Голова облдержадміністрації відвідав Рожищенський край

15 Липня 2017, 09:40

Аби проінспектувати об’єкти незавершеного будівництва в області та побачити об’єктивний стан справ, 12 липня 2017 року, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно із головами місцевих рад, проектантами відвідали Рожищенський, Ковельський, Старовижівський, Ратнівський, Камінь-Каширський райони.

Як повідомила начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова, цьогоріч в області запланована реалізація 22-х інвестиційних проектів. Із Державного бюджету на ці об’єкти, серед них і перехідні, буде спрямовано 113,5 млн гривень, - йдеться на офіційній сторінці Волинської ОДА.

Окрім того, Лілія Романівна повідомила, що у 2017 році не менше 10% інвестиційних проектів, що будуть реалізовуватись в регіонах за кошти Державного фонду регіонального розвитку, повинні стосуватись спортивної інфраструктури.

Тож, на першій локації Володимир Гунчик обглянув нове будівництво спортивних майданчиків із штучним покриттям, які є продовженням проекту Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи.

Розпочнеться будівництво вже у 2017 році після завершення усіх тендерних процедур. Відповідно до проекту, виконання робіт передбачено у дві черги. І черга – будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, благоустрій прилеглих територій, будівництво огорожі та влаштування освітлення. ІІ черга – будівництво баскетбольного та волейбольного поля, майданчика для вуличних тренажерів. Здача об’єкта запланована на 2018 рік.

Одночасно, у селі Залісці Рожищенського району триває реконструкція дитячого дошкільного закладу. З початку свого існування, а це 1979 рік, він працював у форматі ясел-садка, однак згодом був ліквідований. Відновили роботу закладу лише у 2007 році, створивши групу лише з короткотривалим перебуванням дітей, а з 2013 року розпочалась, безпосередньо, реконструкція будівлі, що триває й до нині. 

Заклад розрахований на 35 дітей і вже готовий на 70%. Зокрема, утеплено фасад, встановлено енергозберігаючі вікна, змінено дах, проведено оздоблювальні роботи, окрім того збудована котельня. 

«Потреба у закладі велика, адже наша сільська рада налічує два села, більше 50-ти дітей, є багато заяв. Ми плануємо, що заклад матиме дві групи по 35-40 дітей», – зазначила завідувач закладу Оксана Нікітюк.

Однак, для здачі об’єкта, яку планують уже цього року, необхідно завершити внутрішні оздоблювальні роботи, здійснити монтаж технологічного обладнання, вирішити питання електропостачання та провести ґрунтовний благоустрій території.