Нацкомісія не змогла ввести обов’язкову абонплату за газ

05 Серпня 2017, 12:00
1939

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) не змогла прийняти проект нової методики розрахунку тарифу – абонплати за газ.

Засідання НКРЕКУ закрили достроково, через активність представників Федерації профспілок України, які заважали проведенню засідання, - пише Кордон.  

Під будівлею НКРЕКП зібрався мітинг профспілок, які вимагають від НКРЕКП не брати на черговому засіданні постанову про введення абонплати за газ та зупинити зростання тарифів в Україні.

До закриття, представили проект рішення, згідно з яким тариф на послуги з розподілу газу (абонплату) пропонується розраховувати виходячи не з максимальної приєднаної потужності, тобто максимального споживання газу всіма приладами споживача (як це пропонувалося раніше), а на основі замовленої потужності, яку визначить комісія.

Відтак, для споживача, у якого є лише газова плита (незалежно від наявності або відсутності лічильника), замовлена потужність становитиме 1,2 кубічних метри на годину, тоді як раніше було значення 2,5 кубічних метри на годину.

Для інших категорій споживачів (у яких крім плити може бути газова колонка або котел), було запропоновано такі діапазони замовленої потужності – до 2,5 кубічних метри на годину; від 2,5 до 4 кубічних метри на годину; від 4 до 6 кубічних метри на годину; від 6 до 10 кубічних метри на годину; від 10 до 16 кубічних метри на годину.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024