Чому на кладовищі не прибирають обрізане гілля дерев

01 Серпня 2017, 11:50
7641

Рожищанин нарікає на недбалість працівників КП «Дільниця благоустрою».

Юрій Дудко перебуваючи на кладовищі в місті Рожище зауважив неприємну картину: неприбране гілля від зрізаних старих дерев. 

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook

«Це Рожищенське кладовище. Невже наші пращури заслуговують на таке ставлення. Зрізати дерева (їх можна продати на дрова) було кому, а гілля прибрати нема кому. Наші ЗМІ не реагують. Хто це має прибрати, адже є багато могил, за якими доглядати вже немає кому?», - пише рожищанин. 





Журналісти Район.Рожище попросили прокоментувати ситуацію Рожищенського міського голови В'ячеслава Поліщука.

«Критику сприймаю, якщо вона має підґрунтя, - зауважив Поліщук. - Щодо кладовища, то тут окрема тема. Самі рожищани просили вирізати старі дерева, що руйнують пам’ятники. Кошти з містян на зачистку території кладовища ніхто не збирав. Все завжди робимо, хоч і помалу, але власними силами. Запланували до зрізування дерев залучити місцевих жителів, бо майже в кожного з нас на старому кладовищі знаходяться могили рідних. Натомість, з 13-тисячного населення Рожища, прийшло вирішувати спільну проблему лише двоє. На жаль, таке ставлення нашого суспільства до цвинтарів слугує об’єктивним мірилом його людяності та моралі. Бо всі вважають, що має прибрати хтось, але не я».

«Наші працівники, а це люди пенсійного віку, бо молодь на таку роботу не йде - не престижно, прибирати місто, виносили великі колоди. Які, як зазначає автор, не продали на дрова, а взимку використають для опалення комунального приміщення, де розміщується КП «Дільниця благоустрою» та ПЖКГ, - підкреслив міський голова. - Проблеми створюємо ми самі. Ошатними та впорядкованими мають бути не лише наші подвір’я та присадибні ділянки, а й територія вічного спокою, де сплять близькі нам люди та люди в яких вже немає живих родичів».

«До прикладу в Європі управлінням цвинтарями та їхньою охороною опікуються відповідні служби. Догляд за могилами здійснюється за річною абонементною платою, яку регулярно вносять родичі. У нас, на жаль, такого немає. А двоє людей з «Дільниці благоустрою» все осягнути не можуть, бо задіяні й у вивезенні сміття, і в прибиранні території міста. І якщо ви бачите гілля, яке не встигли прибрати працівники, то приберіть, а не критикуйте. А то ж воно все одно буде від початку до кінця прибране комунальниками. Яскравим прикладом того, що ми тільки нарікаємо, а не робимо, був проведений навесні День благоустрою. На який, окрім деяких працівників держустанов та окремих депутатів, великою компанією прийшли лише християни протестантських церков. Тож давайте працювати пліч-о-пліч, а не шукати винних», - додав В'ячеслав Поліщук.

