Юна художниця Марія Мельничук: бажання малювати завжди живе у мені

06 Серпня 2017, 14:30
4583

Мистецтво – це світлий промінь життя, це – те, що породжує красу, досконалість, почуття і задоволення.

Саме в цьому переконалась рожищанка Марія Мельничук під час навчання в Студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Художній дивосвіт» Рожищенського БДТ (керівник Оксана Шатунова).

Малювати дівчинка почала рано.

«Довго спостерігала, як старша сестричка Оксана вимальовувала свої шедеври. Пізніше захотілося самій спробувати. Бажання малювати живе в мені завжди, з самого дитинства. Згодом попросила маму, аби вона записала мене на навчання», - розповідає 11-річна Марія.

І от вже три роки, як Марія навчається художньому мистецтву. Зізнається, що «мультяшні» герої «народжуються» за кілька хвилин, а от над натюрмортами та пейзажами треба посидіти довше. Найбільше любить малювати олівцем, але коли хочеться передати кольори, то тут на допомогу приходять фарби.




«Надаю перевагу малюванню природи, бо споглядати краєвиди, милуватися ними й передавати їх красу – моє улюблене заняття. Спочатку не брала участі в конкурсах, боялася. Але завдяки керівнику Оксані Іванівни, її порадам, умінню завжди мене підтримати, вирішила спробувати. Як результат, навесні отримала II місце на обласному, а влітку І місце на Міжнародному конкурсі «Рятувальники очима дітей», що проходив у Луцьку. Дуже переживала, адже там були дійсно хороші роботи й сильні конкуренти », - розповідає Марія.




На думку юної художниці, малюнок – це не лише зображення дійсності, а й дзеркало художника, тому її фантазія є завжди співавтором робіт.


Окрім малювання, Марія займається ще й декоративно-прикладним мистецтвом. Під керівництвом Оксани Шатунової, робить цікаві вироби зі стрічок, кольорового паперу, бісеру, кави, цукерок і навіть мила.




І хоча в дівчинки є великий потенціал стати відомою художницею, після закінчення Рожищенського НВК №4, планує стати спортсменкою. Хоча художнє мистецтво полишати не збирається. Каже: «Одне одному не заважає».


 

Коментарі
07 Серпня 2017, 04:34
така красуня може малювати тільки красиві картини
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39