Руйнівна сила бюрократії: у Рожищі чотири місяці не можуть відкрити нову амбулаторію

03 Березня 2021, 16:26
Амбулаторію у Рожищі відреставрували за гроші Світового банку 6604
Амбулаторію у Рожищі відреставрували за гроші Світового банку

У місті Рожище через примхи чиновників вже чотири місяці не можуть відкрити нову амбулаторію. Заклад відреставрували коштом Євросоюзу, місцевій владі залишалося лише прийняти готове приміщення на баланс, та це завдання провалили.

Як це сталося і хто у тому винен, розбиралися у сюжеті програми «Подробиці» телеканалу «Інтер».

Медики обслуговують пацієнтів з міста Рожище та ще 60 сіл. Попри це, медзаклад не має власного приміщення, тож кабінети орендують у лікарні. Щодня до одного сімейного лікаря – щонайменше 30 пацієнтів.

Натомість медики досі не можуть переїхати у відреставроване й адаптоване приміщення, на ремонт якого витратили понад п'ять мільйонів гривень. Туди ж вже закупили обладнання та меблі.

У співпраці зі Світовим банком на Волині побудували 32 амбулаторії. Такий прецедент, коли завершений об'єкт ніхто не хоче рати на баланс, виник уперше.

Поки чиновники вирішують, хто має взяти на баланс нову амбулаторію, сімейні лікарі в Рожищі залишаються заручниками ситуації та під час пандемії продовжують лікувати людей у непристосованому для цього приміщенні.

Відео – з 24:02

Читайте також: 

