Юстиція Волині розповіла про результати своєї роботи у першому півріччі 2017 року

03 Серпня 2017, 13:25
2752

Керівник юстиції звітував перед громадою.

Нещодавно начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик у ході прес-конференції презентував результати роботи юридичного відомства у першому півріччі 2017 року.

Відкриваючи захід керівник юстиції Волині Валентин Кухарик відзначив, що реалізовуючи завдання Міністерства юстиції головним територіальним  правлінням юстиції в області та його структурними підрозділами за шість місяців поточного року вдалося провести реальні, зрозумілі для кожного громадянина реформи у сфері юстиції, відчутні для життя українських громадян.

«Тому, підтримуючи ініціативу Міністерства юстиції України і особисто Міністра Павла Петренка, дозвольте презентувати публічний звіт про роботу органів юстиції області у I півріччі  2017 року. Тобто, коротко озвучити основні акценти роботи та результати, які ми досягли протягом вказаного періоду.

Передусім почну з органів державної виконавчої служби області, оскільки особлива увагу на даному етапі приділялась саме реформуванню органів ДВС.

У  I півріччі  2017 року на виконання в органах ДВС області перебувало 79,5 тис. виконавчих документів.

Завершено 44% виконавчих документів. Фактично виконано 13,6%. Стягнуто 63 млн грн.

За вказаний  період до Державного бюджету перераховано понад 4,4 млн грн виконавчого збору, передано на реалізацію до ДП «Сетам» майна на суму понад 69 млн грн», - зазначив начальник головного територіального управління юстиції в області.

Незабаром почнуть працювати два офіси приватних виконавців. Саме сьогодні, 27 липня, проводиться сертифікація їх робочих місць, - відзначив Валентин Іванович.       

За словами Валентина Кухарика, важливим напрямком роботи відомства є захист громадян та бізнесу від рейдерських захоплень майна.       

«Цьому сприяє активна робота Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. А це тому, що громадяни Волині знають, що за захистом свого порушеного права у сфері реєстрації можна звернутися не лише до суду, а й до юстиції.

У 2017 році до Комісії громадяни звертались 33 рази з відповідними скаргами, 7 скарг було задоволено. Тобто, відновлено порушені права 7 громадян. У 2016 році було 27 таких скарг. Громадяни звертаються до нас на дії реєстраторів тому, що головним територіальним управлінням юстиції в області систематично проводиться правороз’яснювальна робота серед населення. За звітний період проведено 30 таких заходів», - відзначив він.   

Начальник головного юридичного відомства коротко зупинився на окремих проектах, які були запроваджені Міністерством юстиції та реалізовуються працівниками органів юстиції на Волині. Зокрема, у сфері державної реєстрації - «Шлюб за добу», «Видача свідоцтв про народження у пологовому будинку».

За словами очільника юстиції Волині, управління юстиції продовжує надавати сервіс з вручення свідоцтв про народження дітей у пологових будинках.


«З початку року було вручено 2200 свідоцтв (64% від усіх народжень). Започатковано та активно впроваджується сервіс по видачі довідок для реєстрації місця проживання новонародженої дитини - 875.

Ми продовжуємо розвивати наші популярні серед населення послуги. У рамках проекту «Шлюб за добу» уже зареєстровано 125 шлюбів», - відзначив Валентин Іванович. 

Опісля, заступники та керівники структурних підрозділів головного територіального управління юстиції в області  проінформували представників засобів масової інформації та громадськість краю про свою роботу.
Про роботу органів державної виконавчої служби та впровадження інституту приватних виконавців розповів присутнім заступник начальника Управління державної виконавчої служби - начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень управління державної виконавчої служби   Анатолій Клехо.

З інформацією про  запуск «Онлайн будинку юстиції» на всеукраїнському рівні, роботи Комісії з розгляду скаргу сфері державної реєстрації виступив перший заступник начальника головного територіального управління юстиції в області Сергій Філюк.

Начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Тетяна Ярема зосередила увагу присутніх на впровадженні загальнонаціонального проекту «Я маю право!», який реалізовується Міністерством юстиції України у співпраці з БПД та територіальними органами юстиції за підтримки USAID «Нове правосуддя» та іншими донорами.

На завершення презентації начальник головного територіального управління юстиції в області Валентин Кухарик окреслив коло завдань, які спрямовані на підвищення ефективності роботи органів юстиції області на поточний період. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39