Коментарі
01 Серпня 2017, 17:20
Анатолійович все вірно сказав. зробити нема кому , а от язиком-- то всі гаразді.
01 Серпня 2017, 18:27
Торік прицеп дров з кладовища продавали за 1000 грн.
01 Серпня 2017, 18:58
А чого ж ви такий борзий сховалися за ніком. Прийдіть в міську раду і розкажіть хто продавав! А то от так гавкнути, аби тільки розбрат посіяти. Правду не треба боятися говорити, а якщо боїшся значить не правда. І тобі ця неправда колись ой як сильно аукнеться!
01 Серпня 2017, 20:22
Якщо всі все будуть самі робити, то навіщо нам ті комунальні служби, та й чого там гріха таїти, ви, пане мер....
01 Серпня 2017, 20:25
Кожен повинен займатися своєю справою, за яку отримує заробітну плату. Якщо вона занадто мала, то шукайте кращу та більш перстижну роботу. А якщо вже погоджуєтеся на цю роботу, то будьте добрі виконуйте її якісно. І це ж не факт, що ви знайдете кращу.
01 Серпня 2017, 20:29
Поліщук нарікає, що на суботник на кладовище прийшло аж 2 людей. Мер мав би знати, що суботники себе давно віджили, це ж пережиток минулої комуністичної епохи. Чи не так? У нас же закон про декомунізацію прийнятий, то чого нарікати. Пройшли ті часи, що мусили робити задарма. Є комунальники - нехай виконують свої обов'язки. Їм за це зарплату платять. Мала кажете, то може їм по 10 тис. платити? Вчитися для цього треба було, а не під клубом винце глушити з молоду....
01 Серпня 2017, 20:31
А хто вам сказав що в обов'язки комунальної служби входить зачистка дерев на кладовищі? Вона так само їхня як і ваша! Люди звернулися, комунальники власними силами роблять. Але ж ви в нас надто розумний щоб зрозуміти це все. Йдіть в комунально службу і докажіть, що ви орел, а не мандавошка. Бо пахнете останньою
01 Серпня 2017, 20:51
Шановний мер не дай бог це сталося б з вашою родиною був би один телефонний дзвінок і все прибрали. За щастить.
01 Серпня 2017, 22:00
Шановний, Юрій, а що ви маєте на увазі під словами "сталося б з вашою родиною"? Попадало гіллячча чи хтось помер? Так от, мабуть нема в Рожищі родини чиї б рідні там не були б похоронені. І з цієї точки зору ваше зауваження, вже вибачте, але тупувате. А щодо гіллок: з моєї особистої практики - звалив вітер вишню на могилу прадіду, знашла людину, яка порізала те дерево, обрізки сама повиносила на смітник. Все. Мера не кликала! Далі біля могили прабаби запушена могила, яку нема кому прибрати - щороку вириваю там зілля, так квітів не саджу, але й сухому галуззю не дозволяю стирчати. А дивлячись на фото даних пам'ятників - стрічечки було кому зав'язати, а от гілки винести то вже ні. Коротше кажучи: якщо нема за що вчепися, то можна вчепитися і за це.
01 Серпня 2017, 22:27
Я маю на увазі гілля, 10 днів тому керівник Благоустрою нас запевнив, що приберуть,і де вишні ростуть на кладовищі. Я себе не скриваю а ВИ боїтесь розказати про себе, таку правильну.
01 Серпня 2017, 22:27
Я маю на увазі гілля, 10 днів тому керівник Благоустрою нас запевнив, що приберуть,і де вишні ростуть на кладовищі. Я себе не скриваю а ВИ боїтесь розказати про себе, таку правильну.
01 Серпня 2017, 22:28
Начали хай доведуть до кінця
01 Серпня 2017, 22:49
А раніше,коли ще дерева не так повиростали,неможна було очистити кладовище? А ще називають себе Дільницею Благоустрою.
02 Серпня 2017, 00:32
Ви, однако жартівник. Дерева ще за союзу виросли. Сумніваюся, що в той час хтось себе дільницею благоустрою називав.
02 Серпня 2017, 00:45
