук, Тетяна Вавринюк та Мирослава Чайка

– Фестиваль має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах та Революції Гідності, – розповідає керівник «Аколади» Вікторія Гурська. – На фестивалі ми представили дві пісні: повстанську «Сльози скотилися» та мою авторську «Час єднатися, Україно».

За словами Вікторії, журі було дуже вимогливе, на чолі з проректором Львівської академії мистецтв Віктором Камінським. Сильними виявилися й конкуренти зі всієї України. Та зібравши всю «волю в кулак», дівчата виступили на «ура!».

– Коли зателефонував організатор концерту та привітав нас із другим місцем, ми дуже були задоволені та здивовані водночас, – коментує Вікторія.

Шокувало організаторів й те, що учасниці колективу не всі мають музичну освіту. Лише двоє з п’яти дівчат закінчили освітні заклади музичного спрямування. Та це не стало на заваді розділити друге місце з колективом студентів зі Львівського держмузучилища та лишити позаду колектив із Львівського училища культури та мистецтв. Напевно, керівник «Аколади» дійсно має талант від Бога, вона вміє не тільки написати слова та музику до пісні, а й сама здійснює постановку голосу учасників колективу й обробку пісень. Тобто робить усе, аби пісня торкалася найтонших струн серця слухача.

1

Що ж, ми бажаємо колективові нових перемог і творчих злетів. Ну і, звісно, чекатимемо «Аколаду» з благодійними концертами в нашому районі. Адже, як поділилася Вікторія по-секрету: «Луцький район уже об’їздили, то пора взятися і за близький серцю рідний край». 

Коментарі
07 Грудня 2015, 17:29
молодець, Віка!! так тримати
10 Грудня 2015, 13:59
Браво!Вікуся,я горджусь,так тримати інаш край на всю Україну прославляти ,ХАй Бог помагає,,,
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39