Коментарі
03 Березня 2021, 19:21
Я щось не розумію, то сімейний лікар буде приймати біля військкомату, і направляти до фахівця, який знаходиться в центральній лікарні, то це що за знущання з хворих, чи ви всіх простих людей міряєте по собі, що всі їздять машинами, або у всіх грошей є на таксі? Якщо вже таке створили, то переводьте і всіх спеціалістів в одне місце.
03 Березня 2021, 19:29
Винен бубочка,який за час своєї каденції розвів безлад,збільшив кількість чиновників та рівень їх зарплат відповідно.Вже не говорю про сімейні підряди в міськраді.
03 Березня 2021, 19:40
Якщо чесно то вже надоїв весь цей цирк з амбулаторією,це частина сараю на який витратили шість мільйонів і той хто за це має відповідати тепер хоче махнути це громаді. Якщо Х когось з рожищан це зацікавить то подивіться які амбулаторії і за які кошти побудовані на територіях громад області,це ні йде в жодне порівняння з нашою.
03 Березня 2021, 19:43
Так чи інакше,але на прийом до вузькоспеціалізованого фахівця без огляду сімейного лікаря ви не попадете.<br/>Проблема полягає в тому що для сімейних лікарів створили власне приміщення за кошти світового банку,але меру Поліщуку і і головному лікарю Редзію вигідно щоб Амбулаторія ЦПМСД платила за оренду приміщень в лікарні .Саме тому міська рада не взяла на баланс колишнє приміщення військомату,бо в приміщення потрібно ще вкласти гроші,а в лікарню не потібно,бо гроші і так капають чиновникам з сімейної медицини.
03 Березня 2021, 20:14
Так сімейним лікарям немає чого плакати. Навантаження є, але ж і зарплата відповідна і авдповідальності менше як в Пашкова. Не скигліть.
03 Березня 2021, 20:21
Всі добре знають кому пообіцяли 2 га землі під військкоматом. Тепер діло за малим, зробити все, щоб приміщення з ремонтом не передали в Рожище. Розказують людям казки про добрих дядів з районної ради, які мають облаштувати житло для атовців і т.д.
03 Березня 2021, 20:36
Шановні, як будете працювати в цьому приміщенні, ще й в період пандемії, коли там немає води та водовідведення. Ви думаєте тільки за приміщення. Для пацієнтів воно ну зовсім не зручне. Та й документів на те приміщення ще немає, воно ж не здатне в експлуатацію.
03 Березня 2021, 21:02
Я так і не зрозумів: хто вкрав гроші на ремонті військомату?
03 Березня 2021, 21:20
Кому пообіцяли 2 га землі?<br/>Кажи вже.
03 Березня 2021, 21:30
а хто голосував, щоб у військоматі було пмсд?Це ж не рішення Басалик.
03 Березня 2021, 21:48
Непотрібно розповідати маячню проте що хтось &amp;quot;хоче махнути це громаді&amp;quot;. Кругом де будувались амбулаторії половину,на добудову, давала громада.Тільки ваш жадібний Поліщук заслинив грошей на медицину.<br/>Як доказ скину посилання нате яку амбулаторію було побудовано під Нововолинськом<br/>http://bug.org.ua/news/novovolynsk/pislia-rekonstruktsii-zapratsiuvala-suchasna-ambulatoriia-tsentru-pmsd-u-blahodatnomu-521175/<br/>Там є ,частково,викладки скільки дала громада, а скільки Світовий банк.<br/>Дуже прошу редакторів не видаляти мій комент,з посиланням на інше видання,як доказ некомпетентності різних &amp;quot; олександрів&amp;quot; від міської ради та мера Поліщука
03 Березня 2021, 21:51
Пообіцяли ту землю - нема питань, хай буде тому кому пообіцяли. Але хай цей хтось купить її з аукціону а не особисто в Поліщука. І хай гроші підуть в громаду, а не любому бубочці. Чому ви думаєте всі майбахи так сраку рвуть? Бо вони всі в долі. Їм на громаду насрати, вони відстоюють свою кишеню і дерибанять майно громади! Поліщуку в цій афері пообіцяли найбільшу суму, тому він так всіх настроює і воює. Хай той кому пообіцяли зробить на другому поверсі житло для військових! Які питання?! Але хай купує землю ЗАКОННО! Гроші в нього є!!!
03 Березня 2021, 22:04
люди під Нововолинськом мають керівників, які думають за людей. а в на про себе.
03 Березня 2021, 22:48
Деричинському пообіцяли?<br/>Депутате га ім'я Олег - так???
03 Березня 2021, 22:53
Цунамі рулить
03 Березня 2021, 23:01
Подивіться сюжет по Аверсу. Там все сказано і зрозуміло кому.
03 Березня 2021, 23:22
А ви там всі відстоюєте лише власні інтереси і кишені. Вам нас. ати на рожищан!!!! Як вони живуть, що думають, до чого прагнуть. Ви своїми тупорилими їдеями заганяєте людей в прірву. Ціни на воду підняли.... Яку ж &amp;quot;радісну&amp;quot;&amp;quot; Новину від вас знов чекати.
03 Березня 2021, 23:33
Атошникам землі не має , а 2 га хочуть Луцькій раді « подарувати». Потім хтось прихватизує.
03 Березня 2021, 23:34
Треба ж за щось собі премії виписувати