Я не боюся себе розкрити, я не вважаю за портібне це робити в даному діалозі. Тим більше, що мабуть більше Вам не відповідатиму. По-перше, де я сказала, що на кладовищі ростуть вишні? я написала, що вишня (одна) впала (тобто її більше нема), а чи були (є) інші я не досліджувала. Далі! Я в жодному разі не вважаю себе правильною (якби ви знали, яка я неправильна - вжахнулися). Я лише навела приклад того, що ніхто особоливо не перетрудиться, якщо замете, прийме гілляча чи вирве старе бадилля біля сусідньої покинутої могили. І останнє: судячи з фото, стрічка на пам'ятнику не десятирічної давності. Тобто є родина, яка при бажанні, може це прибрати. Коли в домі обсипається стеля, прориває каналізація, падає огорожа люди ж не чекають Дільницю благоустрою, не піднімають мера на вуха, а самі вирішують проблему. Чи не так? А могили, останній дім наших предків має прибирати мер?
02 Серпня 2017, 01:09
Якщо вдома почали якусь справу,то її обов'язково треба доробити,а не залишити на пів дороги. Комунгоспники-пенсіонери( як було сказано вище) винести колоди змогли,а гіляки нехай приберуть люди.
02 Серпня 2017, 01:22
ВИ дуже боїтесь за себе, і бачили тільки три фото, а я вислав їх 12, ВИ дуже боягузлива людина, і боїтесь за своєю ..., як ВИ така чудова то на пишіть про себе, що ВИ за фрукт.
02 Серпня 2017, 01:25
Мер тут ні в чому не винний.
02 Серпня 2017, 01:43
))))))))))))))))))))))))) Я не фрукт, я овоч) А мені подобається ваш такий словесний випад: нема аргументів - будемо принижувати))) Це такий трюк, щоб викликати в співрозмовника гнів та агресію, тим самим провокуючи на продовження бесіди, але вже не в дуже мирноих тонах. До речі ваше ім'я і прізвище мені ні про що не говорить. Я поняття не маю хто ви))) Так, що сміливість вашу і відкритість не оціню. Так, що можете називатися, хоч Васею Пупкіним. Бувайте здорові) Спіть сухенькі)
02 Серпня 2017, 01:51
Добраніч, кольорових ВАМ снів, боягузливий співрозмовник.
02 Серпня 2017, 03:27
Ви справжній овоч... ні риба, ні м'ясо<br/>Вам ясно кажуть, що комунальники понарізали гілок і не прибрали, а скинули на могили. Більше тут нема чого вигадувати. А ви розповідаєте нам про вишні, і що їх всього двоє, і вони не молоді, і те що не боїтесь розкрити себе, але не хочете цього. Брєд сивої кобили. Не в цьому ж суть.<br/>Є проблема, людина вказала на неї. Виправте її, а не триндіть.
02 Серпня 2017, 03:28
Ви справжній овоч... ні риба, ні м'ясо<br/>Вам ясно кажуть, що комунальники понарізали гілок і не прибрали, а скинули на могили. Більше тут нема чого вигадувати. А ви розповідаєте нам про вишні, і що їх всього двоє, і вони не молоді, і те що не боїтесь розкрити себе, але не хочете цього. Брєд сивої кобили. Не в цьому ж суть.<br/>Є проблема, людина вказала на неї. Виправте її, а не триндіть.
02 Серпня 2017, 03:59
Якщо дільниця не зобовязана чистити кладовище тоді хто? Хотів би я побачити рядових громадян які мало не столітні дерева рубають
02 Серпня 2017, 12:34
Поліщук серед цих двох,що прийшли був ?????(Чи він тільки вміє заклики кідати.......)
02 Серпня 2017, 12:34
Поліщук серед цих двох,що прийшли був ?????(Чи він тільки вміє заклики кідати.......)
02 Серпня 2017, 12:38
Хтось з тих , хто робить з себе &quot;розумного&quot; - підіть на роботу в Дільницю благоустою. Попраюйте за ту зарплату.... робіль їхню роботу. А потім будете тут нити, ніби мало платять... воно того не варте....<br/>Легко когось судити. Вам українською мовою сказали- &quot;Нема кому працювати!!! &quot;
02 Серпня 2017, 13:00
