Рожищенські віряни зустріли міжнародний Хресний хід до Почаївської Лаври

30 Липня 2017, 09:30
6121

У суботу, 29 липня, Рожищенський район зустрів міжнародний Хресний хід, який прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври.     

Більше тисячі вірян,серед яких, разом із  українцями,  громадяни Польщі, Білорусі, Грузії, Італії та Угорщини із молитвою на устах ідуть до  великої святині Західної України, - йдеться на сайті Рожищенського благочиння.

У Рожищенському районі паломників зустріли у селах Переспа та  Кременець. Але урочиста зустріч відбулася при в’їзді в село Копачівка. Зустріч очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко у супроводі настоятеля місцевого храму протоієрея Михайла Лесика, прес-секретаря Рожищенського благочиння священика Дмитрія Теравського та священика села Кременець протоієрея Василя Дендака.

За древньою традицією Хресний хід зустріли також хоругвами. Тричі поклонилися один одному із вітальними словами “Христос Воскрес! Воїстину Воскрес!”

Далі усі попрямували до Свято-Вознесенського храму, де усім місцеві жителі приготували трапезу, після якої розпочалося Вечірнє Богослужіння.

У неділю, 30 липня, по завершенні Божественної Літургії Хресна хода вирушить далі у напрямку своєї цілі. Прибуття до Почаєва планується у п’ятницю, 4 серпня, напередодні святкування Почаївської ікони Божої Матері.























 