03 Березня 2021, 23:53
Передивився сюжет.<br/>Нічого не сказано і нічого не зрозуміло.
04 Березня 2021, 00:27
А що можуть сказати журнаш..юхи лисої палиці? Замайбахи будуть відстоювати інтереси свого боса і його ставленика бубочки.Чому такі об'єктивні журналісти Аверсу не покажуть іншу 31- ну амбулаторію?Вони непокажуть тому що скрізь все реконструйовано і добудовано.
04 Березня 2021, 00:27
Як завжди, в коментарях одні фантазії і бездоказове базікання...<br/>До комента 17:43. Лікарня - установа міської ради, приміщення лікарні також належить до комунальної власності громади, ЦПМСД - знову ж таки міської ради - то кому там що вигідно на рахунок оренди??? Смішно читати такі теорії змови.
04 Березня 2021, 00:34
Поліщуку дали вказівку віддати 2 га землі, Треба ж якось відробляти. вкладені в нього гроші.
04 Березня 2021, 00:54
А де реакція громадян, котрі бігали з криками &amp;quot;банду геть&amp;quot; під час революції гіVності. Чи Фонд Сороса не дає розпоряджень та не фінансує кіпіш оленів?
04 Березня 2021, 02:03
Знаючі люди не мають бажання зливати зайвої інформації. Стадо повине знати саме стільки - щоб залишалось стадом. Короче, сиди і сопи в дві дирки. Можеш переґлянути цікаві рецепти до 8-го березня, для тебе це буде саме те.
04 Березня 2021, 02:54
То поділіться &amp;quot;супер секретною&amp;quot; інформацією з товариством Пане &amp;quot;Знаючий&amp;quot;, до речі я з Вами свиней не пас і 100 г. не пив і не збираюсь, а чемні люди звертаються на Ви, чи крім як робити &amp;quot;розумну міну&amp;quot; і писати безглузді коменти на більше розуму бракує?
04 Березня 2021, 03:54
Поясню коротко суть реформи:&amp;quot; гроші ходять за пацієнтом&amp;quot;. Що це означає?<br/>Сімейні лікарі мають бути окремо від вузькопрофільних лікарів щоб:<br/>1. Не було корупції( відкатів)<br/>2. Сімейні лікарі направляють до вузькопрофільних спеціалістів,а одже &amp;quot;вузькопрофільник&amp;quot; отримає за це кошти,бо до нього звернулись пацієнти.<br/>І хто сказав що всі 100% населення громади буде йти до коновалів з Рожищенської лікарні? А одже впадуть заробітки в так званих дохтурів і утримувати ,як при совдепії ,нездар з дипломом ніхто не буде,бо це буде невигідно.<br/>І не потрібно думати що &amp;quot; сімейники&amp;quot; і &amp;quot; вузькопрофільники&amp;quot; це одна і таж структура.&amp;quot; Сімейна&amp;quot; медицина платить за оренду,бо фінансування йде не тільки з б'юджету громади ,а й державного,так звана субвенція.<br/>Коновалам вигідно і Поліщуку,бо вузькі лікарі- депутати будуть підтримувати всі рішення на сесії.Кругова порука
04 Березня 2021, 09:54
Я так розумію слідуюча амбулаторія буде в десь в лозах ,ось тих хто прийняв таке рішення і їх родину в військомат з ремонтом за 300 штук евро.
04 Березня 2021, 10:35
Тобі ж, чудо, написали: сиди і сопи в дві дирки. Можеш почитати рецепти на восьме березня.
04 Березня 2021, 10:43
Товаріщ,і міжнародні кредитори, ваші гроші успішно освоєні. Чекаємо нових кредитів.
04 Березня 2021, 11:31
теоретично все правильно.<br/>Давайте складемо список хто в нашій медицині працює , ахто ні. Список - хірурги , терапевти , дитячі, сімейні, гінекологи і інші. Плюс їхнє начальство - хто робить і для кого. Тоді буде видно чи потрібної розділяти<br/>\
04 Березня 2021, 11:49
Читаю комент: &amp;quot;...кругом де будувались амбулаторії половину,на добудову, давала громада.Тільки ваш жадібний Поліщук заслинив грошей на медицину...&amp;quot; Шо ви курите, шановний? Даний проект стартував ще в далекому 2012 році за головування Масалова і Музики. Головним лікарем МПСД був Мосійчук з Щурина! Ось їх і питайте що де коли. Чому ні РДА ні рада на протязі 8 років так званих &amp;quot;реконструкцій&amp;quot; ні копійки не виділила співфінансування? БО ГРАЛИСЯ В СТРОЙКУ! Розумуєте, про що я? Правильне рішення прийняла Луцька районна рада: фінансовий аудит і перевірка по всім нормам ДБН! І, до речі, рішення про прийняття чи неприйняття приймається загальним голосування на сесії ради, як Луцької районної так і Рожищенської міської. Так що рішення колегіальне і спочатку воно розглядається на засіданнях дотичних постійних комісій! А не, як підписали дану замовну статтю: руйнівна сила бюрократії і примхи місцевих чиновників.
04 Березня 2021, 11:53
