Оштрафували мотоцикліста, який їздив п'яним у Рожищі

08 Квітня 2021, 16:51
Мотоцикл Forte 4367
Мотоцикл Forte

Суддя Рожищенського районного Інна Гармай розглянула матеріали, які надійшли від відділу поліцейської діяльності № 1 (міста Рожище), про притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовця частини А0216, якого затримали п'яним за кермом мотоцикла.

Про це йдеться у постанові суду від 26 березня.

Чоловік 6 лютого о 17:50 у місті Рожище на вулиці Шевченка керував мотоциклом Forte, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

В судовому засіданні водій свою вину в інкримінованому йому адміністративному правопорушенні не визнав. Він розповів, що того дня він з знайомим за 300-400 метрів від місця його проживання, здійснювали налагодження освітлення в нещодавно придбаному мотоциклі, в зв'язку з чим мотоцикл був заведеним з увімкненою фарою.

Чоловік зазначив, що в той день дійсно вживав алкогольні напої, однак мотоциклом не керував, а котили його з товаришем по узбіччю дороги в руках. Він переконував, що автомобіль патрульних під'їхав до нього в той момент, коли він та його знайомий сиділи на заведеному мотоциклі з увімкненим освітленням.

Мовляв, поліцейські відразу запропонували йому сісти в патрульну машину й вони поїхали до медичного закладу. Будь-яких інших свідків, крім знайомого, не було.

Свідок розповів, що коли під'їхали поліцейські, вони стояли на обочині поруч з заведеним мотоциклом, якого в руках тримав підсудний. 

Полійський зазначив, що того дня помітили двох осіб, які рухалися на мотоциклі. У зв'язку з тим, що особа, яка керувала мотоциклом, була без шолома, транспортний засіб зупинили.

Поліцейський встновив, що чоловік керував транспортним засобом без відповідного посвідчення водія, а також, водій керував транспортним засобом не зареєстрованим в Україні в установленому порядку та без проходження обов'язкового технічного контролю.

Під час спілкування виявили ознаки алкогольного сп'яніння: запах з порожнини рота, почервоніння обличчя. Йому запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу. Чоловік відмовився, тож його доставили до медзакладу де й проходив огляд на стан алкогольного сп'яніння.

Суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 10 200 гривень, без позбавлення права керування транспортними засобами.

Також він мав сплатити 454 гривні судового збору в дохід держави.

Коментарі
08 Квітня 2021, 20:27
Хто такий хитрий,який захотів обманути поліцію ??
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024