За 18 гривень рожищани можуть викинути лише чотири пакети сміття на місяць, –  комунальники

09 Квітня 2021, 11:57
Сміття / Фото ілюстративне 4529
Сміття / Фото ілюстративне

Рожищенські комунальники повинні забирати лише сміття з твердими побутовими відходами.

Про це заявили на сторінці комунального підприємства «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» у Facebook.

«Ми знову і знову пояснюємо вам, що згідно договору маємо забирати у вас лише тверді побутові відходи. До таких відходів НЕ ВІДНОСИТЬСЯ трава або різного роду рослини, гілля, листя, земля, каміння, мертві тварини чи їх рештки. І якщо мешканець приватного сектору оплачує послугу вивезення ТПВ в сумі 18,10 грн. на місяць, то згідно договору та затвердженою нормою, ми повинні вивезти одну стандартну (35л) торбину сміття на тиждень (тобто 18,10 грн. - оплата за 4-5 таких торбин на місяць). Значна частина наших споживачів забуває та ігнорує умови договору», – йдеться у дописі.

У комунальному підприємстві додають, що варто працювати на прибуток, а не у збиток.

«Більшість вважає, що сума 18,10 грн. може вміщати необмежений об'єм сміття і те, що спецавтомобіль за таку суму 4-5 разів на місяць їде до їх будинку дорого, а ще «смішно» – так сьогодні нам сказала одна споживачка. Смішно не розуміти: купуючи в магазині одну річ – ви не зможете отримати необмежену кількість речей, оплачуючи одну торбину сміття – безглуздо викидати необмежену кількість торбин та міхів. Підприємство має працювати на прибуток, а не на збиток. Тому ми не можемо виконувати ваше стандартне прохання – «зробіть по-людські, заберіть всі торби зі сміттям», – зазначили у «Дільниці благоустрою».

Коментарі
09 Квітня 2021, 16:17
Все інше сміття, крім чотирьох пакетів, поїде на узбіччя доріг та лісопосадки? Чому в Рожищі немає муніципального інспектора, і до кого звертатись з питань упорядкування прибудинкової території?
09 Квітня 2021, 16:46
Тому що бубочці невигідно тримати муніципалів, появляються лишні проблеми і питання. А так бабулі торгують собі спокійно, сміття на узбіччях і все ок. Стіна перед консервним цегляна як стояла нахилена так і стоїть- чекає жертву. А потім як станеться щось то свідки бубочки будуть в усі груди кричати що то винна райрада, обласна рада і сам президент тільки не бубочка.
09 Квітня 2021, 17:57
Розібрати ту стіну на цеглу. Якщо розбирати з тендером і відкатами тоді до Раїсовича, якщо гроші збирати на демонтаж тоді до Сіроні Новосадного. П.С. Колись в Рожищі навіть був цех по виготовленню газованої води в скляних пляшках. Все профукали і роздерибанили тупорилі недойевропейці - хохліки. В дупу вас візьмуть а не в НАТО та ЄС. Кому там потрібне стадо довбнів та злодюг з роздовбаними підприємствами і купою євроблях непершої свіжості.
09 Квітня 2021, 23:12
А де поділось роздільне сміттєсортування? Куди людям викидати пет- пляшки? Звичайно ,якщо навіть зігнути пластикові пляшки буде цілий мішок.Підтримую людей,бо дійсно немає куди викидати пластик.
09 Квітня 2021, 23:59
Рожищенські чиновники, ви є брехунами. Ви спочатку розпиналися, що брищенський полігон твердих відходів більше не прийматиме несортоване сміття. А потім, під виглядом ремонту, позабирали контейнери для пластику. Тепер в Брищі знову приймають несортоване сміття?
10 Квітня 2021, 01:31
При чому тут ремонт? Тут просто Юра Потрап, якому сировину забезпечувала міськрада, перестав брати цю пляшку. Типу не вигідно. А нового переробника ніхто й не шукав.
10 Квітня 2021, 13:01
При чому тут ремонт? А при тому, що коли контейнери для пластикових відходів почали зникати з вулиць, то рожищенські чиновники від міськради розповідали на сторінках Район.Рожище, що ті контейнери були поломані "малолєтками" і їх забирають на ремонт. Навіть фотки були опубліковані. Доречі, коли ставили контейнери, то гарно розповідали, що Брище не прийматиме несортоване сміття. Нажаль спільний бізнес Юги Патгапа і Міськради не вийшов, і тепер Рожище знову не Йевропа. Вже Брище приймає несортоване сміття.Тепер мені зрозуміло, чому Патрапчик і Новосадик профінансували передвиборчу реєстрацію Ореста. Сподівались, раптом замість Бубочки, той смішний проскочить на посаду мера. П.С. Недаремно кажуть, що "диму без вогню не буває".
10 Квітня 2021, 13:38
Треба поставити мун.інспектором заст.Поліщука тупого ЛЯСКОВСЬКОГО!Хай подихає свіжим повітрям,вийде з запою!!!
11 Квітня 2021, 12:32
Викидати траву і гілля не можна,палити теж,куди його дівати?Їсти?
11 Квітня 2021, 13:22
Комунальне підприємство впринципі не може бути прибутковим, без фінансування з місцевих бюджетів, а взялися за вивезення сміття, то робіть це якісно, беріть місцевих чиновників за горло, хай вас дофінансовують, піднімайте тариф, але сміття вивозьте все, і повністю.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024