Ну прямо зачекався Ваших &amp;quot;пояснень&amp;quot;... <br/>1. Приміщення в якому перебуває (частина райлікарні) ЦПМСД знаходить в користуванні цієї установи тобто ніякої орендної плати НІХТО НІКОМУ НЕ ПЛАТИТЬ НІ КОПІЙКИ.<br/>2. Кошти, з НСЗУ йдуть тільки на фінансування заробітної плати лікарям і закупівлю медикаментів та й то не всіх, все решта: комунальні послуги і і оренда і утримання приміщення - тільки з місцевого бюджету.<br/>Якось так.....<br/>А тепер. до &amp;quot;розумника&amp;quot; (08:35) я б сказав де в тебе &amp;quot;чудо&amp;quot;, повторюю для тих хто в танку - якщо не можеш нічого розумного сказати - скористайся своєю ж порадою (сиди і сопи)
04 Березня 2021, 12:30
ги<br/>так підписати статтю треба: ВЄРА І ЛЕСЯ ХОЧУТЬ і ФСЬО! НАМ ВСЕ ПО І ДО! БО МИ ТАК СОБІ РІШИЛИ. Аж Інтер підключили через Шкодика! ля ти КРИСААА! <br/>Поліщукк не май діла з Леською. вона вже в нас в лікарні зі всіма посралася і тебе сере на кожному кроціЙ!
04 Березня 2021, 14:18
Коли закінчиться ця санта барбара з амбулаторією і військкоматом ........
04 Березня 2021, 15:11
Соси пістона, довбню.
04 Березня 2021, 15:21
От же кумедія: земельку можна тюхнути в ненайгіршому місці, але чорна фінансова дірка у вигляді амбуляторії нюмер два. Як то і рибу з'їсти і на прутня не сісти.
04 Березня 2021, 15:36
Шановний, до чого тут попєрєдніки і коли почалась реформа?Жадібний Поліщук на недосесії разом з недодепутатами,прийняв рішення не приймати приміщення на баланс,а одже не фінансувати,бо там є чіткі лобістскі інтереси недолікарів ,які втрачають гроші і клієнтів. Всі громади профінансували свої Амбулаторії тільки наша баба яга проти.
04 Березня 2021, 16:07
Треба робити аудит, щоб знати скільки вкрали на ремонті і в яку ціну стане ремонт вікон з целофаном та стін з грибком. Питання хто вкрав чавунні батареї опалення - залишається актуальним.
04 Березня 2021, 16:21
Побудувати нову амбулаторію на земельній ділянці навпроти магазину &amp;quot;люкс&amp;quot;. Фінансування провести за рахунок заощаджених бюджетних коштів від скорочення провідних фахівців та спеціалістів міськради та повернені меблів вивезених з кабінету Новосадихи.
04 Березня 2021, 16:36
Коментар в десятку !! Дякую ,що ВИ правильно і чітко озвучили вирішення проблеми !!!!!
04 Березня 2021, 17:36
До &amp;quot;правда 13:36&amp;quot; Для чого Ви поширюєте брехню? Всі рішення міської ради оприлюднюються, надайте посилання на рішення де написано про неприйняття вищевказаного майна... Можете не трудитись - такого рішення не існує...<br/>На 556 і т.п. не звертайте уваги в людини &amp;quot;запор думок і пронос слів&amp;quot;...
04 Березня 2021, 18:07
Ця амбулаторія буде добре!!! З інших амбулаторій люди теж доїжджають до вуських спеціалістів. Переспа, Сокіль, Щурин, Доросині - доїжджають і від в. Мазепи теж доїдуть!!!!!!
04 Березня 2021, 19:21
отож. бо чим рожищенці кращі за інших
04 Березня 2021, 19:22
Ото то й висновок. Кому буде добре людям??? Ні. Це незручно для людей!!!!!! Коли вже почнуть дбати про простий люд, а не про власні інтереси?????
04 Березня 2021, 22:26
Яку брехню,чоловіче? Це тебе ввели в оману,або ти сам свідомо брешеш. <br/>Ось будь ласка,посилання на інтерв'ю Басалик де чітко вказано що ЦПМСД орендує приміщення<br/>https://rozhyshche.rayon.in.ua/news/307535-tisni-kabineti-i-vidsutnist-vodopostachannia-v-iakih-umovah-priimaiut-rozhishchenski-simeini-likari<br/>Ось стаття про рішення міської ради,де вони приймали приміщення,окрім Амбулаторії номер 2.<br/>І постає питання- ці всі приміщення,та майнові комплекси вже відремонтовані,на них гроші не потрібні?<br/>https://rozhyshche.rayon.in.ua/news/298761-u-vlasnist-rozhishcha-peredali-dva-primishchennia-i-12-mainovih-kompleksiv<br/>І на читай проекти рішень, з сайту міської ради, де чітко вказано що Амбулаторію номер 2 мали передати громаді.<br/>https://rozhrada.gov.ua/docs/522641/<br/>А ось посилання на поіменне голосування.Хто ж ті &amp;quot; достойники&amp;quot;депутани,які прийняли дане рішення<br/>https://rozhrada.gov.ua/docs/522642/
05 Березня 2021, 00:51
1. Якщо Ви так впевнені в тому що ЦПМСД орендує (а оренда передбачає орендну плату) то може скажете скільки ж ЦПМСД платить тієї оренди? Ще раз повторюсь частина приміщення лікарні передане ЦПМСД в БЕЗКОШТОВНЕ користування...<br/>Так в тому вся й справа що й так вистачає проблем і є на що бюджетні кошти витрачати, а тут ще й недобуд нав'язують...<br/>Приклад нормального будівництва - амбулаторія в с. Сокіл зведена з нуля орієнтовно за 4 млн. грн. хоч там і приміщення менше...
05 Березня 2021, 03:00
Тебе упоротого забули запитати. Сиди і сопи в дві дирки, молодість згадуй.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39