«Ніби милостиню зайшов просити...», - жінка про поїздку в маршрутці Рожище-Луцьк

15 Липня 2017, 18:20
5614

Одна з наболілих тем для кожного, кому доводиться щодня їздити на роботу в громадському транспорті - це ставлення одних пасажирів до інших.

Вкотре маму двох діток, вразила поведінка людей в маршрутному таксі: ті кому пощастило зручно прилаштуватись на сидінні, вперто «не помічають» ні вагітних, ні жінок з дітьми, ні старших за віком людей. 

Чи правильно, коли здоровий чоловік не поступається слабшій половині людства? Чи це є нормою для теперішнього суспільства?

Словом, про те, що «накипіло» пані Катерина написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

 

Коментарі
15 Липня 2017, 22:14
На таксі треба їздити
15 Липня 2017, 22:42
є спеціально відведені місця для пасажирів з дітьми. Можете спокійно вимагати, щоб вам їх звільнили. Але коли там сидять жінки поважного віку, то просити про це язик не повернеться... якось так. А і ще питання, мене це завжди цікавило, чи жінки, які на даний момент вагітні, чи з малими дітьми, раніше будучи не вагітними і без дітей поступалися місцем вагітним і з дітьми? Сподіваюся зрозуміле питання.
15 Липня 2017, 23:00
коли мені не подобаеться маршрутка я чекаю іншу !!!!!!!! не було місць чекайте наступну!!!!!!!!
15 Липня 2017, 23:32
Правда, такі явища неприємні та ганебні. Місця здебільшого уступають дітям та вагітним старші люди. Але признайтесь чесно, шановні молоді мами, скільки разів ви уступали місце людям похилого віку, я вже не питаю людям старшим від себе за віком (адже вашим батькам може бути 35-40 років)?
15 Липня 2017, 23:47
Я теж не бачила, щоб молоді уступали місце.
16 Липня 2017, 01:12
ось так життя і крутиться, це звісно невірно так поступати і не по чоловічому, та якподивишся як ці так звані молобі мами сидять при дітках і курять коли чекають маршрутку, гуляючи по парку бухають. їхав з ковеля до луцька маршруткою і їхала мама з двома дітьми так вийщло що я сидів на початку а вільне місце було біля водія. я пересів бо туди незручно було проходити ця ж мама сіла і відповідно взяла дитину на руки а інша осталась стояти, через трішки інша дитинка сіла біля мене на підвищенні через 15 хв їзди протягом яких я спілкувався з дитиною до нас прийшла менша сестричка яка сиділа в мами на руках і також сіла на підвищення що біля шофера а мама як на мене зовсім про їх забула а сиділа і говорила по телефону і час від часу враховуючи що було жарко пила "лонгер" якщо не помиляюсь то це алкогольний напій , ось і історія , чи стоїть уступати таким місце?????? дівчата і мами якщо ви хочете щоб до вас ставились з повагою , з любов'ю, з пошаною і т.д. то не веліть себе як бидло і не прикривайтесь статусом мами.
16 Липня 2017, 01:19
я також їздила на роботу до Луцька і з Луцька до Рожищ -майже ніколи з молоді ніхто не пропонував місце - всі в основному тупо ніби дивилися в телефон (грали ігри) інші вдавали що сплять . В основному це студенти були. В мої молоді роки (70-80рр.) все таки ми уступали місце старшим, так нас ще зі школи вчили !!!
16 Липня 2017, 01:37
Я розумію маму прекрасно, але шановна молодь, а чи не ви змалку привчаєте дітей не звертати увагу на старших. Я кожен день їджу на роботу, якщо заходять немічні, чи старші люди, то місце як правило уступають ненабагато молодші за них, при тому що здебільшого молодь сидить,або біля мами сидить дитина, яку мама могла б взяти на руки, а коли зробиш зауваження то наслухаєшся всякого.
16 Липня 2017, 04:22
