На що слід звернути увагу, обираючи постачальника природного газу

10 Березня 2021, 14:37
785

З відкриттям в Україні ринку газу для населення, споживачі блакитного палива отримали можливість вільно обирати постачальника ресурсу.

Наразі свої послуги громадянам пропонують кілька десятків постачальників, а ліцензію на продаж газу отримали близько 800 компаній. Про це повідомляє пресслужба ТОВ «Волиньгаз Збут»

За якими критеріями обирати постачальника, аби не потрапити до недобросовісної компанії

Вартість газу – те, на що споживачі звертають увагу насамперед. Однак у січні Кабмін прийняв постанову, якою встановив обмеження на ціну блакитного палива. Наразі вартість кубометра газу в усіх постачальників не перевищує 6,99 грн за кубометр. 

При виборі постачальника блакитного палива важливо врахувати не лише ціну, а й досвід роботи компанії, фінансовий стан, якість обслуговування клієнтів.

«Обов’язково потрібно перевірити наявність у компанії ліцензії та контактних даних: офіційного сайту, номерів телефонів, центрів обслуговування,  – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук. – Також ще до моменту зміни постачальника варто оцінити зручність онлайн інструментів, переконатися чи задовольняє вас рівень сервісу. Адже буває так, що надавачі послуг не можуть забезпечити належної комунікації з людьми та надати фахові консультації».

Як відбувається процес зміни постачальника

Більшість компаній пропонує змінити постачальника онлайн. Для цього потрібно зібрати необхідні документи та подати заяву-приєднання. Упродовж 21 дня від подання заяви новий постачальник має повідомити споживача про приєднання або відмову. Споживач повинен оплатити остаточний рахунок від попереднього постачальника упродовж 10 днів з моменту отримання.

«Зверніть увагу, з новим постачальником  споживач підписує не договір, а лише заяву-приєднання. Договір опублікований на сайті компанії. З ним обов’язково потрібно ознайомитися, адже саме у цьому документі зазначаються умови постачання і оплати газу, дострокового розриву договірних відносин тощо», – констатує Микола Тищук.

«Волиньгаз Збут» забезпечує блакитним паливом 97% споживачів газу на Волині

Попри велику конкуренцію, ТОВ «Волиньгаз Збут» залишається найбільшим постачальником природного газу на Волині. Компанія забезпечує ресурсом понад 250 тисяч домоволодінь. Завдяки розгалуженій мережі сервісних центрів та онлайн сервісів споживачі швидко та якісно розв’язують свої газові питання. Про те, як стати клієнтом ТОВ «Волиньгаз Збут», читайте тут.

Читайте також: Волиняни, які змінили постачальника газу, повертаються до «Волиньгаз Збуту»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024