Двох керівниць з Рожища покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

29 Березня 2021, 16:28
Рожищенський навчально-реабілітаційний центр 8023
Рожищенський навчально-реабілітаційний центр

Рожищенський районний суд за участі прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директорку та виконувачку обов’язків директора Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Волинської обласної ради.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Посадовиці, всупереч вимогам частини 1 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймали рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомили про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Директорка закладу видала і підписала накази про прийняття на роботу в реабілітаційний центр та преміювання свого чоловіка, виконувачка ж обов’язків директора видала і підписала наказ про видачу премії самій собі.

За принципової позиції прокурорів суд визнав їх винними у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1,2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень кожній.

Враховуючи системність виявлених порушень та задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла Волинській обласній раді подання у порядку статті 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Коментарі
29 Березня 2021, 19:51
СІТОВСЬКУ треба гнати гнати ГРЯЗНОЮ мітлою з нашого НРЦ !!! СІТОВСЬКА гнобить колектив НРЦ ,думає тільки про свою вигоду !!!!!
29 Березня 2021, 20:37
СІтовська ,-осине гніздо корупції в НРЦ !! Звільнити її чим скоріше, тим краще всім працівникам НРЦ !!!!!!
29 Березня 2021, 21:04
А в ПРОСВИТИ ,що нема конфликту интересив? Скильки вже разомГОРБАЧ,МАМА теща ДОБРОВОЛЬСЬКА,Ижинка Горбача -лНОВОСАДИХА скильки премий було виписано,за вси роки, скильки накрали вдержави,цей симейний пидряд,на що дивляться те Набу Полицияи инши органи!!!
29 Березня 2021, 21:07
Ще Ситовський дуже далеко,до того що робиться в ПРОСВИТИ ,отам настоящий конфликт интересив!
29 Березня 2021, 22:03
В прості керівником гуртка художньої самодіяльності - шофер. Хтось получає гроші за хор працівників культури якого три роки не має. Театр, жодної вистави не вивчив. На народне тріо оформив тещу, яка не проводить репетицій ,не виступає . в грудні прийняв цивільну дружину на інструментальний колектив , а освіта історична. Надбавки до зарплати 50% дав тещі, премії і двом пяничкам отже по 50%і премії за досконало організовані пянки. Сітовський Петро має чверть ставки і премії тоже. горбач собі взяв тоже пів ставки до зарплати, і надбавки, премії. Тут є конфлікт інтересів сімейний. Гуртки на бумазі зашкалюють бо 80 пачок бумаги купив якої немає. Марценюк на роботу не ходить, новосад не ходить. Сам директор появляється на 10 хв.
29 Березня 2021, 22:24
Теща з просвіти має найвищу зарплату в культурі разом з зятьком. Це конфлікт інтересів???????
29 Березня 2021, 22:34
Шо у Вас там робиться?(судячи з коментарів). І що далі. Отакої понаписували ,а толку? То звільняйте їх! Щоб другий не поважно було
30 Березня 2021, 11:34
Наша пісня гарна нова)))) Знов почалось обливання брудом, ну нічого дивного, люди в нас такі, чують дзвін і не знають де він, городять дурниці, розносять плітки які почули і добавили щось своє. Хто гнобить колектив, які корупції? Роздули сенсацію)))) Сітовська хороший педагог, начитана, розумна, вміє донести інформацію як до дітей так і до працівників НРЦ як директор, старанно і відповідально відноситься до роботи, хороша людина. І премії виписали не більші які їм полагались від міністерства освіти, найшли злодії.... ви б так строчили про те що робиться по всій Україні , активно брали б участь можливо щось би і змінилось на краще....
30 Березня 2021, 12:34
Не меліть дурниць, всіх працівників НРЦ ця людина як ДИРЕКТОР влаштовує, ні кого не гнобить так як ви написали.... дивно це чути, це написали люди які в НРЦ не працюють, цирк
30 Березня 2021, 15:22
Кого не влаштовує робота в НРЦ шукайте інше місце роботи там де не гноблять...Смішно це чути.Де б не працювали потрібно добросовісно виконувати свою роботу,і думати в першу чергу про вихованців.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024