Такі проблемні ситуації про яку описує мама виникають тому, що молоддю зараз є люди, які народилися в незалежній Україні: країні хаосу та беззаконня. Після розвалу СРСР українці стали, як вівці без пастуха. На жаль, не знайшлося ще мудрого президента-патріота, який би сформував здорову команду і вивів Україну з глибокої ями.<br/>Не поступаються місцем в маршрутці тому, що не навчені. А хто навчить? Вчителів опустили. Батьки не знають як. А європейська &quot;толерантність&quot; в ЗМІ пропагує &quot;захист прав дітей&quot;- цим самим виховуючи в дітях егоїзм та егоцентризм. І це, на жаль, лише початок.<br/>В дит. садку не можна наказувати дитину- нехай робить, що захоче. В школі не можна наказувати учня- порушуєш його права. А учням можна не слухати, обзивати вчителя- бо ми в Європі. Внаслідок такої &quot;толерантності&quot; ростуть покоління егоїстів, які не знають, як нелегко мамі з дитиною на руках: нехай їде на таксі, або почекає наступну маршрутку. Не знають, як важко старенькій людині стояти: чого їде, нехай сидить вдома і т.д. і т.п.<br/>Не потрібно копіювати європейські методи виховання, коли дитині все дозволено; а потрібно будувати власну країну на християнських засадах: слухняності та поваги батьків дітьми.
16 Липня 2017, 06:28
Так в буваі майже завши, уступаю я сам і своїх дітей вчу уступит місце і гром. Тран.але є жінки хоч і з дітьми заходять в маршрутне таксі і починають відразу лаятись і всім розказував які вони нещасні, щоб ним як найшвидше дали місце щоб #та#вмосиила свою собаку а діти стояли біля неї і ниииииили,,,,,... А ще краще залишиш місце для дівчини, а вона пізніше по тел скаже&amp;о якійсь лох місце мені дав тепер сиджу а він стоїть і падає певно п'яний, нічого що я з 2 зміни їхав і засинав а тобі скотина місце дав а ти мене ще своїй подрузі пл пустила та ще й на всю маршрутку,,,, щоб ти згоріла сумка... А ви модератор сумка не видаляйте мої повідомлення,, бо це все може погано закінчитися для свинки пеппи і для нашої Принцеси Барбі із мультика дійсне. Ps::::::: Disney pictures Corp.
16 Липня 2017, 11:15
скільки випили?)
16 Липня 2017, 11:30
на рахунок поваги до старших -то згідний її нема. але.... на мою думку є якась вина перевізників ,чи то нашого законодавства. або в маршрутці мають бути лише сидячі місця, або за проїзд стоячи - пів ціни.
16 Липня 2017, 12:27
а як ви хотіли ..капіталізм...хотіли вільну ...маете!!!!!!......
16 Липня 2017, 12:31
Чому коли мама мае восьмиро дітей то вона мать героїня, а тато який на своему горбу годує цих дітей він не батько герой??))?Так само і в маршрутці,,,,,,я за рівні права міжж чоловіком і жінкою...пора закінчувати з совком
16 Липня 2017, 12:31
цілком згідний...Союз розвалили бо захотіли вільну україну...тепер маете..що оказались на самому дні...
16 Липня 2017, 12:40
А союз це не було дно коли в магазині була лиш тюлька в томаті і сапав бураки ціле літо за 15 кг цукру...А я забув можна було на фермі робити і свині в дома хлібом кормити))
16 Липня 2017, 12:53
теперішня молодь уступає місце.і робить вчинки гідні поваги..не накручуйте себе .Мені нагадуете одну бабцю яка кричала що колись такого возврату не було а коли запитали звідки в неї четверо дітей і де чоловік то вона відповіді не дала бо кожна дитина від іншого))..як батьки навчили так діти і роблять..Держава тут не причому..Батьки при совку були бидлом то і діти їх так навчені..
16 Липня 2017, 13:18
Причина очевидна - маршрутки їздять зарідко!!! Винні перевізники!!!
16 Липня 2017, 13:39
Нєсуді, да нє судім будєш ...не подобається, є такі види транспорту як таксі власна машина, чекай іншу шляхіфвку, Олег ... пасажири їздять просто зачасто, ващє брєд егеж)
16 Липня 2017, 14:11
То мздобули европейські цінності;у европі не заходять в транспорт де немає вільних місць....а у нас пруться скільки влізе і жаляться що немає куди сісти.
16 Липня 2017, 14:21
О чем Вы говорите? Все вопросы к перевозчикам! Стоя можно ездить только на городских маршрутах! Так что нарушение очевидно. Занимайте места согласно купленным билетам. А иначе это левак водилы.
16 Липня 2017, 15:45
о апять цапля появився.. попа, хватить людей смішити!
16 Липня 2017, 16:52