Коментарі
30 Липня 2017, 13:06
Це жесть.
30 Липня 2017, 14:28
клас!!!!!!!!! Які молодці!!!!!!!!!!!!!
30 Липня 2017, 15:20
Хай Бог їм допомагає у цій дорозі!!! Яка сильна віра!!!!!!
30 Липня 2017, 15:47
люди пройдіть з матінкою божою у хресному ході хто скільки може і ви побачете яка це духовна радість і благодать
30 Липня 2017, 15:58
ну в нас тепер всі стали глибоковіруючі люди............такі всі набожні вкожному селі церква...бога українського мають..російського непризнають...ну глибоковіруючі всі стали
30 Липня 2017, 16:36
Ото сила людей! Молодці.
30 Липня 2017, 19:50
Редакція Район Рожище є агентами фсб Росії. Вони весь час співають оди церкві московського патріархати, тим самим внушаючи своїм читачам, що ми повинні коритися Росії і не звертати уваги на події, які сьогодні проходять на сході України. Слава Україні!
30 Липня 2017, 21:52
Але правильний був коментар попередній тільки редакція чогось не пише як в Києві спокійно відбулося святкування хрещення УПЦ київського патріархату забуває на жаль висвітлюйте будьласка всі новини об'єктивно слава Україні і на все воля божа якщо з добром
30 Липня 2017, 22:31
Клінічний випадок, думаю тобі вже ніхто не допоможе
30 Липня 2017, 23:13
Справді клінічний випаок-страшно на це дивитися коли батькі -зомбують власних дітей у яких ще немає власного СВІТОГЛЯДУ які ще нерозуміють що таке БОГ а що релігія навязувана попами--тут і дорослі є що вже невилікуєш від цього православія----люди одумайтесь -читайте книжкі вчіть історію..
30 Липня 2017, 23:19
Справді клінічний випаок-страшно на це дивитися коли батькі -зомбують власних дітей у яких ще немає власного СВІТОГЛЯДУ які ще нерозуміють що таке БОГ а що релігія навязувана попами--тут і дорослі є що вже невилікуєш від цього православія----люди одумайтесь -читайте книжкі вчіть історію..
30 Липня 2017, 23:52
Редакція Район Рожище. Чому ви не пишите, що Хреснний хід зустрічали віряни і священники Московського патріархату м.Рожище і району. Беріть приклад з ТСН, ICTV, СТБ . а не з Інтера. Ато не слово яка конфесія. Новини подавайте , це ваша робота. Тільки пишіть, Хреснний хід зустрічали представнники УПЦМП, а не Рожищенське благочиння. Не вводьте людей в оману , ви все таки журналісти. А народ хай сам тоді думає.
31 Липня 2017, 01:06
Пів-України в Росію? Це наша Церква. Думаєте просто так у світі не визнають КП, УАПЦ? Буде у нас автокефальна визнана Церква або Константинопольського патріархату буду туди ходити. А поки що тільки УПЦ. Тут я відчуваю благодать і радість. У Бога немає ні грека, ні єврея, ні українця, ні росіянина. Пробачте за різкість, але я думаю, що нам треба поважати погляди один одного. Навіть якби це мусульмани йшли в Мекку, то мабуть критикувати їх не варто було б. Кожен має свою точку зору і справжні мусульмани ніколи не одягнуть пояс джахеда.
31 Липня 2017, 01:59
Хай Бог благословить!
31 Липня 2017, 03:08
нема в московському патріархаті благодаті в Україніі це не є канонічна територія рпц .Оскільки в Томосі 1924 роки - угоді про установу церков, Константинопольський патріархат констатував, що ніколи законним чином не відмовлявся від своєї юрисдикції над Київською митрополією.<br/>Що стосується усієї Московської патріархії і її канонічних меж Константинопольський собор дотримується Томоса 1589 року, згідно з яким територія нинішньої України не входить до складу Московського патріархату.<br/>Конфлікт полягає в тому, що патріарх Московський Кирило(генерал ФСБ і мафіозі Гундяєв) блокує багато рішень старих церковОскільки УПЦ (МП) підпорядкована РПЦ (церкві іншої держави!) - то, як би Вам цього не хотілось, вона не є і не зможе бути самостійною у своєму управлінні! І Патріарх Московський не перестане бути для неї і для Вас &quot;великим господином и отцом&quot;!<br/>А на скільки УПЦ МП самостійна взагалі?<br/>Згідно статуту РПЦ, миро Київський митрополит отримує з Москви, хоча традиційно воно варилося саме у Києво-Печерській Лаврі! <br/>Відсутність помісного статусу не дає УПЦ МП офіційного права спілкуватися із повнотою вселенського православ'я поза Московським Патріархатом. УПЦ МП не має права відкривати власні закордонні парафії та свої подвір'я й монастирі у святих місцях, чи при інших предстоятелях – вони мають бути підпорядковані лише Москві. А от, наприклад, Київський Патріархат має свої парафії від Австралії до Канади, зокрема, дві єпархії у Росії – Білгородську та Тобольську.<br/>Предстоятель УПЦ МП не згадується за урочистими богослужіннями предстоятелями інших помісних церков, хоча сам зобов'язаний їх згадувати. Вам не здається це все несправедливим і образливим ?<br/>Підпорядкованість УПЦ Московському Патріархату є постійним нагадуванням належності України до &quot;русского мира&quot;!))ось так дорогенький яничар
31 Липня 2017, 03:19
цю секту Гуньдяева пора закрити за антидержавну позицію що до Українського народу як загроза беспеки України..Наведу кілька прикладів..В верховній раді коли поминали загиблих Українців всі встали а патріарх не встав..А про голодомор Онуфрій написав,цитую&quot;&quot;Голодомор - это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни, которая восстала против себя самого, против бытия человека. Есть такое украинское выражение, немного вульгарное - катюзi по заслузi. Мы получили то, что заслужили&quot;Я вже не говорю про позицію що до війни на Донбасі..і таких прикладів безліч..Згадаймо слова Ісуса &quot;ПО ДІЛАМИ ЇХНІМИ ПІЗНАЄТЕ ЇХ&quot;і ви все зрозумієте
31 Липня 2017, 04:47
Ну скільки вже можна перетирати одну і ту ж тему??? Ну що ж вас капісти так жаба давить?? Чому редакція не повинна писати, що Рожищенське благочиння зустріло хресний хід??? А хто зустрів?? Молдаванське?? А до якої церкви належать священики, які є на фотографіях, і так всі рожищани прекрасно знають, то хто вводить народ в оману?? А до редакціі порада, якщо публікуєте таку інформацію, то закривайте коментування, бо це розпалює ворожнечу!!! А ні, то не друкуйте!!
31 Липня 2017, 04:49
І дурному ясно, що церква Денисенка не має ніякого відношення до Почаївської лаври, іх туди і на поріг би не пустили!! То хто кого вводить в оману??
31 Липня 2017, 11:43
Чому не вказано з якою іконою йшов Хресний хід.
28/03/2024 Четвер
28.03.2024