Вячеслав Анатолійович, ми рожищенці дуже ВАМ вдячні зате, що Ви організували зрізку дерев на кладовищі і віримо що по мірі можливості комунальники приберуть ті гілляки, бо від населення допомоги навряд чи дочекаєтесь.
02 Серпня 2017, 13:28
кажете що прибирання кладовища не обов'язок комунальних служб??В кожному селі коли не приберуть кладовище перевірка з Рожища від влади штрафує сільську раду..Ви цьго не знали,??Кладовище не є чіеюсь власністю воно на балансі міста..Ми платимо податки а за ці податки влада повинна робити порядок..
02 Серпня 2017, 13:33
Зверніться в поліцію.там є залєтчики.які не платять еліменти..їздять пяні за кермом.не виплачують штрафи...вот за них заплатіть а вони хай прибирають))все єлементарно))
02 Серпня 2017, 13:34
В кожному селі селяни збирають гроші на зрізку і прибирають самі, а в нас два чи три роки назад церква збирала гроші здали аж дві тисячі, це на одне, може на два дерева.
02 Серпня 2017, 13:48
Все як завжди. Цінне дерево забрали - гілляччя залишили. Мер-лісник в цьому знає толк.....
02 Серпня 2017, 13:52
При чому тут мер-лісник. Ви ще скажіть, що то він тополі з парку біля Стиру продав декілька років тому
02 Серпня 2017, 15:54
&lt;p&gt;голову полікуй ..бред сумашедшого ...&lt;/p&gt;
02 Серпня 2017, 17:33
А хто це такий розумний,що знає як Дудко виглядає?піди подивися що там робиться і поможи повиносити все .Слідкуй за собою,красавєц.Дуже цікаво як ти виглядаєш. А дерева продають,це всі знають.
02 Серпня 2017, 17:33
Вважаю, що останній коментар є образливим, чи звернення &quot;дебіл&quot; - це тепер не образа. А тому будьте добрі видаляйте ось цей комент......
02 Серпня 2017, 18:20
Вітай терпелива Волинь.проживаю за кордоном 20.років .провідую.могилки моїх рідних.дякую.що врешті позрізали дерева.панове 1000-2000гр.це ваша дохід.так за кордоном щей податок би заплатили.Так щл.бутьте добрі розбирайте.ГІЛЯ ДАРМОВЕ.а для пана Юрія ДЯКУЮ що зауважив таке.звалище.і.не маєте чого людину ображати.алеж.ми.такі україньці
02 Серпня 2017, 18:20
Вітай терпелива Волинь.проживаю за кордоном 20.років .провідую.могилки моїх рідних.дякую.що врешті позрізали дерева.панове 1000-2000гр.це ваша дохід.так за кордоном щей податок би заплатили.Так щл.бутьте добрі розбирайте.ГІЛЯ ДАРМОВЕ.а для пана Юрія ДЯКУЮ що зауважив таке.звалище.і.не маєте чого людину ображати.алеж.ми.такі україньці
02 Серпня 2017, 20:31
чуєш, дуріку, що ти можеш вимагати, якщо ти НІХТО і звуть тебе НІЯК. Ти навіть не додумалося нік собі нормальний придумати! Ще скажи що честь і гідність твою порушили. Піди покури, чучік
02 Серпня 2017, 21:16
Oй правдивий.Українець.ледве 8 класів закінчив .отут і.ціла біда в нації.їдь но в Європу до праці там.навчать.як.срілкуватися з людьми.
03 Серпня 2017, 14:00
Добрим господарем міста був покійний Алієв,а теперішній Поліщук -це відмивання бюджетних коштів.
03 Серпня 2017, 14:29
Ага, був би Алієш - то б і його обсирали. Вам жеш скотам хто б не був то ніколи не вгодиш. Ти звикло сидіти в гамні і кожного срати,от і сидиш, нє піти щось робити. Але краще сиди щоб смороду не робив
04 Серпня 2017, 00:36
Рожищани ви гнилі люди...якщо кожен житель здав би по 5 гривень в рік то на цвинтарі росли б газончики їз тюльпанами..невже ви не розумієте, неповага до мертвих неповага до самих себе. Ми привыкли що за нас хтось щось зробить.Тому і живемо в гавн......Хіба нема підприємців?? А самооборона??А влада ?а церква?Зробіть місце поховання платним якщо у вас розуму нема і всі проблеми............ чисто )))на обіди е 5 тис )))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024