Та просто можна було попросити місце , сказати що тяжко стояти з дітьми і ніхто б не відмовив , але це ж корона впаде краще постою а потім напишу в фейсбуці, що всі такі негідники.
16 Липня 2017, 17:37
Все залежить від виховання, я з гордістю можу сказати , що мої діти і привітаються і обов`язково дадуть місце при потребі.Тому не нарікайте ні накого, прищіплюйте дітям повагу до старших, до жінок і т.д.
16 Липня 2017, 17:53
Допускати на тендери по перевезеннях автобуси збільшеної пасажировмісткості і проблема вирішиться сама собою. Вранці взагалі влізти в маршрутку неможливо!!! Це що вина пасажирів???? Пропустиш маршрутку-спізнишся на роботу чи навчання!!@
16 Липня 2017, 19:07
Куди ми котимося з цією бездушністю? Вседозволеність і невихованість і призводить до цього, а буде ще гірше, коли &quot;реформують&quot; освіту. Тут дітки наші вилізуть на голови не тільки вчителям, а й батькам. ЖАХ!
16 Липня 2017, 19:28
слухай херов капіталіст!! за таких як ти ми в повній жопі...ідіот голову полікуй....
17 Липня 2017, 12:00
Хочу розказати один випадок, який стався у моєму житті кілька років тому. Після складної травми ноги їхав з чергового прийому в обласній лікарні. Сів у маршрутку та їду собі десь в обідню пору на Рожище. По місту назбиралося добряче людей так, що всі місця сидячі були зайняті. На кільці біля ДЮСШ знову зупинка, знову люди сідають і сідає &quot;бабуля-торгашка&quot; з ринку років 60, чому торгашка, бо пустих відер від клубніки на візку було десь 5-6 штук. Заходить, зухвало кидає в бік водія, що в неї посвідчення і починає активно шукати по салону вільне місце. Місць звичайно не було. І ніхто не скочив те місце для звільняти. Так вона почала мало не клясти всіх, що їй бач ніхто місцем не поступився. І так зі злобою на мене дивиться, що аж не по собі. А в мене ж, по перше, нога хвора і стояти мені теж проблематично, тим більше, що мені в Рожище їхати, а їй до Маяків, а по друге, ця стара барига пів дня на ринку собі нормально відсиділа, нормально грошей заробила, за проїзд не платить і ще й місце хоче. А ми звичайні пасажири лише страждаємо.
17 Липня 2017, 13:30
Згідна з Рожищанином, тому що була майже в аналогічній ситуації.
17 Липня 2017, 20:19
Ні навпаки, поки буде нафталін лізти в життя країни порядку та культури не буде ..Я б взагалі вам заборонив голосувати..Чому це пенсіонери які не працюють і не сплачують податки, мають вирішувати яке майбутне мае бути в молоді в людей які хочуть працювати та розвиватись . Ну знову на слідуючих виборах роздадуть бурановским бабушкам по 100 гривень і по кіло гречки І в раді опиниться черговий гопкін попкін юля петя вася сеня...
17 Липня 2017, 22:16
А ти не в курсі що завдяки таким псевдопатріотам як ти вже з пенсій знімають податки? Сам не знаєш реалій а щось пропонуєш і вирішуєш хто на що право має. А я особисто не давав би права голосу таким як ти - а то наголосуєте за псевдопатріотів в вишиванках які не то що податками пенсії обкладуть а то й взагалі через рік - два ще й пенсійний вік до років так 110 піднімуть, так щоб навєрняка нікому пенсій не платити.
17 Липня 2017, 23:49
Народ, а знаєте що найгірше, шо ото половина лишень і можуть що просто жалітися) вєсь мір віноват в їх бєдах, тіко вони квіточкі, і воняють ромашками)
18 Липня 2017, 02:58
Хватить нити, ссср вже не буде твій час вже пройшов, не поважаєш країну не виробляй субсидію , пільги і не бери пенсію..А то вічно їм хто то что то должен..Їдь в Росію вона правонаступниця ссср..Там твої гроші і твоя пенсія. .Дякуй Богу за те що маєш..
03 Серпня 2017, 15:48
Згідна з дописувачем ,що потрібно за сидячі місця повна вартість,а за стоячі половина,і все.
10 Грудня 2017, 01:50
все манділи а проблема є особисто я не збираюсь уступати місце я добу на ногах і стій
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024