У Рожищі судити п'яного водія

07 Березня 2021, 16:07
Водій / Фото ілюстративне 2110
Водій / Фото ілюстративне

Рожищенський суд оштрафував водія, який керував авто в стані алкогольного сп`яніння.

Про це йдеться у постанові Рожищенського суду від 1 березня.

У документі зазначається, що зранку, 4 лютого 2021 року, в Рожищі на вулиці Мостовій, в порушення вимог Правил дорожнього руху водій керував транспортним «Рено Трафік» в стані алкогольного сп`яніння. 

В судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю. Пояснив, що знав про заборону керування транспортними засобами у стані алкогольного сп`яніння та зазначив, що в той день спиртних напоїв не вживав, показник приладу «Drager Alcotest» не оспорює, усвідомлює, що вчинив порушення ПДР України.

Захисник водія у судовому засіданні просив звільнити чоловіка від адміністративної відповідальності на підставіст. 22 КУпАПу зв`язку з малозначністю правопорушення та обмежитись усним зауваженням. При цьому зазначав, що водій у вчиненому щиро розкаюється, перевищення допустимої норми показника алкогольного в крові було незначним, будь-якої шкоди внаслідок вчинення правопорушення завдано не було. Також просив урахувати його позитивну характеристику за місцем проживання та роботи, що на утриманні має трьох малолітніх дітей. Зазначив, що обвинуваченому чоловіку необхідно возити дітей та маму дружини, яка є інвалідом другої групи на обстеження до медичних закладів.

Зрештою суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і постановив піддати його адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Коментарі
07 Березня 2021, 18:44
З бодуна та підшофе і без штрафу можна кататись на позашляховику субару. Можна того субару дорори колесами перевернути біля третьої школи і штраф буде лише за статею 124 КУпАП. Відмазки про тещ, дітей, роботу не приймаються та не беруться до уваги від власників відер з гайками та осіб без необхідних звязків і бонусів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024